Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio cass BETA 5 + modulator FM

Vizitator cristianos02

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alfabit

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

am inteles ca se poate lega modulatorul FM la radio cass BETA 5....

Modulatorul FM nu se " leaga " la radiocass. Acest modulator foloseste la citirea stick-urilor USB, carduri de memorie SD, microSD, MMC etc. codeaza semnalul in banda FM si acest semnal emis de modulator este prins de radio-ul de la masina.In general se pun in locul brichetei pentru alimentare cu 12VAstfel poti asculta muzica de pe stick USB in masina cu un radiocass mai vechi fara intrare USB ( astea mai noi cam toate au intrare frontala USB ), deja s-a ajuns la situatia cind aparatele audio auto au numai radio si USB, deja se renunta si la CD, de casete nici nu mai vorbesc, sint deja pe la gropile de gunoi.
Link spre comentariu

Din ce se vede in acele filmulete si de pe site-ul polonez, eu am inteles ca s-a preluat semnalul audio dupa USB - DAC, inainte de modularea FM si introdus in radiocass pe intrarea AUX. Singura problema care ei au rezolvat-o destul de bine este adaptarea mecanica a mufei USB care sta destul de bine, aspect corespunzator, acolo unde au pus-o ei. Au rezolvat astfel problemele de modulare-demodulare FM si transmiterea radio a semnalului, pe o distanta de <1m !

Dpdv electronic e destul de simplu, trebuie rezolvata insa adaptarea mufei USB, sa fie fixata bine, aspectul general sa fie placut. Cred ca e un modulator FM dedicat pentru VW passat, adaptarea mecanica ( electric e simplu ! ) e prea buna sa fie facuta la nivel de amator.

Link spre comentariu
Vizitator cristianos02

cum asi putea prelua semnalul audio dupa USB - DAC, inainte de modularea FM si introdus in radiocass pe intrarea AUX?

cand muzica merge de pe modulator radiocass-ul este pe TAPE.

Link spre comentariu

cum asi putea prelua semnalul audio dupa USB - DAC, inainte de modularea FM si introdus in radiocass pe intrarea AUX?

Aici trebuie sa-ti demonstrezi calitatile de electronist. Cu un osciloscop afli imediat. Mai mult, depinde de tipul de modulator FM, multi factori de luat in calcul. Daca nu esti sigur pe ce faci, du-te la cineva care stie sau schimba radiocass-ul cu un radio-USB, sau radio-cd-USB, nu mai sint asa de scumpe acum. Si renunta la modulator " for good "!Probabil nu vei fi de acord deoarece este radiocass-ul original al VW si nu vrei sa strici aspectul interior.Si apropo de modul TAPE - AUX, pe forumul polonez http://forum.vw-passat.pl/showthread.ph ... 217&page=1 scrie ceva de intrarea AUX, la un radiocass Alpine, cum se comuta in mod AUX sau asa-ceva, eu atit am inteles din cita poloneza stiu eu !
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări