iulian2010 Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Da, asa e cum spune Liviu M. Poza trebuie sa fie .bmp si apoi in Bascom la Tools - Graphic Converter si acolo alegi dimensiunea si iti faci .bgfUita-te la exemplul lui Evert. Poate iti este de folos. 5inchTouchscreen.zip Link spre comentariu
iulian2010 Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Liviu M, vad ca inveti repede si bine Bascomul. Felicitari pentru perseverenta! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Iulie 29, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2011 Eu am facuto bgf cu paint nu cu bascom, os a descarc atashamentul sa vad daca sunt ceva pasi unde gasesc convertorul respectiv! Link spre comentariu
iulian2010 Postat Iulie 29, 2011 Partajează Postat Iulie 29, 2011 Am facut un test. Am convertit poza ta "yo" din jpg in bmp si apoi am taiat-o la niste dimensiuni 137*125 ca sa se incadreze in 240*128. Am folosit apoi Graphic Converter din Bascom, am selectat LCD type 240*128, font 6*8 si am salvat fila in bgf. Am folosit codul care ti l-am dat de test si am afisat poza pe lcd. Am observat ca nu afiseaza prea clar poza din cauza "pixelilor" de negru. Am folosit functia eraser pe rochie ca sa inlatur ceva "pixeli" si se vede diferenta. Aceasta este doar o simulare, nu stiu cum se va vedea pe un lcd real.Atasez arhiva si simularea, poate iti este de folos. Test picture.zip Link spre comentariu
Liviu M Postat Iulie 29, 2011 Partajează Postat Iulie 29, 2011 Liviu M, vad ca inveti repede si bine Bascomul. E numai o impresie. Nu invat bascom (nu-l am si nu am motive sa-l invat, ca eu ma joc cu picuri si cu c), pur si simplu reusesc sa-i pun intrebarile "corecte" lu' gogu. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Iulie 29, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2011 De folos imi este, os a incerc sa fac si eu de la 0 sa fiu sigur ca am inteles bine, inca o data multe multumiri! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Iulie 30, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2011 Foarte interesant ce ai atashat iulian, si touch si test, mai ales touch deja sunt tetant sa pun si eu touch, trebuie sa rasfoiesc bas-ul sa vad unde sunt comenzile pentru touch, sa vad ce fel sunt,s a le invat, dar mai intai sa vad daca gasec un touch pentru lcd-ul care il cumpar!Mersi de ajutor! Link spre comentariu
iulian2010 Postat Iulie 30, 2011 Partajează Postat Iulie 30, 2011 Poate te ajuta si proiectul acesta: http://www.mcselec.com/index.php?option=com_content&task=view&id=189&Itemid=57 Link spre comentariu
Cilibiu Postat Iulie 31, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2011 Mersi, vad ca e acelasi proiect, doar ca este un pic mai detaliat, mersi inca o data!Am cautat touchscreen pentru lcd meu dar se pare ca nu am gasit inca!Oricum nui musai sal pun, dar poate imi va fi de folos la alte proiecte! Link spre comentariu
Cilibiu Postat August 2, 2011 Autor Partajează Postat August 2, 2011 Revin cu inca o problema, de 2 zile stau si caut soluti sa transfor 0.0 in 0 fara punct! Adik comanda asta: Dim Adcv As Word , Volt As SingleDim Texttolcd As String * 6Const Dif = 5 / 1024Const Volt_div = 1Config Adc = Single , Prescaler = Auto , Reference = AvccStart AdcDim Volt2 As SingleAdcv = Getadc(1) Volt = Adcv * Dif Volt = Volt / Volt_div Volt2 = Volt * 30 Texttolcd = Fusing(volt2 , "#.#") <<<<<< asta vreau sa modific sa nu mai apara 0.0, daor 0Lcdtext Texttolcd , 1 , 57 , 4 , 0 , 0 Am incercat variante si variante dar numi iese, ba se buleste toate variabile si tot nu merge. Am incercat asa Volt2 As String*10Adcv = Getadc(1) Volt = Adcv * Dif Volt = Volt / Volt_div Volt2 = Volt * 30 Texttolcd = volt2Dar imi cere sa schimb si varibilel la volt si volt_div! Voi ce sfat imi dati. Nu este musai sa fie fara punct, dar e alta cand indica din 1 in 1 si alta cand indica din 0.1 in 0.1, cea ce nu prea vreau ca nusi are rostul! Link spre comentariu
Cilibiu Postat August 2, 2011 Autor Partajează Postat August 2, 2011 Am reusit sa scap cu comanda S=str(a)Dim a as integerFunctioneaza bine.Daca este interesat cineva de toata partea de cod, o scriu, daca nu..... nu!Va multumesc inca o data petnru ajutor! Link spre comentariu
Liviu M Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Texttolcd = Fusing(volt2 , "#.#") <<<<<< asta vreau sa modific sa nu mai apara 0.0, daor Cu Texttolcd = Fusing(volt2 , "#") <<<<<<doar un #, fara punct si fara al doilea #ai incercat? Link spre comentariu
Cilibiu Postat August 2, 2011 Autor Partajează Postat August 2, 2011 Da am incercat, cere neaparat #.#, altfel nu vrea, si dupa ce am folosit comanda STR tot cu 0.0 imi arata, dar am mutat variabila de la SINGLE la INTEGER ca imi dadea voie sa schimb variabila, si nu mai arata, la comanda fusing era musai cu SINGLE! Link spre comentariu
Liviu M Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 Ai dreptate, m-am uitat in helpul bascomului: 'The mask must start with #.'It must have at least one # or & after the point.'You may not mix & and # after the point. Link spre comentariu
Cilibiu Postat August 2, 2011 Autor Partajează Postat August 2, 2011 Eu am tot cautat in help la fusing, dar nu zicea nimik de doar o singura cifra, fara virgula, asa ca am trecut mai departe, la comanda FORMAT care in combinatie cu STR imi ieste de folos, cu comanda FORMAT am facut ca cifrele sa se deruleze de la dreapta la stanga adik 0001, fara FORMAT aprea asa 1000, adik 1 si 10 aparea 0100, am folosit "0" -uri ca sa iti da seama la ce ma refer! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum