Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Siguranta auto-cea mai potrivita pentru "proiectul meu"

Laviniu9

Postări Recomandate

Buna ziua. Mi-am "confectionat" un sistem de iluminat pentru masina (inside/outside), totul merge bine ok, doar ca as dori sa montez o siguranta pe acest circuit(just for safety :speriat , am patit odata in alt proiect sa-mi fie stricat intrerupatorul , sa faca scrut si sa-mi topeasca unul din fire (circuitul mergea , doar ca la montare am fortat prea tare intrerupatorul cand l-am introdus in locasul lui si nu mai facea contact bine dupa o vreme :jytuiyu ) Intrebarea mea este care ar fi cea mai potrivita siguranta pentru proiectul meu?de cati Amperi? Instalatia consta in 10 module de leduri ca acestea din link http://www.totalsign.ro/235-prod-Module+Led+SMD (sper ca nu este considerat reclama, am postat linkul pentru specificatiile tehnice) si inca 7 leduri legate in serie, apoi paralel cu restul modulelor.

Ce siguranta mi-ati recomanda? cea tip auto , sau cele fuzibile ce se pot monta pe fir direct?

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• figher_ionut

2

• Laviniu9

2

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Pai in primul rand este bine sa pui un ampermetru in serie cu instalatia ta si vezi ce intensitate ia.

Calcumezi puterea consumata cu formula p=u*i dupa care intri aici : http://www.virtualelectric.ro/cadru.html

In legatura cu alegerea tipului de siguranta , eu as opta pt una care se monteaza pe fir ca e mult mai practica.Oricum instalatia ta nu are un consum mare si nu ar fi necesar sa te legi de panoul de sigurante ale masini.

Deci ai zis ca ai 10 module care din ciate am vazut consuma 0.36w pe o bucata , deci in total ai un consum de 3.6w, cu o tensiune de alimentare de 12 v.Calculand in modul cum te-am sfatuit eu siguranta necesara ar fi de 300mA dar tinand cont ca nu am luat in considerare cele7 leduri pe care leai pus o sa fie ceva mai mare consumul acum ramane la mana ta sa calculezi dar cred ca tu ai pus leduri de 20mA

grupate in serie deci mai adaugi un consum de 2,4w deci siguranta se duce la 500mA.

Cel mai bine e sa verifici cu un miliampermetru bine calibrat si sa faci cum tiam zis eu la inceput.

Bafta :da :da

Link spre comentariu

Pai in primul rand este bine sa pui un ampermetru in serie cu instalatia ta si vezi ce intensitate ia.Calcumezi puterea consumata cu formula p=u*i dupa care intri aici : http://www.virtualelectric.ro/cadru.htmlIn legatura cu alegerea tipului de siguranta , eu as opta pt una care se monteaza pe fir ca e mult mai practica.Oricum instalatia ta nu are un consum mare si nu ar fi necesar sa te legi de panoul de sigurante ale masini.Deci ai zis ca ai 10 module care din ciate am vazut consuma 0.36w pe o bucata , deci in total ai un consum de 3.6w, cu o tensiune de alimentare de 12 v.Calculand in modul cum te-am sfatuit eu siguranta necesara ar fi de 300mA dar tinand cont ca nu am luat in considerare cele7 leduri pe care leai pus o sa fie ceva mai mare consumul acum ramane la mana ta sa calculezi dar cred ca tu ai pus leduri de 20mAgrupate in serie deci mai adaugi un consum de 2,4w deci siguranta se duce la 500mA.Cel mai bine e sa verifici cu un miliampermetru bine calibrat si sa faci cum tiam zis eu la inceput.Bafta :da :da

Oky multumesc :da
Link spre comentariu

Vezi ca am spus gresit 500 mA la urma pt ca puterea celor 7 leduri ar fi de de 0,24 w iar in total ar fi de 3.84 deci siguranta recomandata ar fi de 300 mA .Te rog sa ma scuzi eram obosit si in loc de 0,24w am considerat 2,4w. :jytuiyu :jytuiyu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări