Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Leduri pe senzor de lumina!

Vizitator Catalin16

Postări Recomandate

• Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• starrboy32

42

• The Stressmaker

20

• Ticu

16

• Dr.L

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pentru inceput invatati sa identificati componentele si apoi veti avea o idee la ce le puteti folosi. Pe fiecare componenta apare de obicei un cod (un exemplu de cod ar fi 1N4007). Codul acela il cautati cu google si va va trimite catre o pagina cu "datasheet" in nume (exemplu http://www.alldatasheet.com/ ). Descarcati pdf-ul componentei si vedeti acolo ce tip este si o posibila folosire.

Pentru montajul dv. mai intai identificati rezistentele apoi, folosind codul culorilor mentionat intr-unul din link-uri, cautati una la o valoare intre 100 si 200 ohm si o legati in serie cu un led apoi conectati montajul la 5V (atentie la polaritatea led-lui). Dupa ce se aprinde ledul veti face la fel cu celelalte leduri. Dupa ce ati legat 4 led-uri la 5V (cerinta initiala) si s-au aprins toate, de abia atunci treceti la montajul pentru 12V unde veti lega 3 leduri in serie apoi acestea vor fi legate cu rezistenta de 200 ohm. Apoi, daca se aprind si acestea, ati realizat cu succes primul dv. montaj.

Numai lucrand castigati experienta.

Link spre comentariu

Oare as putea pune in loc de leduri de 3.5v leduri de instalatie de pom?dealea micute,Multumesc pe ajutor.Polaritatea ledului care este?Si inca ceva stiu ca cricuitul in serie se leaga ledurile +cu- de la unul la altu.Miai putea face te rog o schita cum ar trebui sa fac instalatia pt transformatorul de 5v si una pentru cel de 12v? in schema sa fie si rezistentele.Multumesc din inima!

Link spre comentariu

Daca nu ma insel ledurile acelea (cele cu plasticul "gaurit" conic) au rezistenta incorporata si sunt calculate la 12V (nu stiu daca au sau nu dioda serie sau antiparalel dar, tinand cont ca functioneaza in curent alternativ presupun ca da). Daca sunt de sticla si cat un bob de orez atunci sunt becuri cu filament de 2,5V la 100mA.

Link spre comentariu

Gata miam facut rost de tot ce am nevoi;integrat,senzor de lumina,4 leduri,(maine mai iau cateva)cablu usb mai tre sa le montez,daca teas ruga miai putea face o schita cu circuitul si cu montajul?Multumesc!

Link spre comentariu

Da detalii despre senzorul de lumina in special. Sau poti pune o poza cu toate componentele.Si scrie inca o data ce vrei sa faca montajul tau.

Link spre comentariu

mai precis eu vreau sa stiu cum sa montez senzorul si unde tinand cont ca am integratul si pe el sunt lipite 6 siruri de cablu. intrebarea este mai tre sa lipesc doar senzorul si ledurile? sic ate leduri vine pe un sir?:d

Link spre comentariu

Pana acum era vorba de asa ceva, LED-uri legate la un alimentator (vezi pozele atasate, vezi ca sunt doua). In paralel la 5V poti sa pui unul sau mai multe LED-uri. In serie la 12V trebuie sa pui grupuri de cate trei, ca cel din poza. Fa-le pe astea sa mearga si pe urma mai vedem cu integrate si alte minuni. Ai un aparat de masura si un letcon? Pune o poza cu piesele de care vorbesti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări