Vizitator zevedeu Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 Ăsta a fost fixul nemţilor, să aibă boxe şi amplifuri ptr 4 Ohmi şi le-au făcut foarte bune. Restul lumii merge mai mult pe 8 din motive evidente: distorsiuni mai mici, consum mai mic, adaptare universală. De asta japonezii nu prea au reuşit să-i păcălească şi au fost nevoiţi să lucreze mai cu simţ de răspundere amplifurile ptr piaţa nemţească.Merită renovate boxele, dar trebuie folosite cu cap, să nu se mai strice.Asa e. Eu am 2 amplificatoare. Un Kenwood KA-701 si un KA-7002. Pe 7002 mi-l baga in protectie cand dau volumul pe la ora 10, iar pe 701 merg bine, dar se incalzeste un pic amp-ul Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 Se pot folosi tweetere de 4 sau la fel de bine de 6 sau de 8 ohmi.Aceasta nu este o problema, se rezolva din filtru. (Cu atat mai putin este o problema - dat fiind ca cel putin una din bobine trebuie inlocuita, fiind arsa. De altfel nici a doua nu mai are multe zile, asa ca se recomanda inlocuirea ambelor bobine. Deci ce ramane - schimbat condensatorii si rezistentele serie ? Astea-s ieftine.)Impedanta tweeterului nu va influenta semnificativ impedanta incintei, si in nici un caz daca tw este de 6 sau 8 ohmi.Simplificat, impedanta prezentata amplificatorului este cea a difuzorului/ difuzoarelor care preiau cea mai mare parte din putere. Wooferul preia cca 65-75%, mediile cca 15-20% iar tweeterul 5-10% (max 15% la hard si heavy rock).Cerintele ar fi :- spl-ul sa fie de 88-90db (94 este cam mult si mai rar intalnit pt un tweeter home-hi-fi); - sa incapa la gaura - poate fi si putin mai mare (unele au placa frontala mai mare, chiar daca magnetul este mic) - doar sa incapa langa cel de medii, si mai ales, - sa sune placut gustului tau la un pret care sa iti convina. Link spre comentariu
Vizitator zevedeu Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 Se pot folosi tweetere de 4 sau la fel de bine de 6 sau de 8 ohmi.Aceasta nu este o problema, se rezolva din filtru.Impedanta tweeterului nu va influenta semnificativ impedanta incintei, si in nici un caz daca tw este de 6 sau 8 ohmi.Cerintele ar fi :- spl-ul sa fie de 88-90db (94 este cam mult si mai rar intalnit pt un tweeter home-hi-fi); - sa incapa la gaura - poate fi si putin mai mare (unele au placa frontala mai mare, chiar daca magnetul este mic) - doar sa incapa langa cel de medii, si mai ales, - sa sune placut gustului tau la un pret care sa iti convina.Pai la 90db am gasit niste Tonsil care se potrivesc in gauri si sunt rezonabile la bani. Insa dracu stie cum se aud. Uite mai jos link-ul:http://64.92.125.19/~tonsilr/Specs/GDWK1080T.htm Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 Le stiu, suna destul de ok. Sunt folosite si de firme mari in incintele lor (Totem, Opera, s.a.).Totusi eu zic sa mai citesti putin (cateva zile macar) pe diverse forumuri straine, sa vezi ce zic si altii despre diverse alte tweetere. Link spre comentariu
ahegyes Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 NU am ascultat fix aceste boxe, dar am ascultat multe alte modele de la Canton din aceeasi perioada. Mai mult decat ascultat chiar am masurat raspunsul in frecventa la vreo 2 modele de Canton. Ba chiar am modificat filtrul la una dintre perechi. Ce am observat si ce concluzii am tras in urma experientelor mele cu boxele canton din acea perioada:- inginereste foarte bine facute, cu filtre bine gandite si executate- piesele din filtre nu sunt de cea mai buna calitate (condensatoare electrolitice, bobine pe ferite si cu sarma subtire)- raspunsul in frecventa are o panta lin crescatoare dinspre bas spre inalte, cu alte cuvinte inaltele mult in fata- aceasta caracteristica am intalnit-o la ambele modele testate (masurate) si am simtit-o la toate boxele Canton ascultate de mine, prin urmare se poate spune ca este un fel de filozofie CANTON- dupa cum am spus una din perechile testate a trecut printr-o modificare de filtru (atenuarea mediilor-inaltelor, liniarizare raspunsului in frecventa). In urma acestei operatiuni s-a simtit o imbunatatire a suetului, dar nu o minune. Boxa si-a pastrat acel caracter de stalucire enervant, de inalte impinse in fata. Din cate am inteles boxa a fost puternic modificata, i s-a schimbat TW, modificat filtru, etc. - probabil din motivul amintit de mine mai sus. Fostul proprietar a incercat sa mai domoleasca inaltele dar nu a reusit.- mie personal nu imi place sunetul boxelor Canton si consider ca se poate mult mai bine din aceeasi bani. In acest sens eu recomand achizitionarea altor boxe - de la alta firma. Incercarea de a schimba TW si de a scoate o boxa mai buna mi se pare o pierdere de resurse. Link spre comentariu
Vizitator zevedeu Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 NU am ascultat fix aceste boxe, dar am ascultat multe alte modele de la Canton din aceeasi perioada. Mai mult decat ascultat chiar am masurat raspunsul in frecventa la vreo 2 modele de Canton. Ba chiar am modificat filtrul la una dintre perechi. Ce am observat si ce concluzii am tras in urma experientelor mele cu boxele canton din acea perioada:- inginereste foarte bine facute, cu filtre bine gandite si executate- piesele din filtre nu sunt de cea mai buna calitate (condensatoare electrolitice, bobine pe ferite si cu sarma subtire)- raspunsul in frecventa are o panta lin crescatoare dinspre bas spre inalte, cu alte cuvinte inaltele mult in fata- aceasta caracteristica am intalnit-o la ambele modele testate (masurate) si am simtit-o la toate boxele Canton ascultate de mine, prin urmare se poate spune ca este un fel de filozofie CANTON- dupa cum am spus una din perechile testate a trecut printr-o modificare de filtru (atenuarea mediilor-inaltelor, liniarizare raspunsului in frecventa). In urma acestei operatiuni s-a simtit o imbunatatire a suetului, dar nu o minune. Boxa si-a pastrat acel caracter de stalucire enervant, de inalte impinse in fata. Din cate am inteles boxa a fost puternic modificata, i s-a schimbat TW, modificat filtru, etc. - probabil din motivul amintit de mine mai sus. Fostul proprietar a incercat sa mai domoleasca inaltele dar nu a reusit.- mie personal nu imi place sunetul boxelor Canton si consider ca se poate mult mai bine din aceeasi bani. In acest sens eu recomand achizitionarea altor boxe - de la alta firma. Incercarea de a schimba TW si de a scoate o boxa mai buna mi se pare o pierdere de resurse.Depinde de modelul de Canton pe care l-ai ascultat. Eu am asculat 2 modele, Fonum si Karat si nu sunau deloc cu inaltele in fata, ba din contra, aveau acel sunet pe care nemtii il numesc "taunus sound" din vremea lui Modern Talking unde mediile erau calde si "calcau" peste inalte. Eu unul nu am ascultat insa modelele CT si de aia ziceam ca nu stiu cum suna. Cat despre filtru, nu este puternic modificat, ci s-a adaugat un condensator de 2,2 microF in serie pe plusul de la tweeter, tocmai pentru a scoate numai inalte. Alte modificari nu exista in filtre. Link spre comentariu
ahegyes Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 OK, asa o fi. Parerea mea ramane insa neschimbata. Daca doresti am sa postez si niste masuratori ca sa vezi si tu acele SPL-uri. Link spre comentariu
Vizitator zevedeu Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 OK, asa o fi. Parerea mea ramane insa neschimbata. Daca doresti am sa postez si niste masuratori ca sa vezi si tu acele SPL-uri.Iti respect parerea, dar nici eu nu o schimb pe a mea. Din punctul meu de vedere nu suna deloc "intepat" la inalte. Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 Doar doua observatii: Utilizarea condensatorilor electrolitici (nepolarizati) in filtre - in paralel cu wooferul sau in Zobel sau chiar in paralel cu mediile, este o solutie economica, dar nu este nici pe departe o catastrofa.In afara cazurilor unor difuzoare foarte scumpe si/sau a unor hornuri de f buna calitate nu cred sa fie pe forum mai mult de 4-5 persoane care la un blind test pot sa faca distinctia intre un nepolarizat si un MKP (chiar scump) montat in acele locuri in filtre.Diferente se simt mult mai usor intre condensatorii montati in serie cu tweeterul sau cu mediile.Acum 25-35 de ani condensatorii MKT sau MKP de valori mari erau MULT mai scumpi, asa ca in marea majoritate a incintelor entry si medium level erau folositi electrolitici. Si chiar in unele mai spre hi-end... Link spre comentariu
CBI Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 Se pot folosi tweetere de 4 sau la fel de bine de 6 sau de 8 ohmi.Aceasta nu este o problema, se rezolva din filtru.Impedanta tweeterului nu va influenta semnificativ impedanta incintei, si in nici un caz daca tw este de 6 sau 8 ohmi.Cerintele ar fi :- spl-ul sa fie de 88-90db (94 este cam mult si mai rar intalnit pt un tweeter home-hi-fi); - sa incapa la gaura - poate fi si putin mai mare (unele au placa frontala mai mare, chiar daca magnetul este mic) - doar sa incapa langa cel de medii, si mai ales, - sa sune placut gustului tau la un pret care sa iti convina.Pai la 90db am gasit niste Tonsil care se potrivesc in gauri si sunt rezonabile la bani. Insa dracu stie cum se aud. Uite mai jos link-ul:http://64.92.125.19/~tonsilr/Specs/GDWK1080T.htm sau asa ceva monacor dt-99sunt la putin sub 50 lei buc si se aud bine,mai mult decat suf pt acele incintesau sh,pe okazii etctweterele tonsil nu prea rezista la abuzuri iar ca sunet sunt mai intepate,spre partea agresiva(suna clar si deschis,cum s-ar zice)daca vrei ceva cu sunet cald,adica neintepat,fara ssh sau tz, Vifa BC25TG15-04 cred ca ar fi excelente,au si spl si impedanta potrivitasunt multe optiuni atat sh cat si noi,iti trebuie un tweter cu flansa de 10cm,cum sunt marea majoritate.Daca scapa magnetul prin decupaj,gaurile se rezolva usor,in cel mai rau caz dai altele Link spre comentariu
Vizitator zevedeu Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 @CBINu stiu daca se potriveste pe gauri. Am masurat aseara diametrul intre gaurile de prindere si are 88mm. Link spre comentariu
Luca Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 ca sa numai deschid alt topic , a ascultat cineva / ce parere are despre aceste boxe canton: Canton Fonum 330 impedanta 4-8 ohmi, putere 60/100 W, frecventa de raspuns 38-26000 HZ, Bass 16 CM made in Germany, Pret Achizitie 300 Ron Link spre comentariu
CBI Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 @CBINu stiu daca se potriveste pe gauri. Am masurat aseara diametrul intre gaurile de prindere si are 88mm.masoara flansa pe exterior si gaura in panou piin care trebuie sa treaca magnetulintre astea 2 trebuie sa intre binegaurile de suruburi poti da cu usurinta altele sau bagi niste dopuri mici cu aracet in cele existente si le dai din nou.Vorbim de gaurit niste material moale,nu metal,dureaza cat ai zice peste.Nu are rost sa iei o componenta slaba sau scumpa doar pt niste gauri de suruburi nepotrivite care se rezolva in 2 minute ,plus ca vin sub flansa,nu se vede nimic Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 CBI, ss, ssh, tttzz si alte asemenea sunete se pot rezolva in buna masura din filtre.Daca tu zici ca Tonsil-urile suna "intepat" e posibil sa fie mai apropiate ca sunet de goarnele din Unitrele de 140W luate ca referinta de zevedeu.In plus, este posibil (chiar probabil) ca la o incinta pe 3 cai sunetul sa nu mai para atat de intepat - depinde cat de sus este taiat tweeterul, respectiv pana unde este lasata sa urce media (sau pana unde poate urca corect). Link spre comentariu
CBI Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 nu suna ca cele cu goarna,dar comparativ cu vifa usher scan speak & company sunt mai vioaie si mai cristaline(aduc mai mult cu anumite modele de la ciare sau audax,de ex.)sunt constient ca toate au fs relativ ridicat si cursa mica,de aceea am zis ca o dau destul de repede din inalte in distorsiuni dar tot nu se pot compara ca sound.Doar am in casa cate ceva din ambele tabere.Au suspensia si calota mai dure si se simte la sibilanta.Nu am zis ca este exagerata,doar ca este mai evidenta,dar si inalta mai definita decat moale(aka calda)Cele 2 cu goarna/'glontz' de pe unitre nici eu nu prea le agreez. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum