Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor de tensiune

Vizitator mary_998

Postări Recomandate

Vizitator mary_998

Salut! Am nevoie de un convetor de tensiune :da (din continuu in alternativ)pentru alimentarea unui transformator (4A 6V).Ma gandesc ca ar fi necesari niste tranzistori de putere (2N3055) :dans: care sa functioneze in contratimp.Montajul trebuie sa fie cat mai simplu fiindca nu am mult spatiu disponibil :cry: .Daca are cineva astfel de schema il rog sa o posteze :aplauze .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

5

• Stefan

1

• leoncris

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator mary_998

Detaliaza ... aplicatia .

Am un acumulator de 6V 4A si am construit un traf. sa-mi ridice tensiunea la 12. (i- am mai scos niste mediane de 3,6 ,9 12 ,15 VCA).Pt. un tra imi trebuie curent alternativ(alimentarea) La asta imi va folosi schema :convertirea curentului cuntinuu in curent alternativ. Sa inteles?
Link spre comentariu

eu nu am inteles,poate caldura este de vinatraful dupa ce calcule/documentatie l-ai facut?un tip de cerere ar fi asa:am o baterie de 6v/4ah de la care doresc sa alimentez un aparat de radio care are la intrare 220vca/8w

Link spre comentariu

pai poate el doreste sa alimenteze diferite aparate ... alimentate la 12v sau cat o fiare nevoie doar de schema de astabil+partea de putere@mary_998 -te-ai uitat unde ti-am spus? sau astepti sa se uite altcineva pentru tine?

Link spre comentariu

domnu doctor,era o gluma cu caldurael m-a ametit pt ca a spus ca are baterie de 6v si deja a construit un traf care sa ridice la 12v la care are si prizepai daca deja are traful(sa ne spuna miezul,nr de spire)noi cu ce l-am mai putea ajuta?sau poate totusi este de vina caldura(nu am aer conditionat) si atunci lamuriti-ma

Link spre comentariu

el vrea schema pt 'comanda' trafului. schema care s-ar putea sa fie in topicul indicat de mine,sub forma de link. oricum,si google e plin de scheme d-asteaeu ma zis doar varianta scurta de rezolvare,cea completa e cum ati zis,sa stim toate datele si sa le verficam compatibilitatea

Link spre comentariu
Vizitator mary_998

domnu doctor,era o gluma cu caldurael m-a ametit pt ca a spus ca are baterie de 6v si deja a construit un traf care sa ridice la 12v la care are si prizepai daca deja are traful(sa ne spuna miezul,nr de spire)noi cu ce l-am mai putea ajuta?sau poate totusi este de vina caldura(nu am aer conditionat) si atunci lamuriti-ma

REPET:AM NEOIE DE SCHEMA CARE SA CONVERTEASCA CURENTUL CONTINUU DE 6V 4A LA CURENT ALTERNATIV 6V 4A.Si eu cred ca tempetatura e de vina.
Link spre comentariu
Vizitator mary_998

pai poate el doreste sa alimenteze diferite aparate ... alimentate la 12v sau cat o fiare nevoie doar de schema de astabil+partea de putere@mary_998 -te-ai uitat unde ti-am spus? sau astepti sa se uite altcineva pentru tine?

M-am uitat dar nu vad ce am eu nevoie (asemanator dar cu alte tensiune etc._
Link spre comentariu

NU o sa primesti asa ceva!cel mult o sa primesti sfaturi de adaptare...principiile sunt fix aceeleasi,unele scheme merg si la 6v,altele nunu mai posta consecutiv,ai bunonul 'modifica',pentru a adauga ce ai uitatnu e nimeni oblogat sa-ti dea tine o schema sau un sfat,toata lumea face asta in propiul timp liber!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări