kkkabuu Postat Iulie 12, 2011 Partajează Postat Iulie 12, 2011 salutare am o mica intrebare.vreau sa fac un variator de tensiune pentru 3 becuri de 12v si 30W bucata.dar ploblema este ca variatoru trebue sa fie pe minus.dece pe minus: finca numi permite pe plusu dupa cum urmeaza.un sfat o schema orce ar fi de mare ajutor.multumesc anticipat Link spre comentariu
em2006 Postat Iulie 13, 2011 Partajează Postat Iulie 13, 2011 Nu se-ntelege nimic, nu cred ca vei primi vreun raspuns serios. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 13, 2011 Partajează Postat Iulie 13, 2011 vrea un montaj (sau ceva...),cu 2 trepte,100% si 20%,cu comutatorul pe - Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Un 555 cu tranzistor de putere (preferabil MOS) si factor de umplere reglabil, daca nu intereseaza forma curentului ci doar luminozitatea. Randament bun. Frecventa mica (becurile au inertie mare). Link spre comentariu
kkkabuu Postat Iulie 16, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2011 pai nu stiu cum sa va explic.deci vreau o schema o ideie un montaj orce.dar pe minus.becurile sunt de la semnalizare de la masina sunt 3 la numar 12v nustiu ce fregventa pot avea la curent continu.da in fine.si cu trenzistor de putere am incercat sa fac o inventie da cred ca nu mea esit o rezistenta reglabila in baza trenzistorului si cam atit da nu cred ca e bun daca aveti idei va rog prezentatile. si cu mosfed.cu ori ce. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 se cauta cu google lm555.pdf,se urmareste la aplicatii schema cu factor de umplere variabil,se ia frecventa intre 100 si 200hertz si de la pinul 3 printr-o rez de 200-1000ohm se comanda un mos canal n de 30-80v la 50-100a(irf3205 de ex)puneti dvs schema si noi facem corectiile daca este cazul Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ http://www.dprg.org/tutorials/2005-11a/index.html Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Asadar schema de mai sus modificata pentru un plus variabil, cu p-MOS. Daca prima schema era releul de semnalizare, atunci contactele releului se pot izola si pune in paralel cu p-MOS. Sau alta configuratie, n-am inteles prea bine ce se doreste ca functionare.Alaturi de C3 n-ar strica un electrolitic. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 schema era si in linkautorul are nevoie de comanda pe -,exact ca in schema din link... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Asta-i abstracta rau. Cum separa pe masina minusurile becurilor de semnalizare? Link spre comentariu
em2006 Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Biata limba romaneasca...:46 :46 :41 Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 ^Oare ce te nemultumeste?Imi plac pozele. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Asta-i abstracta rau. Cum separa pe masina minusurile becurilor de semnalizare?presupui gresit!omu zice ca are 3 becuri de 12v/30W. un bec de semnalizare are 21W,nu 30. si masina are deobicei 4 astfel de becuri (cate 2 in fiecare parte).Totodata,a zis clar ca +ul nu poate fi desfacut si de aceeaa are nevoie sa aiba comutatorul pe -.Asta a scris el in primul post... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Da, citisem superficial datorita aspectului. @em2006 Imi cer scuze pentru postul anterior, chiar mai mult, subscriu. Inteleg nemultumirea, credeam ca ma vizeaza. Deci asa: Link spre comentariu
em2006 Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 ...Totodata,a zis clar ca +ul nu poate fi desfacut si de aceeaa are nevoie sa aiba comutatorul pe -. Asta a scris el in primul post... Textual, in primul post a scris asa: Din pacate, unii dintre noi, cum e si cazul meu, am cam ruginit si nu ne putem acomoda cu noua limba romaneasca de pe forumuri, asa ca de multe ori, dupa prima lectura, unde nu vedem macar o litera mare sa stim unde incepe propozitia, nu ghicim care-i subiectul si care-i predicatul, ne urca tensiunea si nu mai intelegem mare lucru. Eu, cel putin, fac eforturi sa ma abtin a raspunde cu o propozitie care incepe cu F mare de tipar si continua cu utu linioara i... Sigur, daca ne straduim putin si judecam la rece, realizam ca de fapt suntem niste carcotasi... Chiar asa, uite cat e de logic: "dece pe minus: finca numi permite pe plusu", cum s-ar zice "O soţietate fără prinţipuri, carevasăzică nu le are, dom’le!"... Simplu ca buna-ziua... Nu va suparati, dar daca o dovada minima de consideratie pt interlocutori e un efort prea mare, sa-ncercam sa avem un dram de respect pt limba oficiala a tarii in care traim. @smilex, nu am avut niciodata dificultati in a-ti intelege mesajele, scrii o romaneasca pe care o inteleg. In nici un caz postul meu nu te viza. Primul post era cel vizat. PS Sper sa nu mi se aduca la cunostinta ca acesta e un forum de electronica, nu de gramatica, si sa ajung sa fiu banat pentru ca mi-am inceput replica cu F mare de tipar. :91 Preventiv, celor care vor sa-mi raspunda intr-un anumit fel si nu stiu cate linioare sa puna, si unde, le fac precizarea ca, corect se scrie "baga-mi-as". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum