Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Canton CT-1000

Vizitator zevedeu

Postări Recomandate

Aţi ajuns la scumpeturi cînd nu e cazul, valorile mari sau exotice se fac din mai mulţi cond de valori normale legaţi în paralel, sau există varianta cond nepolarizaţi ptr motoare care nu mai au moarte.

Link spre comentariu

Greu de crezut ca veriga slaba in sistemul tau sa fie acei electrolitici, incat sa auzi diferenta, si inca in bine.

Legat ca vrei sa lei ai si peste 20 de ani, hm.. al catelea sistem de boxe e acesta? Nu ai obiceiul sa schimbi boxele? In general daca ai ceva mai multi bani si iti place sa asculti muzica nu ramai la un set de boxe, stiind ca boxele sunt in general veriga cea mai slaba, si doar un noroc de potriviri poate face o combinatie reusita in sistem.

O investitie in schimbare condensatori de filtre nu prea ajuta la revanzare, rata de recuperare e mica, iar daca esti dispus sa dai pe condensatori cat ai dat deja pe boxe, nush ce sa zic.. :)

imi place comentariul tau ! Ai drepatate la partea cu veriga slaba - momentan le folosesc cu acel Onkyo CR-L5 si nu stiu ce amplificator s-ar potrivi cel mai bine pentru ele ca sa raman odata si odata cu ce imi comvine . Boxele sa stii ca le opresc pentru ca au cel mai misto bass care l-am auzit in camera pana acum ( s-ar compara ''la un nivel mai mic'' cu un bass Dynacord VariLine pe care l-am ascultat numa de placere la Kudos club in Mamaia ) un bass de aer liber placut si cald , asa se aude , fara o senzatie de stereo ca la boxe proaste , deci boxele astea au spatialitate pe medii si inalte iar bassul il simti peste tot si odata cu volumul ridicat placerea este si mai mare) . Parca ceva nu sclipeste in medii ca sa fie totul ''high-end'' pentru ca am senzatia ca le acopera inaltele  . Eu spun asta deoarece folosesc amplificatorul pe source direct, fara corector de ton, asta ma intereseaza , sunet cat mai liniar !! Oricum sunt multumit cum se aud si daca ar fi sa mai prind o ocazie , as pune mana pe inca o pereche de CT 1000 si gata .La banii astia chiar am un sunet decent si nu merita alta investitie  Niste condensatori nu strica sa cumpar dar asta numai dupa o documentatie clara si sa merg la sigur pentru inlocuire numai in cazul in care s-ar potrivi de minune cu acel filtru si difuzoare . Este mai complicat cu asta pentru ca piesele alea de pe filtru au fost calculate cu cap pentru incinta si difuzoarele astea. Numai un inginer de la Canton poate sa stie ce condensatori s-ar potrivi de inlocuit , dar nu cunosc acel inginer care a proiectat filtru asta , asta mai in gluma sau mai in serios ca poate ei nu vor sa-ti dea informatii cu piese de la alte firme. Veriga slaba , posibil sa fie amplificatorul dar asta o sa-mi dau seama numai dupa ce imi iau altul ca sa probez . Deocamdata nu stiu de  care , am primit un sfat de la un user cum ca ar fi bun un Sansui AU 7900 . dar nu cumva este mult mai bun un amplificator profesional de studio ( gen ALESIS RA 300 sau Behringer A500 ). Acela nu are corector de ton si stiu ca da semnal curat, sunt amplifuri cu filtraje bune si piese de calitate , ar trebui sa amplifice sursa de intrare fara nici o modificare, nu ?? Esentialul este ca nu imi trebuie corector de ton la un amplificator deoarece am toate corectoarele posibile in softul placii de sunet din PC. Cred ca o sa incerc cu un amplif de studio prima data

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

E interesant sa citesti atatea "minunatii" de net referitoare la incinte, difuzoare, filtre si componentele lor!

Incercati sa lucrati si cu ce se gaseste pe piata, pentru ca, indiferent de "credintele si stiintele" unora si altora, nu va puteti feri de chinezisme, indiferent daca pe ele scrie Made in ... Japan, USA, Germany sau mai stiu eu ce!!!

De cele mai multe ori, chiar si daca luati, cu mari costuri, cine stie ce brand audiofil, cu produse europene, sa spunem, macar o parte a elementelor constitutive a condensatorului audiofil, au tot provenienta China. Nu uitati ca traim in ceea ce ne-am dorit, si, daca nu esti atent cu ce-ti doresti, ai sanse sa ti se intample.!!!

Daca ne intoarcem pe Silicon Valley in Bucharest ROMANIA ( str.Maica Domnului in Tei!), puteti gasi (nu continuu, atunci cand vin importurile );

- condensatori electrolitici nepolarizati de la 2 branduri germane cu renume: F&T (Fischer & Tausche) si ROE (Roederstein) - se incadreaza destul de bine pe toleranta inscrisa pe ei;

- condensatori cu PP Arcotronics (produsi in SUA, Italia, Bulgaria sau China) si Wima (China). Wima se mai gasesc la magazinul aflat pe str.Grigore Ionescu, in apropiere;

- condensatori PP sau cu folie, no name, made in China, care echipeaza acum aproape ORICE produs electronic;

- de la Monacor Romania puteti cumpara la un pret mult mai mare, dar inscriptionati ca atare, condensatori, evident made in china.

Daca aveti posibilitatea de a masura condensatorii cumparati, puteti sorta, daca luati mai multi, puteti pune in paralel mai multi pentru a obtine o valoare mare (este chiar de preferat! - reclama Bergenbier!!!).

Decuplati condensatorii cu valori de peste 1 micro cu 0,1 micro PP . Acestia se gasesc curent la tensiunea de 275 V c.a. si nu dau probleme. Incercati mai ales pe condensatorul in serie cu tweeterul.

Atentie si la cabluri! Pe piata sunt in majoritate cabluri sinistre, multifilare, din Al acoperite cu Cu ( CCA = cooper claded aluminium), cu rezistenta mecanica mica, izolatie proasta .

Partea cea mai proasta este ca acest tip de cablu, cu izolatie de ultima spetza se livreaza si pentru conexiuni la reteaua de curent. Se strivesc usor, si, pot produce incendii f.usor. In definitiv e ceea ce meritam. Cablurile de Cu produse in Romania, ca si intrerupatoare, prize si alte elemente pentru retele electrice sunt exportate  de marii investitori strategici in West!!!! De acolo vin in aparatura la care cei mai multi se uita cu jind.

Un AN NOU mai bun! (poate!)

-

Link spre comentariu

Acum 25 ani , China stia sa faca doar COVOARE .... deci nimic din ce s-a facut atunci pe partea AUDIO/VIDEO  nu a existat in China si din aceasta cauza rezista bine si in ziua de azi ... Pacat ca azi s-au bagat nenorocitii astia care mananca orez cu serpi de au clonat prost si pe mama lor  , ca deh' iepurii aia sunt 2 miliarde si trebuie sa manance iar corporatiile au mutat fabricile acolo

Atentie si la cabluri! Pe piata sunt in majoritate cabluri sinistre, multifilare...

-

Fapt real  !! Eu am cumparat un cablu  de la Senia (CORDIAL cablu audio, 0.9m, 2xJack 6.3 mono/RCA gold, alb - 66 RON) .... Cordial made in Germany ???!!! :aut: FAKE FAKE - arat cu degetul la rasarit spre sfanta China . Stii de ce? avea un sunet mult mai prost decat cablul meu de semnal original de la Pick-up Technics Japonez. si s-a vazut diferenta cand l-am spintecat , l-am taiat sa vad eu daca acolo e cupru adevarat de grosime -- si stii peste ce am dat ?? :rade: peste o sarma chinezeasca de culoarea aurului , dar nu din cupru ci din tinichea. Deci nimic nu mai exista fratilor pe piata noastra care sa nu fie chinezesc ordinar nenorocit. Poate doar sa cumperi ceva din vest foarte rar . Alt exemplu am vazut la un amplificator Marantz PM6004 (pe care l-am avut) cum ca pe unul din Germania scria ''made in Japan'' iar pe asta cumparat din Romania scrie ''made in China''

Chiar daca te scoate mai scump , dar cel mai sigur este sa cumperi de pe Ebay direct din Japonia , asta doar in cazul in care dai peste o electronica facuta doar pentru piata de acolo - pe 120 volt....merita sa cumperi si din Germania dar sa scrie neaparat ''made in japan''

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

@adi_ady,

Interesant ceea ce spui, mai ales partea cu sunetul cablului! L-ai ascultat si separat, doar cablul???? Ajungem repede la alte minuni!

Cu China e chiar interesant. Din cate imi aduc aminte, chinezii au inventat portelanul, praful de pusca, iar mai aproape, in ultimele decade, ingineri chinezi ajunsi pe la TI, Intel, MIT, AD si alte centre de proiectare si cercetare fac mastile pentru cele mai complicate circuite integrate.

E adevarat ca nu sunt japonezi sau coreeni ca gandire si atasament fata de munca, dar nu uita: daca platesti fac si covoare bune! Si nu numai covoare, DAR, daca ceri mult si ieftin, sa nu te astepti la calitatea de acum 50-60 de ani a produselor japoneze!

In plus, si produsele de pe e-bay, sau direct din Japonezia si Licuricia, la 110 V, chiar daca sunt asamblate "la mama lor", vor avea componente din China, dintr-un motiv f.simplu: majoritatea componentelor "japoneze" sunt fabricate la subsidiarii chinezi ai firmelor japoneze!

Acelasi este si cazul difuzoarelor Vifa sau Peerless, "daneze", produse de grupul Timphany (USA) in China, de unde vin si componente pentru SS. O cautare pe gogu te lamureste!

Cat despre Marantz PM6004, mi-au trecut prin mana si versiuni made in Germany, made in Malaisya sau made in France! Aici e vorba de locul de asamblare al componentelor de baza, care vin, ghici de unde????????????????? Cele din China sunt cele mai ieftine, si, unde s-ar vinde?????????????

Link spre comentariu

Cordial de la Senia este  MADE IN CHINA .  Cordial original este made in Germany si are alt sunet. Japonezii , acum 35 ani si nici o data nu vor avea legatura cu China mai ales ca unii sunt comunisti si altii total diferiti . Tu ii lauzi pentru portelan si praf de pusca? Ce nevoie avem de astea?? Problema acolo este ca sunt 2 miliarde si trebuie sa manance iar ei au salariu mai prost decat in Romania ( in afara de  marii sefi si directori sau politicieni) . China si India au o saracie lucie dar nu se arata la tv decat orasele ''moderne'' in care s-au bagat toti banii, in rest este o epava ca si la noi prin satele de tarani saraci . O epava plina de legi comuniste si dictatura , plina de mizerie si aglomeratie . Eu nu-i suport si recunosc ca sunt rasist pe chinezi si tigani pentru ca daca privesti atent , ei nu au facut nimic pentru aceasta omenire , doar au dat navala peste popoarele curate , la fel ca si sirienii azi ... Covor - nu mai ai ce face cu el , azi ai parchet de la nemti :aplauze  Si revenind la subiectul nostru , crezi ca Vifa mai sunt ce au fost ? odata cu venirea chinezului , s-a modificat foarte mult

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Vezi tu, adi_ady, pe nivelul ridicat de cunostinte  al clientilor se bazeaza comertul capitalist actual!!!

1 - poate mai studiezi dece se produc mici modificari in acustica unui sistem audio cand schimbi cablurile. Ca sa consideri ca un cablu "e bun" doar pentru ca este  japonez si nu chinezesc este cam putin, si, nu explica dece, la un test blind, unora li se pare mai bun un interconect facut din cabluri de MIG 21 cazut, comparat cu un cablu american de 15.000 USD!!! Dar sa trecem peste auditiile de cabluri, mufe , sigurante audiofile, ca sa nu cadem in ridicol, mai ales ca mai ai de studiat la acest capitol.

2 - tot de studiu iti ramane si capitolul privitor la contactele chino - japoneze, sau ca alte tari din zona care nu sunt comuniste! In plus trebuie sa stii multe despre civilizatia omenirii ca sa intelegi ce se intampla acolo.

3 - multe popoare europene au ajuns in Europa prin migratie, mancand carne cruda de sub sheile cailor, dar s-au adaptat la ceea ce au gasit, pentru ca marea masa a dorit sa progreseze, sa traiasca mai bine. Lucrul asta s-a infaptuit in timp, in sute de ani, prin invatatura, experienta si curiozitatea de a prelua ceea ce era bun in jurul lor.( In fine asta e o lectie mai dificila si lunga!) Retine doar ca masele mari de oameni nu pot face salturi de civilizatie in timp! Adica nivelul constiintei ramane in urma dezvoltarii societatii in totalitatea ei, dezvoltare determinata de progresul tehnic!!!

4 - Ceea ce ti-am zis in ultima propozitie este cauza pentru care suntem azi in situatia in care suntem!!! Fara cunostiinte, fara dorinta de a progresa, pe termen lung, vom respecta legea lui Murphy! De aceea nici nu intelegi contributia civilizatiilor asiatice la civilizatia umana!

5 - Cand nu vezi la ce e bun portelanul, covorul, matasea, sorry, nu faci altceva decat sa confirmi ceea ce spun mai sus.

6 - Vifa, sau oricare alt brand care a fost la un anumit nivel calitativ inainte de a avea produsele facute in China, da, nu mai sunt decat la un nivel dat de pofta de castig capitalista! Cand ceri mult si ieftin, nu vei obtine ceva la un nivel de varf al calitatii. Ori ceea ce ceri, vinzi cu profit BUN la cei care, cu un nivel de cunostinte de 2 bani, cred toate prostiile de marketing!

Si nu au venit chinezii, vesticii s-au dus in China, pentru profit!

O fi raspunsul meu in aparenta off topic, dar sper sa lamureasca, sau macar sa le dea de gandit la multi care nu prea vad legatura unor lucruri. Lucruri legate direct de subiectele forumului, inclusiv acesta.

Link spre comentariu

Totuşi, chinezii aveau de zeci de ani fabrici de piese electronice de orientare fostă sovietică sau CAER, peste care s-au altoit marile corporaţii avide de cîştig. Mai exportau şi alte produse pe vremuri, mult apreciate la noi (porţelanuri, prosoape, maieuri şi izmenele de bumbac, pături, lapte praf, carne şi cremvurşti la conservă, jucării, rechizite, articole de mercerie, medicamente, ciungă şi cele mai apreciate: prezervative). Mai erau şi altele, căci am găsit într-un depozit roţi de camion chinezeşti...

Editat de zal
Link spre comentariu

pe nivelul ridicat de cunostinte  al clientilor se bazeaza comertul capitalist actual!!!

- poate mai studiezi dece se produc mici modificari in acustica unui sistem audio cand schimbi cablurile.

- Cand nu vezi la ce e bun portelanul, covorul, matasea.....

Si nu au venit chinezii, vesticii s-au dus in China, pentru profit!

1. Cablul chinezesc ''Cordial'' s-a auzit mai prost la urechea mea decat cablul de semnal japonez pe care eu ascult . Diferentele nu le-am explicat in termeni stiintifici sau cum explici tu acolo...eu am spus ca difera sunetul intre ele si calitatea materialului precum si grosimea deasemeni . Ala chinezesc se auzea mai incet si mai prost pe bass si inalte

2. Nu am nevoie de portelan nici de covor si nici de matasuri sau orice scrie made in china... sa le cumpere cine e obsedat de asa ceva !

3. Am ales sa-mi cumpar boxe nemtesti originale facute cu materiale din Germania , cand puteam foarte simplu sa cumpar si ceea ce gasesti azi la avstore sau emag, pe care scrie made in china.

4 Respect doar lucrurile  facute in Japonia si Europa , in era vintage si ce a mai ramas de azi . Vezi la profesional de exemplu, firma Dynacord inca se respecta precum si alte firme italiene de PA,  sau la echipamente studio - Genelec de exemplu.

Aceste firme inca nu s-au dus la chinezi pentru profit iar diferenta intre ele si ceea ce se fabrica in china este enorma, crede-ma.....

5.....au ajuns in Europa prin migratie, mancand carne cruda de sub sheile cailor ?? la cine te referi , la ţîgani , nu ?!

Si chinezul parca s-a dus prima data in America , împăiat în negru african

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Totuşi, chinezii aveau de zeci de ani fabrici de piese electronice de orientare fostă sovietică sau CAER, peste care s-au altoit marile corporaţii avide de cîştig..

Deci au avut matritele acolo  , decat le-a vopsit dupa 2000 :rade:

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Ca ideie, IPRS achiziţionase o linie ptr cond electrolitici de la chinezi cînd a căzut pe capul nostru ''revoluţia'', iar cond cu tantal picătură verzi importam de la ei de cîţiva ani. Ei au început reformele sub conducerea lui Deng mai înaintea europenilor.

Link spre comentariu

Hai sa revenim la acest topic referitor la boxele CT800 , ce credeti despre acest amplificator Behringer A500 , cu parere de rau ca este chinezesc , fiind nou  m-am gandit ca trebuie sa-l incerc pe aceste boxe , deoarece n-am curaj sa cumpar un amp[lificator vintage ca sunt sigur ca dupa atatia ani  piesele alea nu mai au randamentul ca in prima zi .

Posted Image

Posted Image

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

O parnaie de facut galagie....

Am o rugaminte , avand in vedere ca multi din cei ce citesc topicul se intreaba care sunt elementele care te imping catre aceasta stiintifica concluzie: "o parnaie ........................................"

Iti atrag atentia ca pe parnaie scrie ca, cel putin indeplineste o parte din cerintele lui adi_ady: conceput si proiectat in germanika!!!!!!!!!!!!!!

Si pe Accuphase scrie made in japan, dar, de necrezut:....................cine iti garanteaza ca placile nu sunt cu ochii oblici, mai ales ca toate pleaca dintr-un depozit din HK (PRC).

Lumineaza-ne, sau, macar ilumineaza-ne!

Link spre comentariu

O parnaie de facut galagie....

Traducerea mea: " unul din cele mai proaste amplificatoare de pe piata pro, entry-level".

Si completarea mea  -  " una din cele mai proaste alegeri posibile pt utilizare home."

ps:   pe el scrie  [cinstit] - Made in China.

Editat de shambala
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări