doru77 Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Multam! O sa ma orientez spre cei recomandati. Link spre comentariu
paul14 Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Atunci cand gasesti ceva care iti place pe okazii, te poti uita la calificativele vanzatorului. Pe langa calificative, mai gasesti si opiniile celor care au facut afaceri cu respectivu. Link spre comentariu
doru77 Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Problema pe okazii este ca majoritatea cam fac afacerile ocolind licitatia, gasesc metode sa dea datele de contact. Alta problema este ca foarte multi din vanzatorii de acolo sunt doar afaceristi fara a avea habar de electronica sau muzica. Daca de aude in boxe si distorsiunile nu sunt peste 10% e bun. Link spre comentariu
spaciolito Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 In primul rand boxele existente in magazine si care se comercializeaza sub brandurile clasice (Sony, Pioneer, Akai, etc) sunt de cea mai proasta calitate si nu mai reprezinta nimic din ceea ce erau odata acele branduri. S-a renuntat in mare masura la sistemul stereo clasic si s-a trecut la 5.1, 7.1, etc, iar acele boxe din magazine raspund acestor cerinte, insa, asa cum am mai spus, calitatea lasa de dorit. Revenind la boxele SH, e destul de dificil sa gasesti niste boxe bune la 350 lei. Majoritatea boxelor facute de firmele consacrate in anii lor de glorie (anii `80) se vand la preturi incepand cu 800-1000 lei la mana a doua, asta presupunand ca sunt in stare buna. La 350 lei poti gasi modele "level entry" de la Magnat, Heco, Canton, Grundig care sunt bune doar de bubuiala pe diferite combine. Daca mai cresti un puc bugetul iti recomand: Heco Superior 800, Heco Precision 400, Sony SS-G5/G7, Canton CT-800/1000, Magnat All Ribbon 10 si ar mai fi si altele cu preturi in jurul a 1000 lei, dar nu imi vin in minte acum. Chiar daca unii useri recomanda boxe pe 4 ohmi, majoritatea producatorilor japonezi au facut dupa 1977-1978 amplificatoare care sunt perfect compatibile cu boxele pe 4 ohmi, adaptandu-se standardelor germane ale vremii. Link spre comentariu
cristian2009 Postat Iulie 25, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2011 Multumesc, foarte la obiect raspunsul. Tocmai vazusem in magazine boxe Akai la aprox 500 ron. Sa inteleg ca nu mai este Akai-ul de alta data. Link spre comentariu
massacre122 Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 daca gasesti niste melomanuri bune nu faramate sunt ok..parerea mea...eu detin de 15 ani le am cam zapacit cu rebobinatu dar suna ok...tweetere sa ai bune pe ele ca in rest ce este original este bun..dar cam greu sa gasesti unele bune..despre bass nu am ce sa zic cine le cunoaste stie. Link spre comentariu
paul14 Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 Melomanele n`au decat 80 de watti, unii zic ca e prea putin pentru zilele de azi. Cum le-a facut fabrica mai greu sa gasesti azi, merg si cele bobinate, dar lucrarea sa fi fost de calitate. Inaltele originale picau precum merele din pom. Eu am ceva tonsil si tot mai pica unu la 2 ani. La bass s-au cam dus conurile de la bag "deste" si diferite obiecte. Ma gandesc sa le cantaresc, masor etc si sa fac altele din carton...Daca gasesti melomane in stare buna, ia`le. Bineinteles, pretul sa fie corect.PS: am dat cu JBL MPX300 in clip in ele si au rezistat foarte bine. Numai inauntru s-au incins putin si s-au deformat carcasele bobinelor Link spre comentariu
Luca Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 In primul rand boxele existente in magazine si care se comercializeaza sub brandurile clasice (Sony, Pioneer, Akai, etc) sunt de cea mai proasta calitate si nu mai reprezinta nimic din ceea ce erau odata acele branduri. S-a renuntat in mare masura la sistemul stereo clasic si s-a trecut la 5.1, 7.1, etc, iar acele boxe din magazine raspund acestor cerinte, insa, asa cum am mai spus, calitatea lasa de dorit. Revenind la boxele SH, e destul de dificil sa gasesti niste boxe bune la 350 lei. Majoritatea boxelor facute de firmele consacrate in anii lor de glorie (anii `80) se vand la preturi incepand cu 800-1000 lei la mana a doua, asta presupunand ca sunt in stare buna. La 350 lei poti gasi modele "level entry" de la Magnat, Heco, Canton, Grundig care sunt bune doar de bubuiala pe diferite combine. Daca mai cresti un puc bugetul iti recomand: Heco Superior 800, Heco Precision 400, Sony SS-G5/G7, Canton CT-800/1000, Magnat All Ribbon 10 si ar mai fi si altele cu preturi in jurul a 1000 lei, dar nu imi vin in minte acum. Chiar daca unii useri recomanda boxe pe 4 ohmi, majoritatea producatorilor japonezi au facut dupa 1977-1978 amplificatoare care sunt perfect compatibile cu boxele pe 4 ohmi, adaptandu-se standardelor germane ale vremii.100 % de acord cu tine. Link spre comentariu
cristian2009 Postat Iulie 26, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2011 Daca mai cresti un puc bugetul iti recomand: Heco Superior 800, Heco Precision 400, Sony SS-G5/G7, Canton CT-800/1000, Magnat All Ribbon 10 si ar mai fi si altele cu preturi in jurul a 1000 lei, dar nu imi vin in minte acum.De la Technics, nimic ? Link spre comentariu
Luca Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 De la Technics, nimic ?dupa 90 nuprea au nimic bun, difuzoare acoperite cu o masca de plastic foarte frumoasa, magnetii mici, suspensie din burete, placaj subtire, tweetere Piezo, Medii de jucarie, lipsa filtre doar bobina si condensator. Link spre comentariu
spaciolito Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Era un user pe forum care avea niste Canton CT-800 cu tweeterele defecte si care era dispus sa le vanda. Daca cere un pret decent poti face din ele super boxe cu o investitie minima. Uite aici thread-ul:viewtopic.php?f=4&t=89421 Link spre comentariu
spaciolito Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Daca mai cresti un puc bugetul iti recomand: Heco Superior 800, Heco Precision 400, Sony SS-G5/G7, Canton CT-800/1000, Magnat All Ribbon 10 si ar mai fi si altele cu preturi in jurul a 1000 lei, dar nu imi vin in minte acum.De la Technics, nimic ?Technics-ul a facut cateva modele bune la sfarsitul anilor `70 si inceputul anilor `80. In rest au fost praf in materie de boxe si in nici un caz nu se pot compara cu ce am enumerat eu mai sus. A, si mi-am mai amintit inca vreo 2 modele de boxe, care au fost tari la vremea lor: Kenwood Plazma Diamond LS-990HG si LS-880G. Pretul lor se invarte tot in jurul sumei de 1000 lei. Link spre comentariu
cristian2009 Postat Iulie 27, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2011 Era un user pe forum care avea niste Canton CT-800 cu tweeterele defecte si care era dispus sa le vanda. Daca cere un pret decent poti face din ele super boxe cu o investitie minima. Uite aici thread-ul:viewtopic.php?f=4&t=89421Deoarece cunostintele mele in domeniu nu sunt foarte avansate, am ezitat sa cumpar acele boxe. Am citit topicul respectiv si nu prea mi-au placut filtrele, care pareau destul de avariate. Difuzoarele mi se pareau reparate, "vedeam" tot felul de defecte. Acum s-au dat :cry: , dar nu-i nimic, gasim altele, mai bune, mai frumoase si mai "aratoase" : ))De exemplu in targul de vechituri am gasit Sharp cp-7700 la 450 lei. Le-as fi cumparat dar mi-au lipsit 50 lei in acel moment. Pareau a fi in regula si aratau exact ca in link.Ca idee, ar fi meritat ? Link spre comentariu
spaciolito Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 Era un user pe forum care avea niste Canton CT-800 cu tweeterele defecte si care era dispus sa le vanda. Daca cere un pret decent poti face din ele super boxe cu o investitie minima. Uite aici thread-ul:viewtopic.php?f=4&t=89421Deoarece cunostintele mele in domeniu nu sunt foarte avansate, am ezitat sa cumpar acele boxe. Am citit topicul respectiv si nu prea mi-au placut filtrele, care pareau destul de avariate. Difuzoarele mi se pareau reparate, "vedeam" tot felul de defecte. Acum s-au dat :cry: , dar nu-i nimic, gasim altele, mai bune, mai frumoase si mai "aratoase" : ))De exemplu in targul de vechituri am gasit Sharp cp-7700 la 450 lei. Le-as fi cumparat dar mi-au lipsit 50 lei in acel moment. Pareau a fi in regula si aratau exact ca in link.Ca idee, ar fi meritat ?S-ar putea ca multa lume sa nu fie de acord cu mine, dar consider ca boxele coloana sunt slabute pentru un sistem stereo. Boxele Sharp gasite de tine in targ se aud de parca ai da cu ciocanul intr-o cutie pe stereo. Alea sunt cel mult boxe home cinema si nu au nici o legatura cu hi-fi. E plin orasul de genul asta de boxe. Pe de alta parte Sharp nu a avut niciodata traditie in incinte audio. Nici macar vestita serie Optonica de la sfarsitul anilor `70 nu a fost la inaltime. Cat despre boxele Canton de pe forum depinde la ce pret s-au dat ca sa stii daca sa-ti para rau sau nu. Oricum seria aceea de la CT-800 la CT-2000 a fost una de top la vremea ei, poate chiar cea mai buna de la Canton, cu un sunet cald, audiofil si cu o dinamica destul de buna in bass. Link spre comentariu
cristian2009 Postat Iulie 27, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2011 Eu am ascultat Canton LE-107 si mi-a placut. De aceea am ramas cu impresia ca boxele coloana suna mai bine. Se auzeau mai bine decat unele in forma clasica dreptunghiulara. Boxele Canton s-au dat ieftin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum