Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 2x40 sau 2x50w cu 200 ron??

Vizitator 1UL1AN

Postări Recomandate

Vizitator 1UL1AN

Salut! As dori sa stiu daca se poate face un amplificator de 2x50w maxim dar nu mai putin de 2x40, cu 200 ron. 200 ron insemnand componentele electronice, deoarece cutia o voi face eu. Daca nu este posibil, va rog sa ma sfatuiti ce componente imi sunt necesare, deoarece nu vreau doar zgomot, si imi e cam frica, ca la 200 ron nu voi obtine cine stie ce "muzica" din el. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Se poate face, dar depinde de ce piese vrei să foloseşti (tranzistori sau integrate), cît de priceput eşti, dacă-l realizezi personal sau altcineva...Piesa cea mai scumpă e trafo de reţea. Urmează radiatorul (radiatoarele) şi restul pieselor.Nu ai precizat dacă trebuie să aibă şi alte etaje în afara celui de putere şi alimentare (selector, corecţii, afişare, protecţii... etc).Dacă e aşa, mai bine cumperi unul de firmă şi-l tunezi puţin.Mai multe detalii şi se găsesc sfătuitori.

Link spre comentariu
Vizitator 1UL1AN

Ms de promptitudine zal.as mai dori 2 vumetre si atat(din punctul meu de vedere). Acum as vrea sa stiu , este neaparat un corector de ton, e absolut esential pentru fidelitatea sunetului? Sau, cel pe tranzistoare este mai fidel decat cel pe integrate? Astept pareri de la voi, deoarece am avut candva un amplificator ( un pick-up mai exact "CONCERT 2030", si avea undeva in jurul a 15w.dar acei 15w erau mai puternici decat la combina mea Sony de atunci), sa fie aceasta diferenta intre tranzistor si integrat?

Link spre comentariu

Ce doresti tu sa achizitionezi este alegerea cea mai proasta.

Daca nu doresti nea aparat sa iti "confectionezi" tu amplificatoru. Poti sa achizitioneziunu la mana a2a, dupa situri cu anunturi gen okazii.ro ,

De exemplu eu mi-am cumparat unu cu 160 Ron + transport (ma costat in total sub 200 ron) un amplificator cu o putere 2 x 53 Watii 4 Ohmi / 2 x 36 Watii 8 Ohmi ,Made In Japan , 5 intrari , reglaje bass inalte , protectie scurt circuit, si cu o performanta mult peste ce se gaseste in comert,

Poze cu el:

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Daca postai cu o zi mai devreme iti dadeam eu un amplif de 2*60W in 4 ohmi(2*35W in 8 ohmi) la 150 lei cu totul. Eventual mai adaugai vu-metrele de care zici. Amplificatorul era home-made.Se poate face cu 200ron ce vrei tu, depinde cum ai noroc sa gasesti componentele si cum negociezi. Transformator, condensatori, radiator gasesti sh pe forum la preturi bune. Mai ramane sa-ti faci singur amplificarea sau sa bagi un kit. Daca faci singur amplificarea poti sa incepi cu LM3886.

Link spre comentariu
Vizitator 1UL1AN

Vreau neaparat amplificator diy pt ca boxele tot eu le-am facut, si ma ambitionez sa vad si amplificatorul facut diferit fata de ce se gaseste pe piata.cu partea electronica astept pareri de la dumneavoastra, iar cutia amplificatorului o voi face eu din lemn de nuc. Daca vreunul dintre voi ma poate ajuta,(sa imi faca toata partea electronica contra-cost, iar apoi sa ma ajute cu informatii pentru ca eu sa le pot monta in cutie, as aprecia foarte mult)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări