Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Canton CT-1000

Vizitator zevedeu

Postări Recomandate

Daca doriti sa montati GDWK 9/70 acestea se fabricau si in varianta "F" (cu ferrofluid si cu performante mai bune-banda liniara pana la 20khz fata de 14khz la cel fara sufix,fir leonic de la bobina la cose,putere mai mare,dispersor(lentila ),etc).Ambele necesita filtru cu Ftmin de la 5khz.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Readuc la viata acest subiect pentru ca am nevoie de niste sfaturi despre acest tip de incinte, Cancon CT800.Doresc sa le schimb condensatorii din filtru, pentru ca sunt ceva cam vechi, si sunt toti bipolari, chiar si cel in serie cu tweterul. Din ce imagini mai exista pe net cu filtrul acestor incinte, sunt similare cu ce detin eu, doar userul zevedeu vad ca a nimerit unele cu un condensator MKP in serie cu tweterul.Acum vine problema: am scos condensatoarele de pe placa, si le-am masurat, dar cu un multimetru de doi lei (care de altfel masoara corect niste condensatoare MKP de 2,2uF de la Wima, iar condensatoare polarizate am masurat unele de 100u/400V care dau 90 respectiv 89uF).La una dintre incinte am obtinut, dupa cum urmeaza.C paralel pe wofer de 131.5uF, este la 35V acC serie mid 58uF, este la 23V ac (in poza serului zevedeu apare 47Uf, dar cred ca este inlocuit originalul)C paralel mid 18uF, este la 23V acC serie tweter 5.4uF, este la 60V ac.Pe condensatoare nu scrie ce capacitate au, mai au scris doar un cod din 4 cifre, gen 1615, 2801, care mie nu imi spun nimic.Acum cred ca trebuie sa ii masor si pe cei de la cealalta incinta, sa vad ce valori au.Detine cineva schema filtrului la aceste incinte, sau poate se pot afla valorile condensatoarelor in functie de cod?Mentionez ca vreau sa schimb doar condensatorii cu unii de aceeasi valoare, si probabil rezistentele mai merita schimbate. Imi place cum canta aceste incinte, si nu vreau sa le modific.

Link spre comentariu

Toleranţele sînt mari la acest tip de condensatori, ei sînt punctul slab al boxelor.Cineva a scris la firmă şi a primit răspuns despre condensatorii cu cod. Sau mai simplu, rotunjeşti valorile (dacă eşti sigur de ele) la unele standardizate.De exemplu, primul poate fi de 120uF, al doilea de 47...56uF (mai de grabă 47uF, că valoarea cealaltă n-am prea văzut-o prin filtrele nemţeşti), al treilea de 16uF, al patrulea de 4,7...5,1uF (deşi 5,1uF e o valoare rară, în boxele Braun L1030 am aşa ceva la diful de înalte).

Link spre comentariu

Am cerut informatii celor de la Canton... astept raspuns. Probabil nu trebuia sa trec la tara de origine - Romania- probabil acum cauta pe harta... iar pana se lamuresc mai dureaza.

Atasez niste imagini cu ce detin eu.

Ca material fonoabsorbant nemtii au folosit fibra de sticla, pe care cred ca o voi schimba.

Difuzorul de medii este izolat intr-o incinta cilindrica, umpluta cu un material care seamana destul de bine cu lana. Nu mi se pare chiar cea mai buna idee, pentru ca peretii au grosime mica.

https://picasaweb.google.com/1151280263 ... 0Crossover

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

stie cineva ce condensatori au filtrele de Canton CT 800 (valorile uF) ?... vreau si eu sa schimb condensatorii cu altii noi , mai buni .  care piese mai exact trebuiesc schimbate de pe filtrul asta ?

Posted Image

Ca material fonoabsorbant nemtii au folosit fibra de sticla, pe care cred ca o voi schimba.
Difuzorul de medii este izolat intr-o incinta cilindrica, umpluta cu un material care seamana destul de bine cu lana. Nu mi se pare chiar cea mai buna idee, pentru ca peretii au grosime mica.

Canton CT 800 sunt niste boxe de o calitate exceptionala ,  pacat ca ai nimerit niste jafuri . La mine se aud super, dar eu le-am cumparat impecabile ,fara nici o interventie

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Doar condensatorii ăia trebuie schimbaţi dar nu din nou cu unii electrolitici, asigură-le o viaţă lungă boxelor cu cond cu folie metalizată. Ptr valori scrie la firmă, sau mai caută pe forumurile germane, sporadic apar informaţii. Poţi verifica şi rezistenţele.

Link spre comentariu
Vizitator mugur71

1615=120uf/35vac

2801=  47uf/23vac

1882= 4.7uf/35vac

2379=  15uf/23vac

ce pui in locul lor?

jantzen cross cap sint buni?

merita banii?

ori sint la fel de buni altii mai ieftini?

eu am CT1000 impecabile.

sint aceeasi condensatori.

Link spre comentariu

1615=120uf/35vac

2801=  47uf/23vac

1882= 4.7uf/35vac

2379=  15uf/23vac

ce pui in locul lor?

jantzen cross cap sint buni?

merita banii?

ori sint la fel de buni altii mai ieftini?

eu am CT1000 impecabile.

sint aceeasi condensatori.

Salut.. multumesc pentru informatie !  Ma gandesc sa pun niste condensatori foarte buni, japonezi daca se gasesc. Chinezarii in nici un caz nu ma apuc sa schimb. Acum , nu stiu daca se nimeresc pe gauri la fiecare , poate daca stie cineva de unde se pot comanda unii de calitate japonezi sau nemtesti cu folie metalizata , rog sa posteze aici link cu cei care se nimeresc si la marime  ,  eu habar am de condensatori . Zal spune sa nu schimbam cu altii electrolitici , dar care sunt restul si ce firme  ?

Am gasit aici condensatoare  :

http://www.audioalchemy.ro/filtre/condensatoare.htm

cam care sunt buni pentru filtrele mele >?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator mugur71

pai nici eu nu ma pricep prea bine.

jantzen cross cap de la audioalchemy cred ca sint cei mai ieftini. pentru ambele boxe costa cam 75 euro.

intradevar sint ceva mai mari decit electroliticii si nu se potrivesc pe gauri dar nu e o mare problema asta.

daca gasesti ceva mai ieftin spune-mi te rog.

multumesc

Link spre comentariu

in general sunt mai mari, ca gabarit, pentru ca sunt pentru tensiunea mai mare (100V+). Nu cred ca merita prea mult investitia in filtre boxe, decat daca intr-adevar se aud rau.

iar condensatori nepolarizati de valori mari, mai mare de 50uF, sunt destul de rari, daca gasesti.

daca comanzi din EU, gen hificollective uk, iesi ceva mai ieftin decat AA, dar la cantitate mica nu cred ca merita efortul.

Link spre comentariu

Nu cred ca merita prea mult investitia in filtre boxe...

La cat costa sa schimb toti condensatorii , ajunge la aproape cat am dat pe boxe :tryre  dar merita numai in cazul in care s-ar auzi mai bine sau daca o sa pastrez boxele inca 20 ani .. Nu mi se pare ca sunt stricati acum pentru ca se aud foarte clar boxele , iar din ce se vede pe filtre la mine , arata ca noi si nici nu s-a dat prea tare in acele boxe ... dar au totusi 25 ani si daca au rezistat pana acum , inseamna ca astia originali  au fost condensatori de o calitate foarte buna care se puneau numai pe boxele de fabrica . Este exact ca si la masini ... piesele originale care se pun in fabrica , nu se gasesc pe piata ...pe piata sunt mai proaste si nu rezista ca alea originale

jantzen cross cap de la audioalchemy cred ca sint cei mai ieftini. pentru ambele boxe costa cam 75 euro.

daca gasesti ceva mai ieftin spune-mi te rog.

multumesc

ceva mai ieftin nu ma apuc sa schimb , pentru ca sigur sunt chinezarii de o calitate jalnica , mult mai proaste decat astea vechi originale.  am trimis un mail la aceasta firma , sa vedem ce imi recomanda pentru filtrele astea

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator mugur71

iti vor recomanda electrolitici MUNDORF PLAIN.

ei (mundorf) se lauda cu toleranta de 5%.

am luat eu pentru alte boxe acum 2 ani si i-am masurat. aveau intre 10 si 15%

Link spre comentariu

iti vor recomanda electrolitici MUNDORF PLAIN.

ei (mundorf) se lauda cu toleranta de 5%.

am luat eu pentru alte boxe acum 2 ani si i-am masurat. aveau intre 10 si 15%

dar de acestia Jantzen_Cross  ce parere ai ?

Link spre comentariu

La cat costa sa schimb toti condensatorii , ajunge la aproape cat am dat pe boxe :tryre  dar merita numai in cazul in care s-ar auzi mai bine sau daca o sa pastrez boxele inca 20 ani .. Nu mi se pare ca sunt stricati acum pentru ca se aud foarte clar boxele , iar din ce se vede pe filtre la mine , arata ca noi si nici nu s-a dat prea tare in acele boxe ... dar au totusi 25 ani si daca au rezistat pana acum , inseamna ca astia originali  au fost condensatori de o calitate foarte buna care se puneau numai pe boxele de fabrica .

S-ar auzi mai bine? Ma indoiesc, depinde si de multi factori. Greu de crezut ca veriga slaba in sistemul tau sa fie acei electrolitici, incat sa auzi diferenta, si inca in bine.

Legat ca vrei sa lei ai si peste 20 de ani, hm.. al catelea sistem de boxe e acesta? Nu ai obiceiul sa schimbi boxele? In general daca ai ceva mai multi bani si iti place sa asculti muzica nu ramai la un set de boxe, stiind ca boxele sunt in general veriga cea mai slaba, si doar un noroc de potriviri poate face o combinatie reusita in sistem.

O investitie in schimbare condensatori de filtre nu prea ajuta la revanzare, rata de recuperare e mica, iar daca esti dispus sa dai pe condensatori cat ai dat deja pe boxe, nush ce sa zic.. :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări