Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Canton CT-1000

Vizitator zevedeu

Postări Recomandate

Eu fac parte din cei care au ales sistemul B :-).  De snob, nu din alt motiv :-)

Cu tot respectul cuvenit dl-e Mateescu, va faceti ca nu stiti ce-i sub capota Behry... in ideea ca fiece produs are segmentul lui de piata. Daca omului ii place OK, sa-l foloseasca sanatos. Dvs sigur nu va place :-)

Daca esti din Buc, Ady, vino sa-ti imprumut cate ceva , sa ai o referinta, un pct de 0.  

Link spre comentariu

Testul respectiv este cu desavarsire irelevant. Nu asa se asculta comparativ. In plus, in teste comparative doar urechile f bine educate conteaza, restul este "umplutura".

Si apropo, am avut o vreme exact acel model de Wadia.

Editat de shambala
Link spre comentariu

Fratilor, eu m-am convins de o singura chestie si dau exemple aici din ceea ce am experimentat , ca sa ma inteleaga toata lumea cum gandesc. Chiar daca , stiu ca pe acest forum unii oameni intra in conflict cu discutii in afara subiectului multor topicuri si te judeca fara nici un motiv dar totusi cand suntem in timpul liber , asta chiar poate sa fie o distractie aici pe forum, iar experienta reala este doar cu lucrurile pe care le-am avut , si nu din ce se documenteaza fiecare si isi da cu parerile ( nu ca ar strica pareri dar parerile sunt doar pierdere de timp )

Rog a se citi cu mare atentie pentru ca totul este adevarat mai jos .

Eu de exemplu am avut de curand si niste boxe Technics SB CS 95 inaintea la astea Canton CT 800 de acum.  Si uite cum sta treaba pe piata second hand :  Technics SB-CS 95 , cand le-am postat in anunt pe olx intr-o dupa-masa, in 4 ore aveam 120 de vizualizari . Am ramas masca si mai ales in a cincea ora deja primesc primul telefon de la un posibil client. Buuun'..mai departe.... Dupa ce am vorbit cu omu la telefon , mi-a  facut o oferta mai mica fata de pretul afisat pe olx  750 RON cat era postat acolo el a zis 650. Binenteles ca am acceptat pentru ca  ma grabeam sa le dau si aveam nevoie si de bani urgent ( eu in timpul ala foloseam si alta pereche de SB-CS75) dar stabilisem cu omu sa facem ziua urmatoare tranzactia . Pana dimineata urmatoare , anuntul ajunsese la 282 vizualizari si primesc la ora 9.30 un telefon de la un baiat din Anglia care stia numai de aceste boxe si le vroia neaparat iar eu i-am spus ca am gasit client. Baiatul ce a facut : pur si simplu s-a rugat de mine sa le dau lui ca imi ofera 800 lei si chiar un avans de 100 lei pentru curier (statea in alta parte a tarii) si la le trimit imediat ca le ridica un prieten de acolo. Uite asa am dat modelul de boxe Technics SB-CS95 cu 800 lei !

Uimirea mea este urmatoarea : Canton CT800 pe care le-am cumparat cu 500 Ron sunt la o MARE, MARE, ENORMA diferenta de Technics SB-CS95 . Diferenta  asta mai baieti este in necunostinta de cauza . Niciodata sa nu crezi ca un lucru mai scump este mai bun ca altul mai ieftin  ...dar atentie : in unele cazuri , nu in toate cazurile . In cazurile in care am citit ce spunea de exemplu un user cum ca Technics nu a mai facut boxe bune dupa 1990 dar romanul le stia doar pe astea pentru ca aparuse in Gepa sau in Altex dupa anii 95 odata cu toate chinezariile, si eu le stiam la fel  ..din cauza asta am vandut boxele in mai putin de 24 ore .

Razvan Raducantestul acela s-a intamplat adevarat si stiu foarte bine ca acest amplificator ( parnaie' cum este denumit aici pe forum) nu pot sa am parere despre el , inainte ca sa-l am pe mana , iar la comparatie cu celalalt amplificator de sute de ori mai scump ,  chiar daca userul Adrian Lucian il lauda si o fi adevarat ca este mai bun  , eu niciodata n-am sa-l cumpar din simplu motiv ca nu vreau sa arunc atatia bani pe ce nu merita. Dar totusi daca stam sa ne gandim logic, in cazul in care diferenta reala de sunet si de calitate intre ele nu ar fi enorma  , inseamna ca ceea ce am scris mai sus este total adevarat !!

Diferenta de sunet si de calitate probabil poate sa fie poate sa nu fie acolo, dar eu cred ca este pentru ca nu degeaba unul are un pret si altul la alt pret . Asa si Canton CT800 au costat 1600 DM in 1990 si Technics SB-CS-95  400 DM . De aici poti sa iti dai seama diferentele dar nu in cazul pietei second hand de multi necunoscatori care nu stie ce sa caute pana nu capata experienta :56

Cine imi demonstreaza ca Behringer A500 in pretul de 900 Ron , are concurenta cu alt amplificator in banii astia , atunci o sa-l opresc pe ala mai bun. Eu nu caut decat sa gasesc lucruri care sa ma multumeasca si auditiv si calitativ dar si la cel mai rentabil pret . Am avut Marantz PM6004 pe care datusem 1800 Ron. Am sa iau Behringer A500 pe care o sa dau 900 Ron si ma conving daca intradevar unele merita bani sau sunt la preturi fake

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am scris intr-un alt topic despre diferenta lui Marantz PM6004 si un amplificator Onkyo.  Am avut surpriza ca amplificatorul Onkyo CR-L5 pe care-l luasem cu 400 lei sa se auda la fel ca Marantz PM6004 care a costat 1800 ... deci fiti atenti ca poate ceea ce aveti in casele voastre , -s-ar putea sa fie prost sau bun , bani aruncati degeaba sau cu folos ! Eu vorbesc din experienta mea, nu imi dau cu parerea din ceea ce vad pe youtube sau citesc la altii pe forum

O parnaie de facut galagie....

A.Lucian ,  la tine si asta e o parnaie ?  http://www.alesis.com/products/view/ra300

Bate cam in acelasi pret cu behringerul dar acesta nu are dual mono si traf toroidal , insa pe Thomann are tot 5 stele

Din curiozitate, tu ce amplificator folosesti ? Dar sa nu scrii pe ala care-l visezi , arata exact ceea ce ai

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

In ceea ce priveste testul de mai sus, sitem ieftin VS sistem hi-end, pentru mine nu e o surpriza. 90% din soundul sistemului e dat de boxe. Prin urmare orice modificare se aduce in sistem (in afara de boxe) se va simtii putin spre deloc.

Editat de ahegyes
Link spre comentariu

Ti-am mai dat un link ca raspuns la un mesaj privat trimis de tine . Avem gusturi diferite si alocam resurse diferite. Din pacate nu poti fenta etape in procesul tau de devenire audiofila, melofila, cum vrei sa spui. E pe bani, pe incercari, cumperi , vinzi, faci cadou, iar cumperi, inveti, te dezveti, studiezi, asculti la unul-altul. Pana capeti abilitatea de a alcatui un sistem care sa te multumeasca pentru un timp.... cheltui. Si ajungi sa vezi limitele alcatuirii si o iei de la capat :-). Cu toata modestia, sunt cu putin peste  baza lantului trofic, probabil am pierdut de-a lungul timpului 20k-25k euro tot invatand, probabil prind mai greu..

Ahe, +1, ai dreptate, e veriga slaba. Insa sti cum e, micile detalii fac diferenta :-)

As reduce un pic procentul, tre' sa fie si ceva in fatza, altfel...rahat bagi, rahat iese prin mama incintelor.

Editat de adrian lucian
Link spre comentariu

In ceea ce priveste testul de mai sus, sitem ieftin VS sistem hi-end, pentru mine nu e o surpriza. 90% din soundul sistemului e dat de boxe. Prin urmare orice modificare se aduce in sistem (in afara de boxe) se va simtii putin spre deloc.

pai vezi ? asta e idea !  nu merita un amplificator scump decat in cazul unor boxe high-end .. 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

... probabil am pierdut de-a lungul timpului 20k-25k euro tot invatand, probabil prind mai greu..

Wow !!  - ca m-ai depasit ...    Banuiesc ca aceste randuri nu trebuie sa ajunga vreodata la ochii sotiilor .

@ - adi_ady, nu trebuie sa iti demonstreze nimeni nimic, legat de amplificatoare, boxe, etc. Cu timpul ai sa te lamuresti singur, pe banii tai.

Daca intrebai - politicos si fara ifose, poate ai fi primit raspunsuri care te-ar fi putut scuti de etape [evolutive] de multe sute de euro.

Sunt pe aici oameni care au deja zeci de ani de experienta in domeniu, au ascultat pe indelete sute si sute de aparate, unele de zeci de mii de euro bc., merg curent prin showroomuri si la Filarmonica. Si unii mai au idee si de ceva electroacustica si inginerie

Editat de shambala
Link spre comentariu

In ceea ce priveste testul de mai sus, sitem ieftin VS sistem hi-end, pentru mine nu e o surpriza. 90% din soundul sistemului e dat de boxe. Prin urmare orice modificare se aduce in sistem (in afara de boxe) se va simtii putin spre del

pai vezi ? asta e idea !  nu merita un amplificator scump decat in cazul unor boxe high-end .. 

Welcome in the real world! :aplauze

edit; procentajul meu ar fi undeva la 80%

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

Totusi imi pare rau ca nu-mi permit un amplificator pe lampi .  Imi aduc aminte cand eram copil si bunicul meu avea un radio foarte mare, nemtesc pe lampi si se auzea sunetul acela cald si clar ... Iti trebuie bani grei pentru un amplificator pe tuburi , mai ales de o putere mai mare pentru boxe cu bass de 25-30.   vise deocamdata ...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Cordial de la Senia este  MADE IN CHINA .  Cordial original este made in Germany si are alt sunet. Japonezii , acum 35 ani si nici o data nu vor avea legatura cu China mai ales ca unii sunt comunisti si altii total diferiti . Tu ii lauzi pentru portelan si praf de pusca? Ce nevoie avem de astea?? Problema acolo este ca sunt 2 miliarde si trebuie sa manance iar ei au salariu mai prost decat in Romania ( in afara de  marii sefi si directori sau politicieni) . China si India au o saracie lucie dar nu se arata la tv decat orasele ''moderne'' in care s-au bagat toti banii, in rest este o epava ca si la noi prin satele de tarani saraci . O epava plina de legi comuniste si dictatura , plina de mizerie si aglomeratie . Eu nu-i suport si recunosc ca sunt rasist pe chinezi si tigani pentru ca daca privesti atent , ei nu au facut nimic pentru aceasta omenire , doar au dat navala peste popoarele curate , la fel ca si sirienii azi ... Covor - nu mai ai ce face cu el , azi ai parchet de la nemti :aplauze  Si revenind la subiectul nostru , crezi ca Vifa mai sunt ce au fost ? odata cu venirea chinezului , s-a modificat foarte mult

Cind ai fost ultima oara in China?Eu te contrazic,in zonele industrializate ,salariul mediu este cu mult peste cel de la noi,o spune unul care merge de citeva ori pe an in China.De Shenzen ai auzit?Pe mine ma seaca asa zisii stiutori in stele,pai nu vrea poporul roman ieftin,ieftin,ieftin,asta gasiti in magazine ,componente ieftine ,ca de astea sunt bani,ce vina are chinezul ca nu are romanul bani?Stii cum se da o comanda la o fabrica din China? Totul este in functie de cit platesti.Un cleste de rufe poate costa 1 dolar sau 10 centi ,pot arata la fel dar de alta calitate.Se mai uita un lucru si se imprastie la greu timpenia cu calitatea ,sa luam de exempu un televizor Panasonic fabricat in China si Polonia,calitatea este aceasi,managerii fabricilor nu sunt cretini sa piarda contracte de miliarde umblind la calitate,in plus reprezentantii firmelor ,care comanda marfa au reprezentanti care verifica calitatea.Vorbim discutii si China se pisa fix cu presiune pe Romania,la ce vrei tu.

Am scris intr-un alt topic despre diferenta lui Marantz PM6004 si un amplificator Onkyo.  Am avut surpriza ca amplificatorul Onkyo CR-L5 pe care-l luasem cu 400 lei sa se auda la fel ca Marantz PM6004 care a costat 1800 ... deci fiti atenti ca poate ceea ce aveti in casele voastre , -s-ar putea sa fie prost sau bun , bani aruncati degeaba sau cu folos ! Eu vorbesc din experienta mea, nu imi dau cu parerea din ceea ce vad pe youtube sau citesc la altii pe forumA.Lucian ,  la tine si asta e o parnaie ?  http://www.alesis.com/products/view/ra300 Bate cam in acelasi pret cu behringerul dar acesta nu are dual mono si traf toroidal , insa pe Thomann are tot 5 stele Din curiozitate, tu ce amplificator folosesti ? Dar sa nu scrii pe ala care-l visezi , arata exact ceea ce ai

Nu te mai lua dupa stelele Thomann,daca imi dai 10000 de euro,umplu internetul cu laude si stele despre ce vrei tu,se numeste marketing platit.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

adi_ady,daca vrei sa schimbi condensatorii,nu stiu unde locuiesti.Daca esti din Bucuresti ,te duci pe str.Maica Domnului,sunt multe magazine acolo,cu un capacimetru in buzunar.Intri in magazin,dai si tu 10 lei vinzatorului,apoi i l rogi sa te lase sa masori condensatorii ,astfel incit sa ajungi la valorile dorite de tine,daca nu ai capacimetru ....au ei aparate de masura care au si capacimetru in dotare,asta este cea mai ieftina varianta.Varianta doi,cumperi n condrenatori si te apuci de masurat,ca nu o sa gasesti in veci valorile acelea,faci conzii din baterii serie paralel,este de preferat doar paralel si din doi conzi in paralel.Exista si varianta trei,sa-ti dau eu condensatorii ,masurati ,doar sa-i montezi,iese din calcul,pentru ca ai boala pe tigani si chinezi.Daca tu te nasteai tigan sau chinez ,te sinucideai?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

adi_ady, daca vrei sa schimbi condensatorii.......te duci pe str.Maica Domnului....

Ceea ce se scrie aici despre condensatorii bipolari de pe filtrele boxelor nemtesti , este o aberatie ordinara scrisa de necunoscatori.   Frate iti spun serios , am fost cu filtrele nemtesti sa le masor la un profesionist cu aparatura de fabrica , si dupa 30 de ani , piesele de pe filtru , condensatorii aia si rezistentele , AU DAT VALORILE EXACT CA IN PRIMA ZI.   Deci , cu toate ca unii se simt jigniti  sau altfel, eu am ajuns la concluzia ca multi bate campii si nu ai nimic de invatat de la ei ( nu mai dau nume ca sa nu fiu iarasi tras la raspundere) . Cine vrea sa ia in calcul ce am scris aici , bine...cine nu, iarasi bine. Si niciodata nu o sa compari niste piese originale de pe boxele sau amplificatoarele nemtesti sau japoneze facute in acei ani ... sunt peste orice scrie ''made in China'' de azi si din totdeauna , asa ca de inlocuit piese ,nu se mai merita nimic !!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări