soulraven Postat Ianuarie 16, 2009 Partajează Postat Ianuarie 16, 2009 pai schema asta ar fi de baza, numai ca mai trebe puse tranzitoarele de comanda pe relee si senzorul de infrarosu...plus partea de alimentare de baza.....5V si 3V http://ww1.microchip.com/downloads/en/A ... 91052a.pdf Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 16, 2009 Partajează Postat Ianuarie 16, 2009 aa deci nu iese ceva foarte complex. cand e gata schema cu tot ce ii trebuie si montajul e functional eu ma apuc de cablaj. Link spre comentariu
soulraven Postat Ianuarie 16, 2009 Partajează Postat Ianuarie 16, 2009 am sa ma apuc sa vad ce iese din multisim sau proteus......macar o schema de baza......numai ca nu prea gasesc librarii pentru toate, macar o schema de baza Link spre comentariu
soulraven Postat Ianuarie 16, 2009 Partajează Postat Ianuarie 16, 2009 din astea 3 scheme vine rezolvarea - Senzor de telecomanda si buton e reset http://www.bobtech.ro/catalog/lcdserial/index.html - LED heartbeat si alimentare http://www.geocities.com/constantinescu ... o300bw.png - Actionare releu pe un port http://www.guidecircuit.com/Circuit-Mic ... icture.htm - Schema de baza pe care se croseteaza http://ww1.microchip.com/downloads/en/A ... 91052a.pdf acum........ RA, RB, RC sunt porturi de I/O, deci se poate pune pe oricare si apoi totul se face din soft din moment ce RB este ocupat complect, si din RA foarte putin, iar RC-u este ocupat doar cu 2 iesiri, care si asa sunt dedicate pe SLC/SDA, mai raman celelalte Cine a mai lucrat cu PIC-uri stie despre ce vorbesc si poate sa croseteze mult mai usor pe ele..... Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 16, 2009 Partajează Postat Ianuarie 16, 2009 Termostatul din link-ul trei este cu probleme ; cel putin asa se plingea cineva aici, pe forum, care l-a facut si nu functiona.Vezi aici viewtopic.php?f=21&t=36147 pentru 2 scheme de termostate, probate, care merg perfect. Link spre comentariu
soulraven Postat Ianuarie 16, 2009 Partajează Postat Ianuarie 16, 2009 probabil, dar nu asta conteaza.....ceea ce conteaza in link-ul este este metoda si partea de comanda a releului.....atat....in rest.....nu conteaza...... Link spre comentariu
soulraven Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 se incumeta cineva sa faca din schemele astea o singura schema, ca apoi sa putem face cablajul si soft-ul? Link spre comentariu
soulraven Postat Ianuarie 24, 2009 Partajează Postat Ianuarie 24, 2009 nimeni:(, chiar nimani..... Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 in primul rand sa rectific o greseala din postul meu anterior, nu la DS18B21 ma gandeam cand am scris, cred ca ala nici nu exista, este doar DS1821 de rezolutie 8 biti (1 grad C). Este vorba de 18B20, cu rezolutie programabila de maxim 12 biti, cu care iesi la rezolutie de 0,1 grad C., de care sunt intradevar multumit fiind precis si stabil in functionare, adresabili deci pot fi mai multi in paralel si necesita doar un pin de date. Eu am la acvariu si am 2 senzori deastia in paralel. Nu stiu de ce te cramponezi de schema, nu e vreo smps, e vorba de un controler si periferice care le poti pune la orice pin vrei, in asa fel cat sa-ti usureze cablajul. La controler ti cont doar de alimentare si quartz+C-uri daca nu vrei sa folosesti oscilator intern. Schema ti-o faci singur functie de cate relee vrei sa pui si/sau altceva . Pentru LCD alfanumeric sunt necesari 6 pini de I/O, plus 1 pin pentru senzori (indiferent cati sunt sunt pe acelasi pin) vin 7 pini de IO, plus cate relee oi vrea tu un 16F628-2K flash sau 648-4K flash ar fi de-ajuns. Daca te gandesti la feature's un 16F876 de 28 pini (22 I/O) si 8K flash e mai potrivit, ca are si A/D . Asa ca pune mana pe un datasheet, indeplineste-i cipului conditiile de functionare privind alimentarea si oscilatorul, apoi pune-ti perifericele unde vrea muschiu tau . Link spre comentariu
soulraven Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 nu m-am priceput niciodata la cablaje.....si nici nu am mana sa le fac....chit ca sunt facute de programe sau de mana....nu imi ies niciodata bine:( Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 ma rog, iti faci schema, cat sa sti ca te va avantaja la software, adica pinii care vin la afisaj sa poata fi folositi usor cu compilatorul cu care vrei sa faci softul etc. Apoi pui/platesti pe cineva sa-ti faca placa. Sunt oameni si pe aici pe forum care fac cablaje la comanda din cate stiu, pe la vanzari cumparari pe acolo erau si oferte . Daca te astepti ca cineva din proprie initiativa sa-ti faca schema, cablaj etc nu cred ca e nimeni asa de plictisit. Totusi un cablaj proiectat asa mai macro, fara fineturi, cu o foaie printata la laser si fieru de calcat, cat o fi mana ta de stramba tot va iesi acceptabil . Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 soulraven nu vrea sa inteleaga ca daca el scrie soft-ul ii fac eu cablajul numai sa imi zica cum a conectat pinii la microcontroler ca eu sunt "port paralel" la software. Link spre comentariu
mecaboy Postat Februarie 2, 2009 Partajează Postat Februarie 2, 2009 Schema + hex pentru termometru cu PIC16F628 + DS18B20+afisor LED 7 segmente. Mutumiri D-lui aionescu !P.S. Se redenumeste fisierul .txt in .hex !Buna ziua.Imi puteti spune ce led segment trebuie sa folosesc?Stiu ca exista doua modele,catod comun sau anod comun.Multumesc Link spre comentariu
fratello Postat Februarie 2, 2009 Partajează Postat Februarie 2, 2009 Pai nu se vede clar in schema ? cc Link spre comentariu
mecaboy Postat Februarie 2, 2009 Partajează Postat Februarie 2, 2009 Scuze...asa e.Deci e cu catod comunMultumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum