Vizitator Postat Iulie 12, 2011 Partajează Postat Iulie 12, 2011 Conductele de la AC sunt izolate termic cu un fel de burete care nu rezista la soare. In manual scria ca trebuie invelite cu o panglica (teflon?) rezistenta la ultraviolete care venea cu kit-ul de instalare. Asa am facut dar nu s-a implinit bine anul si panglica de protectie s-a copt: Poate nu am pus-o eu cum trebuia. -Panglica asta rezista la soare doar pe o parte? -La inceput era alba, acum bate spre caramiziu, stie cineva de ce? -Se gaseste de cumparat? -Cu ce o inlocuiesc? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 12, 2011 Partajează Postat Iulie 12, 2011 Intr-adevar si eu am aceeasi problema,tot cam in 1 an s-a dus. La mine a inceput sa si fluture... Link spre comentariu
sorinpavel Postat Iulie 12, 2011 Partajează Postat Iulie 12, 2011 Buretele acela se numeste armaflex.Exista un fel de"scoch" la rola la fel ca cel transparent (cel lat) de culoare argintiu lucios si cu aderenta foarte buna.Este cam 15-20 lei rola.Este foarte bun,singurul inconvenient este ca daca sunt pescarusi in zona,acesta luceste in soare si vin orataniile si il ciugulesc (se confunda cu un peste care luceste in apa) .Pasari proaste Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 12, 2011 Partajează Postat Iulie 12, 2011 Armaflex-ul se poate proteja din nou cu banda adeziva din aliminiu;pe unde am mai mesterit am acoperit de la inceput cu o astfel de banda. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 12, 2011 Partajează Postat Iulie 12, 2011 Armaflexul e izolatia aia care vine pe conducte,nu?Noi ziceam de banda aia alba,care tine conductele impreunaBuna ideea cu banda de aluminiu,sa vad acum cum o infasor (conductele sunt lipite de perete...pe afara,la etaj ) Link spre comentariu
hbi Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Dupa ce conductele AC-ului meu au fost izolate cu burete si banda teflon, au fost bagate in tub riflat din pvc si de citiva ani nu s-a intimplat nimic. Exista tub cu diametrul interior de 40, 50, 60mm si are culoarea gri. Link spre comentariu
C.D. Postat Iulie 20, 2012 Partajează Postat Iulie 20, 2012 Cea mai simpla, comoda si eficienta solutie (fara a fi desfacute conductele) este refacerea izolatiei cu banda de teflon si apoi peste ea se infasoara banda din aluminiu in doua straturi.Este o solutie care rezista multi ani. Link spre comentariu
Ashky Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 Banda care se da in kit-ul de instalare e foarte proasta.Eu foloseam banda cumparata de la un magazin de specialitate, pot da si nume daca e permis.In 8 ani la mine nu s-a intamplat nimic si bate soarele in el pana pe la ora 14. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 28, 2012 Partajează Postat Iulie 28, 2012 Între timp, nu mai rămăsese aproape nimic din banda de teflon originală. La începutul verii am dat-o jos, şi am pus o bandă adezivă universală, din aia argintie. E foarte rezistentă, ranforsată cu plasă, scrie că rezistă la UV şi la mediul exterior (ploaie, soare, etc.). Pentru 3 m de conducte au intrat cam 15 m de bandă, lată de 5 cm . Asta e ce a mai rămas din două role a câte 10 m. Să vedem cât rezistă. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 28, 2012 Partajează Postat Iulie 28, 2012 E bine de stiut aproximativ cat intra Eu o sa mi le izolez p-ale mele doar cu banda de aluminiu.Din izolatia originala,n-a mai ramas nimic! Link spre comentariu
Ashky Postat Iulie 28, 2012 Partajează Postat Iulie 28, 2012 Banda care se foloseste la matisat si care rezista la uv este din pvc nu teflon, este elastica si se rupe destul de greu.Cea din kit nu stiu din ce este dar se rupe usor si e greu de matisat cu ea din cauza asta.Asa deosebeam banda buna de cea nasoala. Link spre comentariu
unuldinei Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 Intrebare , a mai aparut alta varianta de rola intre timp ? Tot cu rola de aluminiu sau banda gri se remediaza problema asta ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 Eu am facut-o cu aluminiu. A fost mai usor de facut cu fasii, cu rola nici nu mergea (langa perete). Un model de banda (Anker) are o folie de plastic peste partea cu lipici a aluminiului, asta a fost cel mai usor de folosit, ca nu se lipea aiurea cand o treceam peste teava! Link spre comentariu
belasajgo Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 In ce fel de magazine de specialitate pot gasi banda din aia alba ce tine conductele impreuna, sau banda de aluminiu de care vorbiti? Eu inca nu am probleme cu izolatia conductelor, dar de mult am vrut sa mai pun un strat de banda peste conducte. Eu am intrebat in magazine de instalatii sanitare dupa asa ceva, dar nu am gasit. Ma gandesc ca am cautat in magazinele gresite, dar nu imi dau seama in ce alt magazin sa caut. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 22, 2015 Partajează Postat Mai 22, 2015 Banda de aluminiu am vazut-o prin diverse magazine de bricolaj (cele mari cam trebuie sa aiba) si parca si la magazinul de feroinstalatii din apropiere. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum