Vizitator m3_catalin Postat Iulie 12, 2011 Partajează Postat Iulie 12, 2011 Am o placa de dezvoltare cu PIC16F877A si vreau sa iau un potentiometru de 10k si sa-l leg la 5v, apoi la masa si la RA0.Vreau sa aprind un led pe RB0 atunci cand potentiometrul se invarte spre stanga si alt led pe RB1 cand potentiometrul se invarte spre dreapta.Ma gandesc sa iau valoarea de referinta cand potentiometrul este la jumatate din cursa si sa compar valorile apoi in cod ca sa pot aprinde ledurile.Cum configurez registrul ADCON1 ?Cum citesc valoarea de pe pinul RA0 ca sa o pot compara ?Am rascolit forumul dar nu inteleg mare lucru din ce ar trebui sa fac, poate sunt eu mai greu de cap.Precizez ca in C programez.Multumesc Link spre comentariu
10vid Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 Asa si aici: alegi din acel tabel configuratia cu pinii pe care ii vrei analogici (puteau face un registru separat cu orice combinatie posibila, nu doar cateva).Cum a spus si Liviu M, configuratia 1110 in ultimii patru biti, care lasa doar pinul RA0 analogic, restul pinilor cu functie analogica trec pe digital, ca restul pinilor.Astfel, propun valoarea 0xCE (11001110b) pentru ADCON1. (right justified, clock f/64)Rezultatul apare in perechea de registrii ADRESH:ADRESL cu cei mai semnificativi 6 biti din ADRESH --> 0. Link spre comentariu
Vizitator m3_catalin Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 exact ce imi trebuia, multumesc mult ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum