Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem de dezvoltare modular pentru MCU

Vizitator Chupacabra

Postări Recomandate

Vizitator Chupacabra

Pentru 5 bucati, pretul pe o placa de circuit imprimat e de 20 EUR ( in cantitati mari e mult mai ieftin ).Procesorul costa 11 EUR.Conectorii laterali costa 6.5 EUR fiecare ( sunt nemtesti, fabricati de EPT, foarte scumpi ).Restul componentelor au pret neglijabil.Sa spunem 50 EUR pe placa, pretul materialelor... destul de mult, dar e normal pentru prototipuri.bbogdanmircea, cum ai facut circuitul, cu folie press'n'peel? In zona conectorului ICSP sunt foarte apropiate traseele MCLR si Vcc, sa nu se atinga intre ele. Trebuie masurat, sa nu fie vreun scurt, in pdf-ul tau ICSP-ul e conectat bine la pini. Ai pus toti jumperii, procesorul se alimenteaza? In maxim 5 minute ar trebui sa identifici problema.Eu cand foloseam ICD2, trebuia sa scot mufa ICSP ca sa elibereze RB7 & RB6, e bine ca ai pus jumperi. Acum folosesc PicKit2 si dupa ce programez, nu mai trebuie izolat de PGD si PGC, lasa singur pinii in HighZ.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bbogdanmircea

9

• MifTy

1

• nooob64

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Trebuie sa gasesc niste timp si sa identific problema pana la urma is doar 4 trasee care duc de la conector spre PIC unul din ele sigur nu e ok.E ok pretul pentru placa asteptam si viitoarele "periferice" pentru ea.

Link spre comentariu

Am reusit merge si conectorul ICSP.Unul din jumperi nu era lipit bine si de asta nu mergea.Am programat PIC-ul cu un softulet mai vechi ptr 877A ar trebui sa mearga oare daca e 887?De programat vad ca a mers hex-ul.Oricum softuletul aprindea un bit miscator pe unul din porturi, o sa pun aparatul de masura pe porturi sa vad daca ruleaza softul pe PIC.De acuma urmeaza sa imi instalez MPLAB si sa ma apuc sa imi aduc aminte cum se mai programa pe PIC.O sa pun si niste poze cu placuta.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am incercat sa controlez un stepper atasat la portc prin intermediul unui driver facut cu TB6560.Din pacate nu merge se pare ca PIC-ul nu stie sa traga la GND destul de bine ptr driver (am observat ca EN de la driver palpaia desi eu il tineam la 0 din PIC)Am facut pe o placuta de test un montaj cu 2 optocuplaore de 2 canale pe care o sa-l montez intre PIC si driver si sper acum sa mearga ca sa ma joc si eu putin cu stepperul.O sa pun si niste poze daca reusesc ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări