Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie boxe 350 lei

cristian2009

Postări Recomandate

• Răspunsuri 85
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian2009

19

• Luca

17

• spaciolito

13

• doru77

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator ionut_b

Pana nu de mult eram si eu in situatia ta. Cel mai mult depinde ce fel de muzica asculti si ce fel de sunet vrei. Si camera depinde foarte mult, cat e de mare, cum o sa vina asezate etc. Si mai conteaza si ce amplificator ai. Din ce am ascultat eu cat cautam boxe iti pot spune:- Canton Karat 300, pe compresie - mie unu nu mi-au placut deloc, sunet strident, bass pleoscait, lipsit de viata;- Canton Fonum 300, reflex - nu erau chiar asa de stridente ca cele de sus, dar tot aveau acel sunet specific. Bass-ul avea un pic mai mult impact, dar nu coborau prea mult;- Infinity RS5000, tot pe compresie - astea sunau mai bine, destul de neutru. Bass-ul avea impact, dar nu era destul de profund pentru gustul meu, eu fiind obsnuit cu incintele de tip bass reflex; dar ar merita o incercare, daca ai putea sa asculti undeva ceva asemanator.- Technics sb-t200, reflex - bass bubuit, medii mult prea in spate, bune pentru home theater poate, nicidecum pentru muzica;- Quadral Status mx-15, compresie - nu ti le recomand, mai ales daca vre bass;- Jbl LX60, reflex - astea s-ar putea sa fie pe gustul tau. Bass frumos, profund si cu impact, medii ok si inalte foarte clare. Peste l-60 zic eu, care le-am ascultat, dar pentru scurt timp. Dar trebuie sa ai grija, ca astea fac diferenta mare inte surse. Pentru mine era un pic prea dur sunetul. Oricum, ti-as recomanda sa asculti ceva din seria asta(LX44,55,60,66)- Arcus TM68, reflex - si astea sunau frumos, bass profund, sunet deschis. Ar merita o auditie daca gasesti ceva asemanator.Oricum ce ti-am zis in legatura cu boxele astea este cat se poate de subiectiv, poate tu ai alte gusturi. Conteaza si potrivirea cu amplificatorul tau. Cel mai important e sa asculti cat mai multe boxe, daca poti tragi o fuga pana la Cluj in vreo zi, am vazut ca sunt ceva vanzatori pe acolo, ca sa poti asculta cat mai multe modele, si ai sanse mari sa si ramai cu ceva ce te multumeste. Si ai si sansa sa le verifici de defecte. Fara sa asculti ai sanse destul de mari sa-ti iei ceva ce n-o sa-ti placa.

Link spre comentariu

Nu vreau sa fiu gica contra.. dar pe net daca ai sa cauti poze cu diverse modele de boxe JBL si Infinity ai sa vezi foarte multe cu suspensia distrusa datorita vechimi (ma refer la cele care au suspensie din burete) adica marea majoritate a boxelor facute de firmele: JBL , infinity , bose , quadral, si cele japoneze.. Personal aleg boxele cu suspensie de cauciuc sau panza, altfel nu risti sa ajungi cu difuzoarele la mester pentru inlocuirea suspensiei, + ca exista si alte surprize: nu se gasesc suspensi exact pe modelu ala de difuzor, mesteru nu e priceput sa le puna, suspensia este mai rigida sau mai moale fata de cea originala. etc....

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Multumesc pt sugestii Ionut_b. Camera mea este un dormitor le bloc de aprox 10 m patrati.

ai sa vezi foarte multe cu suspensia distrusa datorita vechimi (ma refer la cele care au suspensie din burete) adica marea majoritate a boxelor facute de firmele: JBL , infinity , bose , quadral, si cele japoneze..

La boxele Quadral am remarcat problema asta. Dar nu stiam ca si cei de la JBL au folosit suspensii din burete. Deocamdata incerc sa imi dau seama din poze si din descriere ce are fiecare de vanzare, desi e foarte dificil, intr-adevar.Ce am remarcat, asa idee: pe Ebay, cei care vand diverse produse, ( boxe in special, pt ca asta m-a interesat ) pun poze clare, "de aproape" si din toate unghiurile posibile. La noi, pe site-ul similar, abia vezi doua poze si alea neclare, vai mama lor. Trebuie sa cauti pe net date si poze despre produsul respectiv.
Link spre comentariu
Vizitator ionut_b

Da, suspensiile de burete se duc cu timpu'. De ex JBL-urile care le-am ascultat le aveau schimbate mai grosolan, se vedea lipiciu pe langa, erau un pic stramb prinse...de sunat sunau bine, dar totusi... in schimb la Infinity aratau impecabil suspensiile, probabil le-a schimbat cineva care se pricepe, deoarece aratau ca noi si semanau perfect cu originalele ce le vezi pe net. E mai bine sa fie de cauciuc, rezista mai bine in timp, dar n-ar trebui sa fie asta un criteriu definitiv. Conteaza cel mai mult sa sune bine boxele si sa fie in stare buna difuzoarele si neumblate in ele.Oricum pentru o camera de 10 mp ar fi mai recomandate niste boxe de raft mai bune. S-ar putea daca iti iei de podea sa auzi mai mult bubuieli decat muzica. Si de raft gasesti mai multe in pret care sa merite. Oricum cel mai bine e sa ascluti inainte ca fiecare e cu gusturile lui. Am vazut ca ti-au placut Cantonuri-le. Pe okazii sunt niste Atl 708 care arata bine si care noi au costat vreo 1000 de euro, au fost proiectate de acelasi inginer care a facut seria CT de la Canton si au un sunet foarte asemanator, plus ca au suspensie de cauciuc. Pentru camera ta s-ar putea sa fie bune. Si mie imi faceau cu ochiu, dar n-am apucat sa le ascult si nu stiam daca fac fata in camera mea(30mp).

Link spre comentariu

Eu nu stiu de ce va faceti atatea probleme cu schimbarea suspensiilor de burete pt ca nu e mare scofala. Exista in Bucuresti un mester la un fost Radio Progres, pe Calea vacaresti 209, langa Piata Timpuri Noi. E considerat cam cel mai bun in domeniu si care lucreaza cu cele mai bune materiale, calibrate pe densitate, structura, etc pentru fiecare tip de difuzor. Are material pentru suspensii (rile) de la burete (material poliuretanic) pana la cauciuc. Costa in medie 40 lei de difuzor si le face ca la carte. Eu mi-am facut Unitrele la el si au iesit la fel ca cele originale. Problema la difuzoare este alta: sa nu fie rebobinate, cu toate ca si rebobinarea, daca se face corespunzator si se respecta diametrul sarmei, poate sa fie de cele mai multe ori ok. Deci cand va luati boxe, puneti pe ultimul plan suspensiile si fiti atenti la membranele difuzoarelor, la bobinaj si nu in ultimul rand la filtre.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ce parere aveti de Celestion SL6 ? La pretul de 700 roni exista variante mai bune decat acestea ?

Sunt boxe bune, dar pe 2 cai si un pic cam depasite. Eu credeam ca vrei pe 3 cai cand ai deschis topicul.
Link spre comentariu

2 sau 3 cai, nu conteaza, calitate sa fie. Le-am vazut la vanzare, iar pe net am citit numai la superlativ despre ele.Deci se poate ceva si mai bun la 700 ron.In targul de vechituri am ascultat Celestion UL-8 si m-a impresionat calitatea sunetului in ce priveste frecventele inale, nu erau nici stridente dar nici absente. In schimb, difuzorul de bas mi s-a parut cam mic...

Link spre comentariu

2 sau 3 cai, nu conteaza, calitate sa fie. Le-am vazut la vanzare, iar pe net am citit numai la superlativ despre ele.Deci se poate ceva si mai bun la 700 ron.

Sunetul pe 2 cai e diferit de cel pe 3 cai. Nu stiu daca e mai rau dar mie nu-mi place sa aud mediile in difuzorul de bass. Ba chiar ma deranjeaza.
Link spre comentariu

Prietene daca dupa 4 pagini de postari ale colegilor de pe acest forum, tu nu ai reusit sa te hotaresti ce trancote sa cumperi cu 350 lei, ma intreb ce v-a face cineva care va vrea sa cumpere ceva la 3500 lei.In alta ordine de idei posibilitatile de obtine ceva decent la banii astia sunt limitate spre nule. Totul tine de noroc daca vei gasi ceva bunicel pe ok... si ma refer un vintage din anii 80 cu basul de 20 cm si sa fi mai ramas ceva vlaga in ele. I-ti spun acest lucru din propria experienta de a fi cumparat de la altii gunoaiele nefolositoare. Poate ca vei avea mai multa bafta, succesuri :aplauze P.s. Daca gasesti ceva pe ok... verifica bine calificativele vinzatorului si sa aiba cit mai multe produse la vinzare. Bafta :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări