Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

generator de curent

Vizitator mariusica

Postări Recomandate

Vizitator mariusica

Am cumparat pt cineva un generator de curent de 2,5 kW(nominal, 2,8 maxim), consumul este dat ca 0,54 L per kWh.Rezervor 15 L, timp de functionare dat in manual este de 7,2 h cu un plin de combustibil.Dar dupa calculele mele, folosit la putere maxima 2,8 kW, cu un plin tot ar functiona 9,9 ore, iar la 2,5 kW ar functiona cam 11.Deci ce gresesc, nu stiu.Ma interesa cat merge cu un plin daca ar avea ca consumatori un frigider mai vechi si sa zicem 3 becuri, dar nu imi ies calculele comparativ cu timpul de functionare din manual.Si o alta intrebare: ar putea sa tina un aparat de sudura din acela mic, de 2,5 kW ?Multumiri !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Calculele sint cam aiurea de facut si nu vor avea NICI UN corespondent in realitate... Motorul consuma si daca e generatorul in gol iar in sarccina consumul e diferit in functie de curentul de la iesire. Pina si un flex alimentat va avea un consum variabil: in gol e una, la taierea cu disc de 1mm grosime e alta, la polizare cu disc de 6mm e cu totul altceva...Poate alimenta si aparatul de sudura - si acolo consumul e variabil in functie de diametrul electrodului si grosimea pieselor de sudat.

Link spre comentariu
Vizitator mariusica

Aveam eu o banuiala, deci o sa vad live ce si cat tine. Stiam ca consuma in gol si ca depinde de curent, dar speram sa imi iasa macar un calcul aproximativ dar diferenta e mare. Ms mult Remus (din nou) !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări