Vizitator harierdsd Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 am un motor electric de la o masina de spalt automata si sunt curios cum as putea sa fac sa il pot conecta la altceva adica sa ii refac conexiunea pt alimentare el acum are o mufa cu 6 cabluri fiecare cablu duce la o alta parte a motorului daca cineva doreste sa ma ajute pot incarca ceva poze cu el......ca idee motorul este de productie italiana model CA08-001 230-240v 50hz CL.F 300W 14000RPM COD.CL.8018041 asta este toata descrierea care o am. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Fara electronica de comanda a motorului(este cu perii dupa descriere si tahogenerator)nu prea aveti la ce sa il folositi din pacate. Link spre comentariu
H Robert Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Leaga infasurarea statorica in serie cu cea rotorica, nu ai nevoie de condesator este pt deparazitare, o sa ajunga la o turatie de 14000 RPM,o turatie foarte mare si periculoasa pentru actionare diferitelor masini unelte, cum spunea si IGBT 1971 nu o sa poti controla turatia fara placa electronica. Link spre comentariu
Putz Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Reguli forum Va rugam postati aici proiectele voastre Se accepta numai proiecte complete cu poze, scheme si indicatii de construire NU se accepta proiecte facute cu KIT-uri cumparate Link spre comentariu
gcom61 Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Legi perechile de fire cum a spus colegul,si folosesti un variator simplu cu triac pt reglarea turatiei; nu va avea acuratetea celui care foloseste si tahogeneratorul insa se poate folosi la multe chestiuni.Ex:eu folosesc unul pt o tentativa de strung (homemade),polizor,strung de lemn.Folosesc cureaua originala a masinii de spalat cu o volanta metalica(volanta dacie) peste care am trecut cureaua de transmisie exact ca si la masina de spalat.;diferenta este ca volanta mea poate ajunge usor la peste 1500 rot/min,si cand este folosit strungul pt lemn conteaza foarte mult energia stocata in volanta,care are un rol de uniformizare a socurilor produse de degrosarile mai puternice. Link spre comentariu
Vizitator harierdsd Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 multumesc mult pentru raspunsuri...curiozitatea mea era daca se poate refolosi acel motor pentu un anumit proiect nu voiam chiar sa il bag in priza direct:D:)). daca si cum sa il folosec la ceva deocamdata meditez...stau la apartament si nu prea i-mi da nici o idee cum l-as putea refolosi in casa insa ma mai documentez poate i-i fac rost si de o placa electronica pentru controlul rotaiilor...multumesc inca odata pentru ajutor:D Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum