Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Leduri pe senzor de lumina!

Vizitator Catalin16

Postări Recomandate

• Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• starrboy32

42

• The Stressmaker

20

• Ticu

16

• Dr.L

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Putem discuta si aici, daca dai cateva detalii. Primul ar fi ce tip de transformator ai (transformator simplu sau alimentator,daca nu stii, o poza ar fi buna) plus masurarea tensiunii la iesire. Apoi ce vrei sa faci si ce tip de led-uri si cate vrei sa folosesti.Dupa ce cunoastem detaliile acestea putem incerca sa incropim o schema functionala.

Link spre comentariu

Pozele pe care le-am facut nu merg incarcate pt ca sunt prea mari,telefonul meu asa face poze.Te rog umlt ceva dami idul tau de mess sau de skype sati pot trimite pozele si acolo o sa vorbim la microfon sau la telefon pentru ca mai am o problema cu niste sigurante la masina.Te rog ajutama!Salut!

Link spre comentariu

Cu tot respectul, si sper sa ma intelegeti, dar eu prefer ca problemele de pe forum sa ramana pe forum.Pozele le puteti redimensiona usor chiar si cu microsoft paint sau alt program care poate face asa ceva. Incercati sa le faceti la 800x600, este o rezolutie mai mult decat decenta.Pe forum exista sectiunea auto unde puteti deschide un subiect cu problema dv. si unde puteti primi un raspuns de la cineva care a rezolvat o problema asemanatoare cu a dv.

Link spre comentariu

Buna! Dupa cum am zis transformatorul de 5 v a fost incarcator de sagem; si pe el scrie asa: 230v~0.3A 50/60Hz 5v---0.4A si cel de 12v: 230v~50/60Hz 50mA 12v---300mAambele au fost incarcatoare de telefon,cel de 12 a fost icnarcator de telefon deala veki mare si era sal arunc,dar cand am vazut ca are 12v mam razgandit :rade: astept raspuns si o s amai vorbim in legatura cu instalatia de leduri.SALUT!

Link spre comentariu

Ok, sunt alimentatoare deci. La cel de 5V eu as recomanda pentru leduri albe de 5mm o rezistenta serie (fiecare led inseriat cu rezistenta lui) de 100 ohm. La alimentatorul de 12V recomand trei led-uri in serie cu o rezistenta de 100 ohm.Daca arata asa este posibil ca tensiunea sa fie mai mare de 12V (masoara-l si pe cel de 5V). Masoara tensiunea si refa calculul pentru rezistenta led-ului (poti incerca o valoare de 200 ohm daca ai tensiunea de 14V in gol). Ca idee, cel de 12V poate "duce" cam 45 led-uri obisnuite pana se ajunge la amperajul specificat (15 siruri a cate 3 led-uri pe sir).

Link spre comentariu

Acea placuta este facuta sa lucreze la 230V si alea 4 "chestii" sunt triace de 400V 0,8A.Nu a scris nimeni nimic de sigurante dar pot presupune ca te-ai referit la rezistente si atunci pot sa-ti spun sa cauti in orice aparat electronic defect (daca placuta de instalatie de pom nu o mai folosesti, si contine o rezistenta cu valoarea intre 100 si 200 de ohm, poti sa o folosesti pentru primul montaj) , daca ai un multimetru este si mai bine pentru ca poti masura direct valoarea rezistentelor. Daca nu gasesti, atunci ramane solutia cu un magazin de piese electronice.

Link spre comentariu

bun,dar iau sigurantele alea doua jos de la placuta aia si alea cum vin montate pe leduri?scuze ce pun asa intrebari stupide,poate pentru tine simple dar nu le prea am cu kestiile astea si vreau cu tot dinadinsul sa invat :88 ,si inca ceva dupa cemi dau seama cati ohmi au rezistentele?

Link spre comentariu

Citeste aici cum afli ce rezistente ai viewtopic.php?f=214&t=88264 .

Cat despre sigurante, nu stiu la ce te referi.

Daca stii engleza nu ar strica sa atunci o privire aici (Eng): http://ikalogic.com/beg_1_res_v_c.php , http://www.electronics-tutorials.ws/ si aici http://sound.westhost.com/beginners.htm

Daca stie cineva un tutorial pentru incepatori bun, in romana, este binevenit sa puna link aici.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări