Vizitator Insan3k Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Salutare baieti!Daca nu e postat tocmai bine aici imi cer scuze, dar m-am gandit ca la sectiunea de boxe se discuta mai mult despre cum se construiesc boxele si ca ar fi mai potrivit aici.Am o nelamurire, se dau doua subwoofere de 600w rms, un amplificator de 400w, mixer si sursa de semnal.Problema este ca boxele pentru medii si inalte sunt active iar subwooferele sunt pasive si le trebuie filtre ca sa nu mai iasa si medii din ele.In conceptia mea, nu sunt necesare filtre de subwoofer care sa duca 600w rms (scumpe, nu se gasesc etc) ci se pot pune filtre si de 30w sa zic, daca filtrele se pun intre mixer si amplificator.Avand in vedere faptul ca amplificatorul va fi folosit exclusiv pentru subwoofere, este vreo problema daca filtrele se pun intre mixer si amplificator? Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Filtrul pus inainte de amplificator insemna filtru de semnal mic, nu trebuie sa fie de 30W ci de 0,3W (desi nu asa se exprima caracteristicile sale).In general se folosesc filtre active, care pot furniza lejer panta de 24dB/oct, reglajul frecventelor, atat cea superioara (80-250hz) cat si cea pt limitarea subsonica (15-40hz), plus comutarea fazei.Exista astfel de filtre de cumparat, sunt realtiv ieftine; le gasesti si pe net. Link spre comentariu
Vizitator Insan3k Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Da, inteleg ca puterea necesara este mica si am spus 30w pantru ca stiam ca este arhisuficient, dar ma indoiesc ca se gasesc filtre gata facute pentru 1-3-5 watti.Pe de-o parte ideea e, daca este vreo problema in ceea ce priveste punerea filtrelor pe traseul dintre mixer si amp in loc de intre amp si difuzor asa cum se face clasic. Adica pot aparea paraziti, scadere drastica de semnal pentru ca din mixer vine putere mica etc.Dar nu inteleg de ce zici de filtru activ, pentru ca daca e filtru normal care acopera o plaja de sa zic 15-150 Hz mi se pare a fi tot ce trebuie. Nu cred ca inteleg exact la ce te referi cand zici de panta de 24db/octava dar daca prin asta te referi la faptul ca ar scadea din putere - adica filtrul sa fie ca o rezistenta in sistem si sa taie cativa decibeli din semnalul care trece prin el poate ca nu este chiar o problema ca doar nu o taia 24 de decibeli sa nu se mai auda nimic Shambala, am vazut ca te ocupi de filtre custom - cam cat ar face un filtru (gen 15-180hz) care sa duca 600w, intr-o cutiuta ceva, sa arate mai ingrijit, nu placuta lipita cu silicon pe mocheta subwooferului, si care sa aiba mufa pt in (nu stiu exact acum dar presupun ca in-urile subwooferelor sunt cu mufa dintr-aia rotunda cu 3 picioruse).Ca de desfacut suburile ca sa vina filtrul inauntru nuprea se pune problema.A, si mai am o intrebare, de fapt vreau o confirmare, la orice sistem facut profi (nu de cineva in garaj) pt semnalul audio firul cu dunga este plus sau daca nu este niciunul cu dunga, cel negru este minus, nu? Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Daca nu e postat tocmai bine aici imi cer scuzeE bine.Scheme de filtre active pentru subwoofer gasesti aici http://www.google.ro/search?tbm=isch&hl ... r%20filter Link spre comentariu
scormonel Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 Filtre adevarate de la National Semiconductor. Foloseste cu incredere filtrul de la fig 9 la care conform formulei socotesti ce frecventa ai nevoie si pentru subwoofer folosesti iesirea trece jos. http://www.national.com/an/AN/AN-346.pdf#page=1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum