Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

un pic de ajutor, va rog !

Vizitator danielzane

Postări Recomandate

Vizitator danielzane

Am facut un amplif cu TDA 7394, un corector cu TDA 1524 si sursa stabilizata la 15 V / 4 A pe boxe de 4 ohm. Toate bune si frumoase numai ca se aude mai incet decat daca as pune boxele la un walkman... Corectorul scoate 3 - 4 V cu volumul la maxim, iar sursa nu scade sub 15 V. Am verificat de n ori si piesele si cablajele, totul e ok. De ce se aude asa incet ? Va rog sa ma ajutati daca aveti idee. :cry:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator danielzane

Multumesc de raspunsuri " meseriasilor ". Am scris 7394, nu 7294.Am stabilizat ca sa ajung de undeva de la 25 V, la 15 - 16 V. Stiam ca nu trebuie neaparat stabilizare.Binenteles ca am pus Stby la +12 V, am respectat schema intocmai.Am pus si semnal direct pe amplif. Acelasi rezultat.Da, am folosit schemele din data sheet.

Link spre comentariu
  • 8 ani mai târziu...
Vizitator Guitarlover

Cred că mai sunt rubrici legate de acest subiect, dar cum sunt 76 de thread-uri... L-am găsit pe ăsta cu "help", aşa că întreb aici. Care este diferenţa maximă admisă între factorii de amplificare (coef. Beta, hFe... dacă e o diferenţă între termeni vreau de asemenea lămuriri) ale tranzistoarelor finale dintr-un amplificator? Depinde de amplificator? Vă arăt o schemă care mă interesează în particular. Nu am găsit destule informaţii nici despre consumul amplificatorului (A..mA), nici despre răcirea tranzistoarelor. Le-am cumpărat cu tot cu radiatoare, nişte chestii mărunte... totuşi nu aş vrea să-i ard din prima, nici să sune prost şi cum e multă lume pricepută aici, am zis că mai bine să întreb.

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator Guitarlover

Citisem undeva că diferenţa nu trebuie să fie mai mare de 10% şi am măsurat niscaiva tranzistoare. Numai că grupate astfel pe perechi am de exemplu 32 cu 34 pe un canal şi 70 cu 72 pe un altul (varianta stereo)... ar trebui să am o amplitudine de ieşire mai mare pe cel cu amplificarea mai mare şi atunci va trebui să fac un balans înainte sau pot să măresc marja la 20% şi să am tranzistoare mai apropiate ca amplificare? ... 70, 72, 77, 87 :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări