marconi Postat Aprilie 6, 2009 Partajează Postat Aprilie 6, 2009 Multumesc foarte mult de sfaturi si domnului Visky si domnului Zamfir.Un desen ar fi de mare ajutor, atat pentru matrita simpla cat si pentru cea cu camera de transfer.Ce material se foloseste ca primer?Unde se poate gasi cauciuc cu duritatea indicata in unitati Shore? Link spre comentariu
nichishoru Postat Aprilie 7, 2009 Partajează Postat Aprilie 7, 2009 Pe o bara de textolit (bucsat in interior cu tubul de bronz al rolei initiale) se trage fortat, o bucata de furtun de cauciuc cu diametrul interior adecvat. Apoi, pe un strung sau folosind o bormasina se ajusteaza diametrul exterior la cel dorit folosind hartie de smirghel... Eu am folosit in loc de furtun role de cauciuc (cu diam. exterior mai mare decat al rolei originale si cel interior mai mic) recuperate de la imprimante sau copiatore casate (din talcioc) care nu au moarte. Se curata de vechiul cauciuc armatura originala (asa cum a scris Zamfir pana ramine doar metalul) si apoi se trage bucata noua peste ea si se rectifica pe strung sau bormasina. Daca rola initiala este inca in stare buna atunci se ia din diametrul ei si se trage peste un tub de cauciuc care se poate si lipi pe rola. Apoi se ajusteaza diametrul. Asa am facut la Akai-ul meu (luat cateva zecimi din cauciucul intarit original) la care deocamdata nu am gasit ceva apropiat.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum