Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinta BP cu HP-15W - eroare

Vizitator Kimnotyze

Postări Recomandate

Vizitator Kimnotyze

datorita micsorarii camerei inchise si maririi camerei basreflex a rezultat o crestere de SPL care face sa ai diferenta mai mare de 3dB intre partea de kik ( 60 ~ 80 Hz) si cea de subbass astfel acel kik fiind mai puternic nu mai percepi subbassul incearca sa faci urmatoarea traba : 1 pune porturile de 13 cm lungime 10cm diametru 3 la numar 2 scoate materialul fonoabsorband din camera bassreflex si lasa doat in camera inchisa3 foloseste neaparat un filtru trece jos care sa iti taie cu cel putin 12dB/ oct la 150 ~ 200Hz

Multumesc DJ_tymy, am sa incerc !
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

10

• adi_0106

6

• FIXVID

3

• Bogdi16

2

Top autori în acest subiect

Vizitator Kimnotyze

DJ_tymy: cu un filtru la 100Hz am scapat de acel kick suparator, dar totusi la volum mai mare se aude un zgomot suparator de la porturi (cred ca de la porturi e). Acest zgomot e asemenator cu zgomotul unei placi care vibreaza si nu e stransa bine.. e ceva ragusit. Boxa e stransa bine si acum are fonoabsorbant doar in camera inchisa. Porturile sunt de 110 diametru si au 15 cm lungime. Le tai la 13 cm ?La volum mic nu se aude acel sunet de la porturi. Totusi... suna prost. :(

Link spre comentariu

ma tem ca singura rezolvare ar fi sa reconstruiesti incinta de la 0asa cum este facuta in planul originalpe simulari nu sunt evidente problemele cu care te confrunti tu, dar oricum ceva e clar in neregula acolo

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator Kimnotyze

Uitati unde a ajuns subwooferul eronat:

Posted Image

si asta sunt eu:

Posted Image

iar aici e statia cu 2x LM3886 bridge + 2x LM3886 stereo:

Posted Image

In final, daca nu o sa vand incinta, am sa scot difuzorul de acolo, mai cumpar unul si-mi fac 2 boxe fullrange...

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Pozitionat asa cum se vede suna destul de profund, tremura parbrizul, oglinzile (in oglinda retrovizoare nu se mai vede nimic de la vibratii), tremura scaunele si il simti in piept. Mi s-au slabit stopurile de pe spate, care acuma se clatina.... Totul e sa ai statie puternica, eu am obtinut efectele astea cu jucaria mea cu LM3886 bridge.

Link spre comentariu

tremura parbrizul, oglinzile (in oglinda retrovizoare nu se mai vede nimic de la vibratii), tremura scaunele si il simti in piept. Mi s-au slabit stopurile de pe spate, care acuma se clatina

traiasca DACIA !!! :smt081 :smt082 se dezmembreaza de la basssi inca ceva - cum se aude din afara ? se aude de la distanta mare ? se uita lumea dupa masina ? :smt006
Link spre comentariu

acum vad posibila problema a ta legata de zgomotul aerului prin porturivad ca le-ai prins cu suruburi, incearca sa izolezi spatiul dintre port si PAL .nici nu poti sa crezi cat de prost suna aerul care trece pe acolo in timpul functionariiarata interesant in portbagaj, ma tenta si pe mine intr-o vreme ceva de genul asta, doar ca eu vroiam sa bag 3x C18-650EL pe un Cielo :partyman: ...inca nu am renuntat la idee, insa am alte prioritati acum

Link spre comentariu
Vizitator DJ_tymy

3 X 18" si PA pe o masina probabil nexus vrea sa inventeze o noua modalitate de desmembrarea a autovehicolelor :finga: acum 4 ani era in constanta un " nebun " care pusese pe un opell un singur 18" de la rcf din cate stiu eu nu l-a avut cevat 4 5 luni pe masina deoarece au aparut probleme de sanatate din cauza presiunii din masina si a trepidatiilor pe care le provoca in organism

Link spre comentariu

Fiti linistiti ca sunt altii mai dementi ca mine :yawinkle:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

o chestie de genul asta la un SPL drgag racing, si ii lasi pe toti cu ochii-n soare

P.S.

alea sunt 6 Precision devices de 18" acolo :snakeman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări