Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

temperaturi mari?

mircea2

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea2

7

• Th3_uN1Qu3

3

• idm_luci

3

• FLORIN IORDACHE

2

Top autori în acest subiect

Da'i cu IntelBurnTest si FurMark si vezi la cat ajunge. Temperaturile in gol nu sunt foarte importante, la cat ajunge in sarcina conteaza. Temperatura GPU mi se pare rezonabila, la procesor parca e un pic cam mare, dar daca ai cooler box pe vremea asta nu prea vad cum ar putea sa fie mai mica.

Link spre comentariu

Lasa'l sa mearga, vezi la cat ajunge. Daca sare de 70-75 vezi sa nu fie plin de praf coolerul, vezi daca e pasta pusa corect, daca sunt pinii aia de plastic de la cooler stransi bine. Totusi Tjunction e 105C la al tau parca, nu ai de ce sa'ti faci griji.

Link spre comentariu

Va salut ! Eu asi zice ca sa-i desfaceti radiatorul+coleru dupa procesor,iar dupaia ii desfaceti coolerul dupa radiator si in curatati si nu numa radiatorul si cooleru,pana sa le montati la loc,va uitati pe procesor si le radiator daca nu cumva vi sa uscat pasta siliconica dupa procesor si dupa radiator,daca vi sa uscat pasta siliconica,atunci o stergeti si pe cea dupa procesor dar si dupa radiator si ii dati cu alta pasta proaspata si pe procesor dar si pe radiator,dar atentie nu prea multa parta siliconica,inca o atentie mica la montarea radiatorulul si al coolerului pe procesor,pentru ca trebuie ca sa faca bine contact radiatorul de procesor ca sa-l raceasca bine procesorul.Inca ceva daca aveti placa video separata o desfaceti din pc-u, daca cumva are radiator si cu cooler pe placa,atunci ii desfaceti dupa radiator coleru si il curatati putin radiatorul cu o pensula praful ,iar dupaia ii puneti din nou cooleru la loc cum a fost si o montati in pc-u placa video.Succes !

Link spre comentariu

Salut,Everest i-mi arata o temperatura la placa de baza de 43 celsius.Va intreb, exista vreun risc de a se arde anumite piese din placa de baza la o astfel de temperatura?Multumesc.

Link spre comentariu

Va salut ! Daca se poate ca sa ne spuneti si noua ce placa de baza aveti dvs,mai am o intrebare cum ajunge la temperatura de 43 de grade placa de baza a dvs,adica la liber sau cand ascultati muzica,va uitati la un film,youtube,etc......dar eu cred ca nu este o temperatura mare pentru aceasta perioada de vara,nu va faceti probleme . :da Asteptam!

Link spre comentariu

la 43 de grade nu se arde nimic , importanta e temperatura in full load si depinde pe ce componenta ai temperatura asta, detaliaza putin sau pune o poza cu everest la meniul Computer/Sensor

Link spre comentariu

Nu ai spus ce fel de placa de baza ai, oricum daca temperatura este reala, nu-ti face probleme deoarece este in limita normala.

placa mea MB este ASUS P5KPL, sistem desktop E8400.43 celsius.
Link spre comentariu

Va salut ! Daca se poate ca sa ne spuneti si noua ce placa de baza aveti dvs,mai am o intrebare cum ajunge la temperatura de 43 de grade placa de baza a dvs,adica la liber sau cand ascultati muzica,va uitati la un film,youtube,etc......dar eu cred ca nu este o temperatura mare pentru aceasta perioada de vara,nu va faceti probleme . :da Asteptam!

MB ASUS P5KPL, temperatura este aceeasi indiferent ce rulez pe computer sau in idle.
Link spre comentariu

De ce ai deschis 2 topicuri cu aceeasi problema ??Pentru PC-urile DESKTOP indiferent de sezon , dar mult mai important vara , mai ales daca functioneaza mult timp in continuu si intr-o incapere cu temperaturi peste 25-30 grade ... RECOMAND :-in primul rand deconectati pc-ul de la reteaua electrica , monitor si alte periferice-minim la 2 luni se va desface sistemul , interventia minima constand in scoaterea memoriilor , a celorlalte componente din sloturi PCI ( express) , VGA si daca e posibil a cablurilor de alimentare si date pentru un acces mai facil , si se sufla in interior cu aer comprimat pentru inlaturarea unuia din cei mai mari dusmani ai sistemelor desktop - praful (daca folositi un compresor , atentie la presiunea de aer sa nu distrugeti ceva la interior , nu apropiati prea tare pistolul de placa de baza , si aveti grija la eventualele evacuari de apa normale la un compresor)-eventual dupa suflare , cu o pensula din care nu cad fire , curatati sloturile memoriei si PCI de eventualul praf ramas-daca nu dispuneti de un compresor sau nu vreti sa dati banii pe un tub de aer comprimat (la sisteme desktop nici nu prea e suficient) , se poate folosi un aspirator clasic cu tubulatura montata pe evacuarea aerului-recomand suflarea sursei de alimentare si din spate pe la ventilator si prin interiorul PC-ului prin fantele de evacuare( veti fi surprinsi poate sa vedeti mai mult praf acolo decat in tot sistemul)-daca e posibil la actiunea de curatare sa se inlocuiasca si pasta termica la procesor si GPU (folositi pasta de calitate)-recomand calduros inlocuirea cooler-ului BOX cu unul mai puternic , montarea de radiator cu ventilator pe Northbridge daca nu exista si montarea de ventilator pe radiatorul placii video daca nu exista ( majoritatea placilor video au sistemul de racire ineficient )-montarea unor ventilatoare de carcasa cat mai eficient pozitionate pentru circulatia aerului (de ex. unul introduce aer rece din exterior si unul scoate aer cald)-pozitionarea carcasei pe/sub birou fara a obtura fantele de ventilatieCel mai important - daca "degetelele" nu va permit , sau nu va ofera siguranta finalizarii acestor etape in siguranta pentru DVS si PC , apelati la un prieten ce se pricepe(toti avem asa ceva) , sau daca nu la un atelier specializat.

Link spre comentariu

la 43 de grade nu se arde nimic , importanta e temperatura in full load si depinde pe ce componenta ai temperatura asta, detaliaza putin sau pune o poza cu everest la meniul Computer/Sensor

Temperatures Motherboard 41 °C (106 °F)CPU 45 °C (113 °F)CPU #1 / Core #1 51 °C (124 °F)CPU #1 / Core #2 49 °C (120 °F)GPU Diode 47 °C (117 °F)Seagate ST3250410AS 44 °C (111 °F)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări