Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punte redresoare - se incalzeste

valytzu1207

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

5

• valytzu1207

3

• costy

2

• zal

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator smilex

Da, depinde de tensiunea in conductie directa la acel curent (cca. 1V/dioda la 40A pt KBPC). Le-am recomandat pentru ca sigur sunt mai bune iar prin inlocuirea puntii nu se ocupa spatiu suplimentar. In plus, nu sunt scumpe.Caracteristica tensiune-curent a diodelor din punte e banala, pentru o putere disipata mai mica se pot folosi diode schottky dar sunt mai scumpe. Nu e cazul aici.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Tensiunea ce cade pe dioda inmultita cu curentul ce trece prin ea, ne ofera puterea disipata. Daca la o punte, la 4A, cade pe dioda 0,7V (extrem de buna caracteristica), avem 2,8W pe dioda. Intrucat sunt intotdeauna doua diode care conduc intr-o punte, sunt in total 5,6W. Fara radiator, jar manca (si nu bea apa), indiferent de forma.Astea ar fi parte din caracteristicile diodelor unor producatori: DC COMPONENTS (KBPC35xx - 4-7lei/punte), SEMIKRON (SKB3008A1 – 200lei/punte) si IXYS (DSEP30-12A – 24lei/dioda). Cred ca suntem de acord ca cele mai tari piese vin din zona SEMIKRON si IXIS. Totusi, comparati regimurile termice la 4A: 6,6W pentru KBPC, 7W pentru SKB si 14W pentru DSEP. Daca nu m-ar interesa regimul termic, la orice ora, as prefera o punte cu DSEP (componenta IXIS). Din experienta (electronica industriala). Daca m-ar interesa regimul termic, as opta pentru KBPC. Daca m-ar interesa pretul, n-as avea comparatie.post-1-139829288038_thumb.gif

post-1-139829288033_thumb.gif

post-1-139829288036_thumb.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări