Vizitator cri-cri Postat Iulie 9, 2011 Partajează Postat Iulie 9, 2011 Salutare,Am nevoie de schema de antena elicoidala in UIF,ma intereseaza in special schema pentru canalele 22 si 63 UIF,dar nu voi desconsidera nici ajutorul pentru celelelte canale.Nu prea cunosc antenele astea,in cartea lui Eberhard Spindler nu face nici o referire la aceast model de antene,a aparut ceva prin Tehnium,dar pentru radioamatori.Pe net am gasit doar pentru VHF 3 si WI-FI.Yagi,Swan,Parabeam,elemente in „X”,zona de trecere stratificata,am facut de toate,dar helix nici una.Apropo,caut schema de Swan dincolo de canalul 41 UIF,din pacate acolo se termina tabelul din Tehnium 2-1988.Care ma puteti ajuta va ramin vesnic recunoscator,mare satisfactie mi-au dat antenutele astea.Si inca o intrebare,ati testat antena parabolica in UIF ? Din auzite la Tirgoviste era un fabricant.Diametrul varia de la 1,5 la 4m in functie de user,adevarul nu stiu pe unde o fi,daca aveti o poza cu o astfel de antena ar fi beton.Gasisem ceva pe net,din State,se zice ca a dat clasa multor antene cu pretentii.Constructorul chiar incuraja clientii sa monteze cite patru in sistem pentru o receptie de neegalat.Am sa incarc daca-mi este permis,o poza cu frumoasa Americana. Multumesc anticipat,orice ajutor va fi luat in considerare. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 11, 2011 Partajează Postat Iulie 11, 2011 Este foarte sexy........... Dar cam putin functionala dupa parerea mea ( de carcotas..... ) in sensul ca mast-ul este amplasat nefericit in fata antenei si exista sansa ca sa poate sa deranjeze buna functionare ? Oare nu cumva trebuia amplasat in spatele parabolei , nu colinear cu focarul acesteia..........se obtinea astfel si o montura mai solida la intemperii ( chiciura , vant , ploaie , vandalism etc ) mai echilibrata dpdv al sarcinilor ( inclusiv cele gravitationale , de fapt rezultanta aceastor sarcini ) ce se distribuie pe elemente..........oare s-a tinut cont de coeficienti de siguranta acoperitori pentru conditii vitrege ca cele similare din Romania ?Dar cine poate stii cat este manipulare de marketing si cat este realitate ? Dar America e America.......si e bune toate , ca e straine........Este interesant modelul prezentat , ca sursa de inspiratie , daca am avea un model matematic fundamentat pentru dimensionare......... Link spre comentariu
kuchta Petru Postat Iulie 11, 2011 Partajează Postat Iulie 11, 2011 Eu am facut o antena de TV, elicoidala cu f. multi ani in urma parca era din Tehnium cu vreo 12 spire, bumul era mare, dar nu am fost multumita de ea. Am muncit mult la ea si am avut o deziluzie, nu prin faptul ca nu ma pricepeam eu, cred ca ceva nu a mers la timpul acela. Tu poti sa incerci sa experimentezi daca ai timp. Dupa mine cele mai bune raman Yagi si daca se poate sinfazate 4 buc. Petrica Link spre comentariu
Vizitator cri-cri Postat Iulie 12, 2011 Partajează Postat Iulie 12, 2011 Va multumesc de ajutor.Legat de elicoidala am s-o testez singur si am sa ma lamuresc ce si cum.Mai greu este de facut rost de scheme. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum