Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STR-S5707

Postări Recomandate

Am o intrebare: Ati mai facut careva bricolajul de inlocuire a STR S5707 cu STR S6707? Am observat diferentele la pini dar practic nu am incercat. O idee? mersi anticipat. :ertwe

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• geluklamacik

8

• mercenarx

6

• radu ionel

4

• Toni Marginean

3

Am vreo 8 buc STR S6707 iar la magazin am gasit STR S5707 la 43 lei iar STR S6707 la 20 lei. Daca ar merge ar fi ok si din punct de vedere finaciar si caracteristici.

Link spre comentariu

La prima vedere a datasheet-urilor parca ar merge inlocuit , si oricum doar 3 pini ar trebui modificati...defapt doi ca pinul 6 il indoiti sa vina il locul pinului 5 iar la celalti doi lipiti doua fire... :da succes !!

Link spre comentariu

La prima vedere a datasheet-urilor parca ar merge inlocuit , si oricum doar 3 pini ar trebui modificati...defapt doi ca pinul 6 il indoiti sa vina il locul pinului 5 iar la celalti doi lipiti doua fire... :da succes !!

STRS5707 are amplificatorul de eroare,intern.STRS6707 il are exterior,SE110 -SE115.
Link spre comentariu

STRS5707 are amplificatorul de eroare,intern.STRS6707 il are exterior,SE110 -SE115.

_______________________CORECT cele precizate de dl.cristronic.Consultati si comparati LG-Goldstar sasiu MC64A(STR-S5707) si Goldstar sasiu MC41A/B,MC34A(STR-S6707)Vedeti ca nu numai pinii sint inversati ci si comanda si alimentarea complet diferita ,inclusiv startul si st-by(0n/Off).Tensiuni pe 5707;..pin1=304v..2=0v1..3=0v1..4=0v1..5=0v1..6=1v5/2v..7=32v..8=0v2..9=9v(Vcc).Daca in pin6 nu sint 1v5/2v,sursa se opreste in sarcina.Tensiuni pe 6707;..pin1=295v..2=0v1..3=0v1..4=0v4..5=1v1..6=masa..7=0v2..8=1v2..9=6v8(Vcc).Am efectuat acest experiment,acum vreo 6 ani si NU sint compatibile,nici cu pinii inversati.Montati cum au fost proiectate ptr.destinatia respectiva.Succes!!!...
Link spre comentariu

Da, la o analiza mai atenta intradevar nu sunt compatibile, multumesc pt.raspunsuri, deci tot STR S5707 trebuie montat. Nu vroiam sa risc, experimentele costa, iar un sfat bun e intodeauna bine venit. :31

Link spre comentariu
##MUTILAREA## unei surse ,trebuie sa ramina ultima varianta si se aplica numai atunci cind;-nu se gasesc piese originale-sint prea scumpe-sau defectul este inexplicabil.In acest caz nu este indicata *aplicatia* UPS001 fiindca in st-by tensiunea creste puternic fara sarcina,peste 135v si aceasta nici nu este stabila........
Link spre comentariu

mai depinde si cum s-a produs defectul...

descarcari electrice si alte asemenea.(spun asta fiindca verificarea restului pieselor e indicata)

mai depinde si de tv (daca e vb de Daewoo cu str s5707 sasiu 375, merge perfect cu UPS)

si nu in ultimul rand mai depinde si de pretentii...

ale depanatorului..

ale clientului..

Link spre comentariu

[quote="mercenarx"

si nu in ultimul rand mai depinde si de pretentii..

ale depanatorului.

ale clientului..

___________________________________________________________________Orce depanare trebuie s-o executi ca si cum obiectul ar fi al tau (de acasa),daca vrei sa te respecti si sa fii respectat.Nu trebuie sa primeze banul, ci calitatea executiei.Prestanta iti impune respect fata de client,respectind clientul(prin calitatea lucrarii) te respecti pe tine si invers.Depanind;tehnic,conform documentatiei,logic,cunostinte teoretice aprofundate,pricepere,experienta acumulata si nu in ultimul rind ,simt de raspundere,deriva>>>profesionalismul....Altfel *pici* in latura cirpacilor de tot soiul,care nu-i intereseaza.. nu-si dau seama cum si cit va functiona...sau nici nu realizeaza ce inseamna calitatea actului in depanare.In linii MARI cam asta-i TOT...Cu respect!!!...
Link spre comentariu

este evident faptul ca o remediere facuta cu un UPS este mai ieftina decat una cu cu STR S5707, pe de o parte.daca tv-ul a fost traznit , inca odata spun, nu cred ca e bine sa te repezi sa montezi un STR , atata timp cat ai la indemana o solutie mult mai rapida, de verificare a restului aparatului.si-n al treilea rand nu cred ca la un tv obosit (tub cu emisie slaba , etc.) primeaza remedierea mai scumpa.si in fine , de unde ideea ca montarea unui UPS ar fi o lucrare de de proasta calitate?eu insumi am montat (din cauza unui defect vicios) la un Daewoo o astfel de sursa acum vreo 2 ani si tv-ul se incapataneaza sa functioneze ireprosabil (inclusiv cu st-by , fiindca asta ar fi o problema , functie de marca tv-ului)nu cred ca la viteza din ziua de astazi , isi mai permite cineva sa caute un defect o zi sau doua, din cauza unor defecte vicioase ( din pacate ele exista), asta in cazul in care mai si traieste din meseria asta , iar in astfel de cazuri trebuie sa se ajunga la o solutie de compromis.evident, ca si posesorul aparatului va fi informat despre modificare, nu e vb de nici o pacalealaprin ceea ce am spus mai sus ,intr-un cuvant, sustin ca o anumita situatie trebuie cantarita bine , si apoi trecut la fapteiar cu chestia asta

...care nu-i intereseaza.. nu-si dau seama cum si cit va functiona...

sunt foarte curios cum va dati seama cum si cat si cu ce precizie... de zile , de ore?sa fim seriosi, nimeni niciodata, nu va putea sa spuna cat timp va functiona un aparat remediatnever ,ever..cel mult o estimare foarte larga , luand in considerare nr. de ore de functionare, marca (tinandu-se cont bineanteles , de fiabilitatea marcii)s.a.m.dcam asta ar fi in linii MARI ,TOTnumai bine.
Link spre comentariu

tot respectul pt modul in care priveste activitatea de depanare dl Radu Ioneldaca incercam sa dezvoltam mai mult subiectul vom ajunge un fel de bodega 2 pt ca fiecare va interveni cu modul lui personal de a intelege relatia depanator-clientdomnul Radu se referea la faptul ca o interventie conform normelor creste numai probabilitatea ca aparatul sa functioneze o perioada mai indelungata si nu sa stabilim si exact catmulti depanatori probabil dupa o serie de ,,succesuri" ce duc la automultumire incep sa creada ca metodele lor pot deveni repere/modele pt cei mai putin initiatilasand deoparte cazurile particulare de surse(cum ar fi cele rezonante de la Sony,cu MCZ3001)celelalte 95% se impart in 2 mari categorii:cu frecventa fixa si cu frecventa liberacele cu frecventa libera produc mai putine perturbatii electromagneticeintegratele strs...,strf...sant cu frecventa libera iar laudata pe forum UPS(nu am folosit-o niciodata)este cu frecventa fixadiferentele de zgomot probabil nu se observa pt ca semnalul pe cablu este puternic,ia sa mai incercati in conditiile cand prindeam bulgarii cu antena personalastrs57xx si strs67xx sant convins ca sant identice numai ca la unele este conectat la exterior amplificatorul de eroare intern iar la celelalte nuprin adaugarea acelui amplificator facut ingrijit cele 2 integrate se pot inlocui fara probleme

Link spre comentariu

1.mi-am exprimat un punct de vedere.2.nu doresc sa influentez sau sa conving pe nimeni de nimic. 3.am ajuns la covingerile de mai sus in timp ,nu peste noapte 4.lista mea de clienti se mareste, si nu invers .(cred ca pentru majoritatea este cel mai important indicator)5.respect celelalte puncte de vedere.(dar asta nu inseamna ca trebuie sa fiu intru totul de acord cu ele)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări