Vizitator mary_998 Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Salut! Am nevoie de un convetor de tensiune (din continuu in alternativ)pentru alimentarea unui transformator (4A 6V).Ma gandesc ca ar fi necesari niste tranzistori de putere (2N3055) care sa functioneze in contratimp.Montajul trebuie sa fie cat mai simplu fiindca nu am mult spatiu disponibil :cry: .Daca are cineva astfel de schema il rog sa o posteze . Link spre comentariu
leoncris Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Detaliaza ... aplicatia . Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 ia vezi p-aici,poate au mai ramas scheme: viewtopic.php?f=41&t=57463 Link spre comentariu
Vizitator mary_998 Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Detaliaza ... aplicatia .Am un acumulator de 6V 4A si am construit un traf. sa-mi ridice tensiunea la 12. (i- am mai scos niste mediane de 3,6 ,9 12 ,15 VCA).Pt. un tra imi trebuie curent alternativ(alimentarea) La asta imi va folosi schema :convertirea curentului cuntinuu in curent alternativ. Sa inteles? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 eu nu am inteles,poate caldura este de vinatraful dupa ce calcule/documentatie l-ai facut?un tip de cerere ar fi asa:am o baterie de 6v/4ah de la care doresc sa alimentez un aparat de radio care are la intrare 220vca/8w Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 pai poate el doreste sa alimenteze diferite aparate ... alimentate la 12v sau cat o fiare nevoie doar de schema de astabil+partea de putere@mary_998 -te-ai uitat unde ti-am spus? sau astepti sa se uite altcineva pentru tine? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 domnu doctor,era o gluma cu caldurael m-a ametit pt ca a spus ca are baterie de 6v si deja a construit un traf care sa ridice la 12v la care are si prizepai daca deja are traful(sa ne spuna miezul,nr de spire)noi cu ce l-am mai putea ajuta?sau poate totusi este de vina caldura(nu am aer conditionat) si atunci lamuriti-ma Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 el vrea schema pt 'comanda' trafului. schema care s-ar putea sa fie in topicul indicat de mine,sub forma de link. oricum,si google e plin de scheme d-asteaeu ma zis doar varianta scurta de rezolvare,cea completa e cum ati zis,sa stim toate datele si sa le verficam compatibilitatea Link spre comentariu
Vizitator mary_998 Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 domnu doctor,era o gluma cu caldurael m-a ametit pt ca a spus ca are baterie de 6v si deja a construit un traf care sa ridice la 12v la care are si prizepai daca deja are traful(sa ne spuna miezul,nr de spire)noi cu ce l-am mai putea ajuta?sau poate totusi este de vina caldura(nu am aer conditionat) si atunci lamuriti-maREPET:AM NEOIE DE SCHEMA CARE SA CONVERTEASCA CURENTUL CONTINUU DE 6V 4A LA CURENT ALTERNATIV 6V 4A.Si eu cred ca tempetatura e de vina. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 si...ai de gand sa faci ceva pentru a obtine schema,sau astepti sa-ti pice din cer? Link spre comentariu
Vizitator mary_998 Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 pai poate el doreste sa alimenteze diferite aparate ... alimentate la 12v sau cat o fiare nevoie doar de schema de astabil+partea de putere@mary_998 -te-ai uitat unde ti-am spus? sau astepti sa se uite altcineva pentru tine?M-am uitat dar nu vad ce am eu nevoie (asemanator dar cu alte tensiune etc._ Link spre comentariu
Vizitator mary_998 Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 REPET:AM NEOIE DE UN MONTAJ CARE SA TRANSFORME CURENTUL CONTUNUU 6V 4A IN CURENT ALTERNATIV DE 6 4A.Si eu cred ca temperatura e de vina. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 NU o sa primesti asa ceva!cel mult o sa primesti sfaturi de adaptare...principiile sunt fix aceeleasi,unele scheme merg si la 6v,altele nunu mai posta consecutiv,ai bunonul 'modifica',pentru a adauga ce ai uitatnu e nimeni oblogat sa-ti dea tine o schema sau un sfat,toata lumea face asta in propiul timp liber! Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 totusi cred ca nu exista asa ceva. asta nu inseamna randament 100% ? plus ca nu inteleg notiunea de curent alternativ nu are si el o frecventa si o forma de unda ? http://4.bp.blogspot.com/_kl-7x84Cuu8/S ... -tip42.JPG (poti pleca de aici si depinde de tine daca mai pui trafo sau nu) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum