nostrom Postat Iulie 13, 2011 Partajează Postat Iulie 13, 2011 Doresc un sfat in achizitia unui ciocan rotopercutor pentru nevoile personale.Nu vreau ceva profesional dar nici sa crape la prima gaura.Va fi folosit in beton (pereti apartament)Va multumesc Link spre comentariu
ndc74 Postat Iulie 13, 2011 Partajează Postat Iulie 13, 2011 Daca vrei s-o folosesti doar pt beton iti recomand un ciocan SDS la care poti utiliza chiar si burghie SDS ieftine. In schimb daca vrei sa dai gauri si in lemn sau metal poti lua o bormasina cu percutie ceva mai puternica (peste 500W) dar iti trebuie burghie pt beton de calitate, caci cu chinezarii nu prea ai sanse.Eu mi-am cumparat acum peste 2 ani de la Praktiker un Einhell galben de 1400W SDS cu 200 ron la oferta. Am fost foarte multumit de el, dar dupa ce l-am chinuit intr-o gaura strapunsa cu carota de 65mm in beton de 400mm grosime, a inceput sa patineze daca il fortez mai tare. Imi da senzatia ca fie are un limitator de cuplu care s-a slabit, fie niste roti dintate care probabil s-au tocit, dar nu am avut timp de el.Ar mai fi si varianta unei bormasini cu percutie la mana a doua din targ, dar in cazul asta exista riscul sa descoperi acasa ca are probleme. Cred ca un Bosch albastru original cu mandrina SDS il poti gasi in jur de 300-400 ron prin targurile din Bucuresti.Trebuie sa ai grija caci la un moment dat se gaseau prin targ si niste ciocane rotopercutoare noi pe care scria Bosch, dar erau facute pe vapor. Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 13, 2011 Partajează Postat Iulie 13, 2011 Ar mai fi si varianta unei bormasini cu percutie la mana a doua din targ, dar in cazul asta exista riscul sa descoperi acasa ca are probleme. Cred ca un Bosch albastru original cu mandrina SDS il poti gasi in jur de 300-400 ron prin targurile din Bucuresti.Trebuie sa ai grija caci la un moment dat se gaseau prin targ si niste ciocane rotopercutoare noi pe care scria Bosch, dar erau facute pe vapor.Toata viata am lucrat am lucrat numai cu BOSCH si nu am fost dezamagit,dar acu sa stii ca foarte bune sant si MAKITA.Toate sculele mele personala sant BOSCH:-2 rotopercutoare-2 flexuri-4 masini cu acumulatori-1 ferastrau pendular-1 slefuitor cu excentric-2 masini de gaurit clasiceDupa fiecare utilizare le suflu cu aer comprimat si le sterg de praf si nu au fost probleme niciodata.Aceata (BOSCH) a fost alegerea mea in materie de scule. Link spre comentariu
gcom61 Postat Iulie 13, 2011 Partajează Postat Iulie 13, 2011 Doresc un sfat in achizitia unui ciocan rotopercutor pentru nevoile personale.Nu vreau ceva profesional dar nici sa crape la prima gaura.Va fi folosit in beton (pereti apartament)Va multumescEu am luat un ciocanrotopercutor goo- on made la aia multi sds plus si si-a scos banii demult.Costul a fost de 150 ron/trusa care includea si mandrina cu adaptor sds plus + 4 spirale vidia 6,8,10,12.In instructiuni spune ca perforeaza maxim Φ=26 ,insa a mers si la Φ=40.Pana acum am dat peste 100 gauri(cea mai mica Φ=20 .>Φ=40).Eu cred ca daca folosesti numai la mici chestiuni acasa nu merita o scula scumpa,daca nu-si scoate banii. Link spre comentariu
nostrom Postat Iulie 13, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2011 Doresc un sfat in achizitia unui ciocan rotopercutor pentru nevoile personale.Nu vreau ceva profesional dar nici sa crape la prima gaura.Va fi folosit in beton (pereti apartament)Va multumescEu am luat un ciocanrotopercutor goo- on made la aia multi sds plus si si-a scos banii demult.Costul a fost de 150 ron/trusa care includea si mandrina cu adaptor sds plus + 4 spirale vidia 6,8,10,12.In instructiuni spune ca perforeaza maxim Φ=26 ,insa a mers si la Φ=40.Pana acum am dat peste 100 gauri(cea mai mica Φ=20 .>Φ=40).Eu cred ca daca folosesti numai la mici chestiuni acasa nu merita o scula scumpa,daca nu-si scoate banii.Multumesc pentru aceste raspunsuri. Da o folosesc doar pentru casa si nimic altceva. Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 13, 2011 Partajează Postat Iulie 13, 2011 .Eu cred ca daca folosesti numai la mici chestiuni acasa nu merita o scula scumpa,daca nu-si scoate banii.Cand m-am apucat de casa am cumparat un rotopercutor fara nume ca sa dau gauri de 70mm in caramida cu gauri (poroterm)cu carota pentru prize si intrerupatori.Aveam cam 78 de gauri dar dupa a 26 rotopercutorul a incepunt sa NU MAI BATA se invartea da nu mai batea.La service au spus ca nu a fost folosit corespunzator.L-am aruncat pur si simplun si am cumparat un Bosch GBH 2-26 DFR(fara reclama ) care pur si simplu m-a scos din belea ,merge perfect de aproape 3 ani .Intelegi ce vrei da nu uita ca ca daca vrei ceva bun si mai mult timp trebuie sa platesti. Link spre comentariu
gcom61 Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 Daca ai spus si la service ca ai dat gauri cu carota de Φ=70mm e normal sa refuze reparatia.Totusi in cazul tau a cedat in mod sigur sistemul biela,care nu prea are legatura cu marimea si forta percutiei.Daca ai fi putut aduce argumente tehnice atunci ,in mod sigur ar fi fost schimbat.Eu am folosit un rotopercutor industrial,pe care l-am fortat in beton(grinda) cu un burghiu dublu ca si diametru;rezultatul a fost ca a cedat piesa care loveste burghiul si nu pistonul cu biela-in acel caz evaluarea defectului a fost foarte clara:folosirea de burghiu mai mare.Daca vei demonta diferite sisteme de percutie pneumatica vei observa 2 componente principale si anume pistunul care creaza miscarea dute-vino(antrenat de motor) si pistonul antrenat care loveste burghiul.Acesta din urma,pt acelasi model de percutor (vizual vorbind)va avea alta greutate(ca si specificatie de forta in joule)desi diametrele sunt identice.In cazul meu acesta s-a [nituit]/umflat /cilindru si nu mai vroia sa se plimbe.Si...apropos de chinezisme,prefer sa cumpar ceva pe care este inscriptionat la vedere made in china,decat sa cumpar ceva made in eu,sau mai stiu eu cum. Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 Daca ai spus si la service ca ai dat gauri cu carota de Φ=70mm e normal sa refuze reparatia.Totusi in cazul tau a cedat in mod sigur sistemul biela,care nu prea are legatura cu marimea si forta percutiei.Daca ai fi putut aduce argumente tehnice atunci ,in mod sigur ar fi fost schimbatDa dar in cartea lui tehnica spunea clar ca poate fi folosit cu carota de pana la 80 mm si eu l-am folosit in caramida cu goluri,rotopercutorul fara nume avea 1200w(asa scria pe eticheta) iar cel bosch care al am si acuma are numai 800w si in specificatiile lui spunea ca merge cu carota de 68mm in beton(eu l-am folosit cu 70mm dar in caramida) deci se vede clat diferenta de firma. Link spre comentariu
gcom61 Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 Scuze,dar cred ca nu ti l-au schimbat/reparat pt ca nu ai stiut cum sa expui problema;cedarea bielei= material prostCalitatea celor 2 nu poate fi comparata,ca si pretul de altfel. Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 Sfatul meu este clar:decat ieftin si cu riscul de a te lasa cand ai nevoie mai mult mai bine mai scump si cu mai multa siguranta in functionare.Nu am vrut sa fac apologia aparatelor de firma ci am descris un fapt intamplat mie.Cat despre garantie aceasta nu a fost acordata pentru ca eu in furia mea am desfacut masina sa vad despre ce e vorba si astfel am rupt un sigiliu de pe un surub de la carcasa/reductor. Link spre comentariu
Vizitator gabrielely Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Daca poate sa ma ajute si pe mine cineva! Am un ciocan rotopercutor, un bosch gbh 11 de-1500W ( modelul mai vechi), la care mi-a cedat in sarcina biela. Stiu asta pentru ca l-am desfacut! Unde as putea gasi o biela. Se mai gasesc piese pentru modelele acestea?... sau sunt compatibile cu noile modele? Link spre comentariu
ndc74 Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 La obor in piata sunt niste baieti care vand si repara fel de fel de scule in general de firma (polizoare unghiulare, masini de gaurit de toate modele, drujbe, etc). Cred ca la ei poti gasi piese, dar personal nu am lucrat cu ei ca sa ma pronunt asupra serviciilor. Judecand dupa preturile pe care le practica ceilalti de prin zona aia e posibil sa te coste ceva, dar nu te costa nimic sa intrebi in cazul in care ai drum prin Bucuresti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum