idm_luci Postat Iulie 11, 2011 Partajează Postat Iulie 11, 2011 Am achizitionat de ocazie acest alimentator reglabil de la 5 la 24V in pasi de 1V ce se regleaza in baza unor jumperi introdusi intr-un slot pe lateral . Jumperii respectivi nu ii avea , el functionand pe prima tensiune , adica 5V /7.5A . Cum as putea afla ce sa pun in locul lor ( banuiesc ca rezistente diferite pentru fiecare tensiune) ??Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
idm_luci Postat Iulie 11, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2011 http://www.vael.com/shop/show_photo.php?photo=705_51009_0_BR.jpg# Alimentatorul + jumperii Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iulie 11, 2011 Partajează Postat Iulie 11, 2011 Daca nu-ti raspunde nimeni, deschide alimentatorul si incearca sa ridici schema din zona aceea. Se poate afla ce e necesar. Link spre comentariu
idm_luci Postat Iulie 11, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2011 multumesc ,, dar as prefera sa nu il deschid , nu are suruburi e capsat si banuiesc ca , ca si restul alimentatoarelor de tipul asta mai au si niste spuma trasa prin ele de nu se vede nimic. Oricum daca il desfaceam ceream ajutor concret daca nu ma descurcam singur . Asa am sperat ca poate a mai avut cineva , a mai vazut sau macar are o idee. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 11, 2011 Partajează Postat Iulie 11, 2011 DAca jumperii aia sunt niste rezistente...incepe si tu cu 470k si coboara Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iulie 11, 2011 Partajează Postat Iulie 11, 2011 Ar putea fi rezistori. In cazul asta cel mai potrivit ar fi ca ei sa fie pe un TL431 si atunci ar trebui sa existe o tensiune la iesire, oricat de mica.Revin, vad ca 5V.Da, incearca cu rezistori. Link spre comentariu
idm_luci Postat Iulie 11, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2011 multumesc pentru sfaturi , 5v scotea el implicit fara jumper , iar pe jumper 2,5V . Am rezolvat oricum , am inceput cu 10k si mi-a scos 10v apoi am luat-o babeste , am ajuns la 3k cu 6v si 45k cu 24v , apoi am pus un semireglabil de 50k si am terminat. Eventual pe viitor o sa imi fac jumperi dupa ce imi voi nota rezistentele echivalente pt tensiunile uzuale. Multumesc oricum. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum