th3-razor Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Salutare ca tot a venit vara si soarele arde naucitor m-am gandit sa fac ceva pentru o baie buna seara.Am amplasat un butoi albastru de 60 l pe un acoperis dar temperatura apei nu este prea stralucita.Ce sistem pot face pentru a incalzi apa?Ma intereseaza sa pot face ceva ieftin care sa incalzeasca apa la 30 de grade.astept ideii sfaturi linkuri youtube cu chestii homemade Link spre comentariu
E_manuel Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Butoiul este prea mic, ai nevoie de ceva mult mai mare, din experienta pot sa-ti spun ca daca folosesti ceva mai mare, cum ar fi o fosa septica, ai putea ramane uimit cat de fierbinte este apa.O astfel de fosa septica de circa 300/500 litri insa sa aibe 2/4 continut de apa si undeva expusa direct in soare, sa fie pe picioare iar amplasamentul sa nu fie din pamant ci din ciment, tine mai bine caldura. Link spre comentariu
th3-razor Postat Iulie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2011 da e buna ideea cu fosa septica dar e in jur de 1000 de lei una.Ma intereseaza ceva o serpentina dar trebuie pompa acolo.Auzisem de metoda sifonarii dar nu stiu cum e aia Link spre comentariu
gcom61 Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Salutare ca tot a venit vara si soarele arde naucitor m-am gandit sa fac ceva pentru o baie buna seara.Am amplasat un butoi albastru de 60 l pe un acoperis dar temperatura apei nu este prea stralucita.Ce sistem pot face pentru a incalzi apa?Ma intereseaza sa pot face ceva ieftin care sa incalzeasca apa la 30 de grade.astept ideii sfaturi linkuri youtube cu chestii homemadeDepinde de ce fiare ai pe acasa.Un ex: un radiator auto conectat cu 2 furtune,asezat mai jos decat butoiul astfel incat furtunele sa aiba panta continua ascendenta catre butoi.Partea de jos a radiatorului trebuie conectata la partea de jos a butoiului,iar cea de sus la ~2/3din inaltimea butoiului.In cazul folosirii unui radiator auto ar fi foarte indicat ca deasupra lui sa fixezi un geam pt a nu sufla vantul eventual si a produce o racire la temperatura ambianta a continutului.Daca sistemul este etans,alimentarea cu apa o faci pe furtunul de jos al instalatiei,iar iesirea apa calda la partea cea mai de sus a butoiului.Cauta pe net dupa captatoare solare pt incalzit apa menajera(imagini) Link spre comentariu
q_acdc Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Un simplu furtun(plin cu apa) cu o lungime 30 metri lasat la soare . Link spre comentariu
th3-razor Postat Iulie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2011 @q_acdc si tu crezi ca ma simtesc bine cu 15 l de apa ? ca mai mult nu intra pe furtunu ala.Am pus la un experiment o serpentina dintrun frigider congelator si cu furtune intr-o sticla si un termometru sa vad daca se schimba ceva.Inca astept ideiiAr mai fi solutia sa pun o pompa de 12v,desi nu cred ca ar merge una de stropit parbrizul..un acumulator si un panou fotovoltaic Link spre comentariu
riderinblack Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Cred ca informatiile de aici : http://www.douamaini.ro/?p=388#more-388 iti sunt de ajutor. Poti mari randamentul acelei instalatii daca acea serpentina o instalezi in interiorul unor pet-uri (pont primit de la cineva care a vazut o astfel de instalatie in functiune). Link spre comentariu
th3-razor Postat Iulie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2011 la faza cu pet-urile am vazut acum 2 minute pe youtube:D cica e faza cu efectul de sera.Asa o fi.Sper zilele astea sa ma apuc de mesterit Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Pai chiar e...mai citeste,ca s-a scrisCele industriale sunt inchise in tevi vidate,ca efectul de sera sa fie maxim (se acumuleaza caldura si nu poate iesi,nefiind aer s-o conduca) Link spre comentariu
molioa Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Salutare ca tot a venit vara si soarele arde naucitor m-am gandit sa fac ceva pentru o baie buna seara.Am amplasat un butoi albastru de 60 l pe un acoperis dar temperatura apei nu este prea stralucita.Ce sistem pot face pentru a incalzi apa?Ma intereseaza sa pot face ceva ieftin care sa incalzeasca apa la 30 de grade.astept ideii sfaturi linkuri youtube cu chestii homemadeSub butoi (vopsit negru exterior) am legat un calorifer din tabla (vopsit negru) dimensiuni 1200x1500 cumparat de la fier vechi, si orientat spre soare. Am facut instalatia la socrii, la tara si au "taranii" apa calda, cand vin seara de pe camp. daca il umplu seara, au si dimineata Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 la faza cu pet-urile am vazut acum 2 minute pe youtube:D cica e faza cu efectul de sera.Asa o fi.Sper zilele astea sa ma apuc de mesteritlasa peturile ca se pot deforma daca in interior se incalzeste rau , mai bine ai incerca tevi de cupru bagate in tuburi de neon de alea mari de 40w de pe vremuri ,le cureti pe interior si le sigilezi la capete cu ceva silicon de temperatura mare .spor la treaba Link spre comentariu
dorian 70 Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 O butelie ruseasca pt aragaz (are 50 litri), alimentata seara de la reteaua cu apa, vopsita negru si bagata intr-o cutie cu peretii din sticla, fara a face risipa de apa, pot face dus si patru persoane Link spre comentariu
rasputin Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 O butelie ruseasca pt aragaz (are 50 litri), alimentata seara de la reteaua cu apa, vopsita negru si bagata intr-o cutie cu peretii din sticla, fara a face risipa de apa, pot face dus si patru persoane Şi asta la Suceava, deci la Babadag va da rezultate şi mai bune. Cum, faţă de ce aveţi deja realizat, nu mai trebuie să investiţi mult, zic că merită să daţi atenţie la soluţia colegului Dorian. Varianta cu captator, deşi mult mai optimă, presupune cheltuieli mult mai mari şi muncă mai multă. Link spre comentariu
Vizitator savy Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 La un sistem solar de apa calda menajera te-ai gandit? Sau te rezumi doar la ceva DIY... Ideea e ca unul complet te poate ajuta pe o perioada indelungata, nu numai vara. Depinde de tine acum.Daca vrei totusi ceva facut de tine, incearca cu un recipient mai mare, un lighean lat cu robinet deasupra caruia poti pune sticla (transferul de caldura este mult mai mare). Link spre comentariu
webmaester Postat August 2, 2011 Partajează Postat August 2, 2011 teava de canalizare 20 cm diametru (gri) de 20-30 m alimentarea cu apa o faci printr-un capat si la caputl celalalt ii pui o teava in sus ,juma de metru, chestie testata Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum