Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

recomandare schema!

Postări Recomandate

salut!deorece dispun de mult timp liber as dori sa incep un nou proiect....dispun de 2 transformatoare de 2x24v~/100w si unul de 2x24v~/200w.Doresc sa fac un amplificator 2.1 de foarte mare fidelitate.M-am gandit ca cele mai bune rezultate le pot optine cu un aplificator care sa aiba in partea de atac a tranzisotrilor de putere un integrat specializat.Astept recomandarile voastre cu etaje finale,corectoare,preamplificatoare.Multumesc mult!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

La configuratia trafurilor data eu m-as gandi la un amplificator cu 4 TDA7294, doua pe stereo si doua in punte pe bas. Gasesti in revista Electronique Pratique Hors Serie nr.4 descrisa schema si cablajele...MP daca stii franceza si vrei asa ceva...Configuratia ceruta de tine se justifica mai mult la puteri mai mari, cu trafurile alea nu scoti mai mult de un 2X50W+100W decent.

Link spre comentariu

Teoretic e corect, dar am auzit cam multe zvonuri de LM3886 contrafacute - 7294 inca nu...plus ca din cate stiu e si mai scump LM-ul, iar la cat scot trafurile alea oricum nu ajunge la puterea maxima, iar pentru 40-50W suna OK si TDA-ul...Mai avea cineva pe aici de vanzare un modul 2.1, ceva de marca buna, parca Klipsch sau asa ceva, poate se potriveste si ala...

Link spre comentariu

din trafu de 200W nu cred ca iese mai mult de 120W audio mai ales ca e de 24V, iar pentru sateliti nu e nevoie decat de un singur traf de 100W, daca pui 2x25W pe medii si inalte nu o sa mai auzi bassul, oricum 100W bass si 2x25w medii si inalte pentru o camera de 5/5m puterea este imensa! daca esti ultrash obsedat hifi tre sa tii cont de un aspect putin luat in seama si discutat si anume intarzierea cu cateva sutimi de secunda a inaltelor fata de bass! e simplu de facut, exista niste integrate cu care se poate face din seria tca parca, foarte putine dintre sistemele audio de pe piata (cele inaccesibil de scumpe) au implementate astfel de deviceuri! o sa caut integratul maine ca parca il mai am! am construit acu vreo 12 ani un amplif cu intarziere pt inalte dar pe atunci integratele de genu erau pe la inceput si proscau putin semnalul, cu toate astea cand reglai din potometru si nimereai intarzierea corecta efectul era halucinant!

Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu

daca tensiunile sunt egale ai putea pune trafurile de 100w in paralel inseriate cu cel de 200w si astfel ai o alimentare dubla de plus minus 24 si plus minus 48 si poti face ceva serios stereo in 8ohmi.

Link spre comentariu

in paralel 2 trafuri inseriate cu inca un traf merge cu o punte speciala dar echilibrate nu vor fi! aci omu vrea super hifi!100W pe bass si 2x15-25 pe inalte e putere mare dar daca redarea e de inalta clasa da impresia ca nu e de ajuns, adica nu zgarie creieru!ideea cu intarzierea fregventelor mai inalte se poate compensa prin departarea satelitilor la peste 10 metri dar aici deja pierdem subiectul.viteza sunetilui de 331,5 m/s este o medie, fregventele joase se propaga mai lent decat fregventele inalte si pentru un super hifi este nevoie de intarzierea lor in mod electronic!un super hifi perfect sincronizeaza fiecare hertz functie de viteza lui de propagare doar ca la nivelul asta de tehnologie vom discuta pe lumea cealalta! :da

Link spre comentariu

Offf, chiar nu se poate pastra discutia cu picioarele pe pamant?Eu am recomandat ceva, TDA7294 suna bine pana la puterea la care devine supra-solicitat traful....cate un traf pe canal ofera si separare buna a canalelor....admit ca LM3886 suna si mai bine daca e original....dar deja legarea tuturor trei trafuri e aiurea...Cine spune ca TDA7294 suna rau pana pe la 30W fie nu a facut schema si vorbeste de pe net, fie a avut un integrat contrafacut, fie o alimentare prea slaba...IN orice caz, o solutie gen TDA7250+darlingtoane (parca asta e driverul despre care se intreaba autorul) nu cred ca va suna (mai) bine la alimentarea asta...Exista si solutii pe tranzistoare, dar dupa cum e pusa intrebarea inclin sa cred ca autorul nu are timp/chef/nervi de prea multe cercetari...Ca sa fie circul complet, se pot inseria toate secundarele si sa faca ceva pe lampi, cu filamente alimentate din 2X24V - PL36?

Link spre comentariu

La cum se falsifica in ziua de azi nici tda-ul nu mai are credibilitate asa mare. Daca primeaza calitatea si banii nu sunt oarecum o problema, poate sa cumpere LM-urile dintr-o sursa mai de incredere. La tme e vreo 23 de lei, iar la farnell e intre 22 si 30 de lei.

Link spre comentariu

imi cer scuze ca raspund asa tarziu.....intre timp am reusit sa gasesc aproximativ toate pisele pentru nmos200 al lui quasi....un canal l-am terminat deja(curentul de mers in gol l-am reglat la 100ma iar offsetul la 6mv)maine o daca o sa am timp o sa trec sa cumpar restul pieselor.Am reusit sa fac rost de un traf cu mai multe tensiuni(pentru corector,ventilatoare si altele)iar pentru partea de putere are 2x40v.Tind sa cred ca are in jur de 500w.Tot maine o sa proiectez si cablajul unor protectii la cc cu intarziere la cuplare (tot schema lui quasi).Sper ca in zilele urmatoare sa ma apuc si de cutie,poate o sa montez si vu-metre....o sa va tin la curent cu ce o sa fac,o sa pun si cateva poze....pana atunci bafta si voua!

Link spre comentariu

cu 2x40V la 500w obtii o putere uriasa in audio dar la astfel de nivel, parerea mea este ca poti sa uiti de aspectul cu "de foarte mare fidelitate" pentru ca urechea umana are si ea niste parametri si nu vei mai auzi fidelitatea!

asa m-am gandit si eu...oricum...respectivul a vrut traful inapoi asa ca m-am apucat de bobinat pe un miez de 21cm patrati cu sarma de 0,6 in primar si 1 in secundar....am inceput deja constructia circuitelor,cutiei asa ca o sa ma axez pe acest proiect....sper ca pana in toamna sa strang bani sa imi fac si 2 boxe cu basi de 12 poate 15 inchi cu nistr drivere bunicele...ramane de vazut.Am inceput sa fac si un mini-mixer(2 intrari de linie si 2 de microfon)intr-o cutie de sursa pc:))...o sa pun poze poimaine cel mai probabil...pana atunci noroc!
Link spre comentariu

Incearca-l pe acesta, are tot ce ii trebuie, piese ieftine, si nu te mai streseaza procurarea integratului.

http://i52.tinypic.com/jzgppt.jpg

Datele tehnice:

50W sinus pe 4 ohmi (pe 8 ohmi vei avea cam la jumatate)

Distorsiuni armonice <1%

Raspuns in frecventa 40Hz - 16KHz +/-1,5dB

Intraea de microfon 2mV sensibilitate

Celelalte intrari sensibilitate 250mV/50Kohmi. (max. 3V)

Alimentare diferentiala de +/- 30V/2A

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări