Vizitator sicablondu Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 SalutSincer, am folosit butonul cautare, dar fara succes, sunt prea multe posturi comune.In viitorul apropiat as vrea sa imi construiesc un panou solar, cu o baterie de 12 V de masina, incat sa reusesc sa alimentez serverul de pe balcon (un pc vechi), si poate ceva leduri.Metoda cea mai simpla ar fi sa cumpar un invertor 12 V - 220 V, insa stiu ca sunt pierderi pe acolo.As vrea sa stiu daca e posibil sa modific sursa din PC, incat sa se alimenteze direct de la 12 V. Este greu de realizat? A mai facut cineva asta? Link spre comentariu
E_manuel Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Si noaptea celulele alea merg la stele sau opresti "serverul" ?Se poate modifica sursa in principiu insa depinde de sursa, pune schema ei s-o vedem.Totusi, o sa traga sursa din celule de rupe, crezi ca poti face rost de celule sa poate oferi macar 10 A ? Link spre comentariu
Vizitator sicablondu Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Si noaptea celulele alea merg la stele sau opresti "serverul" ?Se poate modifica sursa in principiu insa depinde de sursa, pune schema ei s-o vedem.Totusi, o sa traga sursa din celule de rupe, crezi ca poti face rost de celule sa poate oferi macar 10 A ?Merge 24/24, nu vreau sa`l opresc, ma gandeam ca o sa ramana suficient "juice" in baterie si ptr noapte ... ma insel?Cred ca voi ajunge undeva la 3 A; 3,5 A maaaaxim.Ce spui de 2 baterii? Nu cred ca o sa ajunga sa le incarce la 8-10 h pe zi soare, huh?Edit: Revin si cu schema, sa iau modelul, sa dau un google sa vad daca gasesc. Cred ca`i o chinezarie ... Link spre comentariu
Vizitator sicablondu Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 am stat putin sa calculez ...Sa zicem ca ar consuma serverul 70 w ... la 12 V ar insemna cam 6 A pe ora nu?daca am o baterie de 40 A din care mai sunt 30 ... sa zicem ca e uzata .. as mai avea cam 5 ore ... chiar daca ar rezista pana dimineata cred ca nu mai au putere celulele sa o incarce .. :cry: am facut bine calculele oare? Link spre comentariu
pinky Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Teoretic ai putea sa modifici sursa, practic mai greu spre imposibil. La partea cu panourile solare ar trebui sa iei in considerare o alimentare paralela de la retea. Panourile iti scad consumul din retea, ceea ce ar fi un sentiment de independenta energetica.Un UPS mai rasarit are randament peste 80%. Legi la el un acumulator mai mare care sa tina mai mult de 10 ore. Ai zis ca "serverul" consuma 70W asta inseamna ca trebuie sa-i asiguri 90-100W din baterie, 12V 70Ah cred ca ar fi satisfacator. Am zis de UPS deoarece are randament mai bun decat un invertor "home made". Sau poate iei un invertor gata facut de 100-150W. Bun si asa.Ca sa modifici sursa ar trebui sa modifici primarul a 2 choppere, din 300V sa lucreze la 12V. Apoi sa inlocuiesti tranzistorii din primar cu altii mai puternici. La varianta asta cred ca e cam dificil sa desfaci chopperul si apoi sa-l lipesti frumos inapoi ca sa mearga ca nou.Am fost tentat sa-ti recomand ca din 12V sa faci coborari de tensiune la 5 si 3,3 si sa mai faci si -12. Dar e vorba de curenti cam mari pentru "step-down converter".Astea au fost doar cateva idei, nicidecum solutii verificate. Cu siguranta vor mai fi si alte idei demne de luat in considerare.Daca ai panourile fotovoltaice, timp, pofta de lucru si niste bani, nu renunta la idee.Iti urez succes. Link spre comentariu
2informaticos Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Din cate imi amintesc, am dezmembrat candva niste calculatoare P3 care se alimentau la 12V. Erau din ceva sisteme de automatizare, gen domotica...Sursele mi s-au parut interesante; planuiam pe atunci sa instalez un mini PC in masina, asa ca le-am oprit.Daca vreun prieten de-al tau poate lua din Madrid una sa ti-o trimita, cauta-ma...Apropo, sunt destul de mici; realizate fara carcasa. Link spre comentariu
pinky Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Incerci sa pui ceva poze detaliate cu sursa asta? M-ai facut foarte curios sa vad cum arata o asemenea sursa.Multumiri anticipate !!!PS: poate va intelegeti sa-i trimiti sursa prin posta. E in interiorul UE asa ca transportul e ieftin, maxim 10 euro. Din cate imi amintesc, am dezmembrat candva niste calculatoare P3 care se alimentau la 12V. Erau din ceva sisteme de automatizare, gen domotica...Sursele mi s-au parut interesante; planuiam pe atunci sa instalez un mini PC in masina, asa ca le-am oprit.Daca vreun prieten de-al tau poate lua din Madrid una sa ti-o trimita, cauta-ma...Apropo, sunt destul de mici; realizate fara carcasa. Link spre comentariu
Traxxx Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 Poate te ajuta asa ceva : http://www.mini-box.com/picoPSU-160-XT Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 se face un invertor dc-dc izolat,de la12v(24v) la 300vaceasta tens este aplicata printr-o dioda pe cond electrolitici de pe intrarea ATXcand functioneaza invertorul se intrerupe cu un releu alimentarea de la prizaorice oprire a invertorului(accidentala sau subtensiune pe baterie) va reconecta reteaua rezultand un mic UPS@pinky:daca se pune un UPS,un invertor din comert 12vdc/220vac sau din 12v se face sursa coboratoare(buck) din baterie se extrage aproximativ acelasi curentla fiecare configuratie in parte se vede care sant elementele ce disipa si se face compararea dupa efectuarea unor calculevarianta cu conversie directa dc-dc este cu randamentul cel mai mare chiar daca intr-adevar intuitiv curentul mare de pe 5v este luat direct din baterie;dar pt a obtine 5v din 12v este nevoie de un timp de conductie de max 50% iar un cond de calitate si valoare relativ mare pus in paralel pe baterie va ajuta mult ca sa nu avem pulsuri mari de curent din bateriea se vedea sursele amplificatoarelor audio de pe auto care au un puternic filtru LC pe baterie Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 se poate modifica fara probleme o sursa pcpractic se intervine numai in primar.cel mai complicat e de rebobinat trafulo sa ai nevoie de panouri solare mari ca sa tii serverul in functiune,cu banii aia iti poti plati curentul de la retea pentru zeci de ani... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 sant tare curios cum se poate modifica o sursa cu tl494 sa functioneze la 12v intrarefiind semipunte fiecare tranz va functiona la 6vprin colector vom avea peste 20ace facem cu trafuletul driver? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 in primar folosim mos-feti comandati direct din tl,fara traf drivertl nu merge si la 12v?ideea e ca se poate face si nu-i chiar asa de greudar de unde 20A? un p3 nu consuma 100weu asa am gasit elforum,cand cautam sa modific sursa asa. pana la urma am gasit pe alt forum proiectul... Link spre comentariu
2informaticos Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Revin cu 2 poze de la sursa mentionata anterior. Dupa cum se poate aprecia, montajul este destul de redus. Nici consumul nu era prea ridicat in respectivele calculatoare; P3 in configuratie minima (nu ma refer la performante, ci la periferice), pt domotica... Din pacate "gandacu" ala mare e prelucrat cumva sa nu mai poata fi citita inscriptia; in ambele placi care le am... Link spre comentariu
Vizitator sicablondu Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Multumesc pentru raspunsuri, dar proiectul nu va inainta prea curand.Este prima data cand aud de "choppere", de rebobinat niciodata, asa ca ma depaseste, si raman la cei 10 lei max. pe luna la ENEL. Poate voi putea purcede cu proiectul undeva la bunici, ma gandesc la ceva becuri cu led prin curte, la animale, in gospodarie in general.Arata bine sursa din Madrid, insa nu stiu pe nimeni care sa fie pe acolo sau sa plece prea curand. Multumesc pentru intentie!Stima domnilor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum