Vizitator Catalin16 Postat Iulie 9, 2011 Partajează Postat Iulie 9, 2011 Salut!Am un senzor de lumina si leduri albastre si as vrea sa le leg la usb sau la 220 pentru a le pune sub marginile de la difuzoare pentru a lumina din spate.Nu pot sa va explic exact.Doresc sa imi dati ceva scheme sau sa imi explicati cum pot sa fac acele leduri sa se aprinda doar cand e intuneric(cu senzorul).Sunt incepator!Stima! Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 9, 2011 Partajează Postat Iulie 9, 2011 Daca specifici si ce tip de senzor ai, atunci putem sa-ti dam un raspuns. Link spre comentariu
Vizitator Catalin16 Postat Iulie 9, 2011 Partajează Postat Iulie 9, 2011 Ok.Este un senzor luat de la un webcam cu night vision(cu leduri) ca acesta http://www.my-batteries.net/webcamera/4 ... webcam.htm .Are 2 picioruse si un conductor in forma de spirala integrat. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 9, 2011 Partajează Postat Iulie 9, 2011 Pune o poza cu acesta. Presupun ca ar fi o fotorezistenta daca seamana cu aceasta de aici (Eng): http://en.wikipedia.org/wiki/Photoresistor . Daca este asa, mai trebuie construit un montaj electronic pentru comanda ledurilor. Link-uri utile: http://www.niqro.3x.ro/night/night_light.htm si http://www.niqro.3x.ro/night2/night_light_2.htm de aici http://www.tehnic.go.ro/ Link spre comentariu
Ticu Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Catalin, o schema simpla cu PIC 12F675 alimentat de la USB te-ar interesa? Link spre comentariu
Vizitator Catalin16 Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Da!Dupa ucm vad in poza..este o fotorezistenta!Este exact ca asta http://www.niqro.3x.ro/night/night_light.htm .Ticu este buna si daca e de la usb.Dar cate leduri pot lega pe ea?Pentru ca am nevoie de un numar putin mai mare(15-20).O seara placuta! Link spre comentariu
Ticu Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 USB-ul normal are 5V si 500mA, dar nu e prudent sa-l incarci la maximum. Daca LED-urile sunt albastre au nevoie de circa 3V, deci nu poti pune cate doua in serie. Ramane conectarea in paralel a unor LED-uri identice. Eu am folosit 6 bucati la 15 mA, in total 90mA. Poti incerca de exemplu 20buc. la 10mA fiecare. Problema e daca ai (acces la) un programator pentru PIC 12F675. Link spre comentariu
Vizitator Catalin16 Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Pai o sa intreb dar nu stiu daca foloseste cineva asa ceva.Sa inteleg ca e hardware-ul de programare si un program de unde il setez..nu am asa ceva.Daca nu gasesc asa ceva trecem la varianta lui stressmaker!Mersi! Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 O completare. Portul usb nu da decat 100 mA in mod normal si 500 mA la cerere (negociere intre dispozitiv si calculator). Asa ca, daca ai de gand sa folosesti mai multe led-uri, alimenteaza-le dintr-un alimentator de la retea. Link spre comentariu
Vizitator Catalin16 Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 La 220 Cate leduri albastre pot pelga mai exact?Pentru ca in 2 camere am 8 incinte acustice(bass,medii si inalte) si ar fi frumos sa aiba leduri care bat din spate..intelegi voi..Pentru asta o solutie? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 12, 2011 Partajează Postat Iulie 12, 2011 Nu-ti recomand sa le legi direct la 220V. Cea mai facila metoda este sa folosesti un alimentator pentru acest lucru dar conteaza puterea totala ceruta de led-uri. Informatii gasesti in sectiunea "Tutoriale".Un exemplu scurt : 8 boxe a cate 2 led-uri fac 16 led-uri. Daca sunt led-uri de bricheta atunci ele sunt la 3,4V si 20mA. La 5V legi led-urile in paralel, fiecare cu rezistenta lui de balast (16 rezistente) si fiecare rezistenta are 80 ohm. Daca ai 12V atunci legi 3 led-uri in serie si inseriate cu o rezistenta de 90 ohm si asa vei avea 5 siruri a cate 3 led-uri si un led alimentat separat printr-o rezistenta de 430 ohm. Link spre comentariu
Ticu Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Cu USB-ul se pare ca e o diferenta de la teorie la practica. Eu incarc pe USB o lanterna de constructie proprie cu 300mA si nu m-a limitat niciodata. Am retestat acum pe cateva calculatoare vechi [HP Vectra USB1, laptop IBM T20 cu USB1) si noi (Acer Aspire One (ecran 7 inch) cu 3 USB-uri 2, DELL Vostro 1015 cu 4 USB-uri 2] si toate mi-au dat 300 mA fara probleme. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 Si desktop-ul meu poate sa dea 2.2A (testat) pe portul usb. Incearca sa incarci acea lanterna de la un laptop pe modul acumulator. Vei constata ca acesta da eroare, deoarece acestea respecta standardul, avand un acumulator cu capacitate limitata. Depinde, asa cum ati mentionat, de cat de mult este implementat standardul usb in aceste dispozitive. Link spre comentariu
starrboy32 Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 salut........azi am pus 2 leduri in paralel la un transformator de 5v au mers 1 sec si sau ars... :cry: ma poate lamuri si pe mn cnv cu o kestie?.....ce tre sami cumpar pt a face o instalatie cu4 leduri?.....am transformator de 3.7v 5v 12v cabluri,si leduri o sami cumpar.....daca le leg in serie cate 4 leg (-+) (-+) (-+) (-+).......- de la primu led il leg la - de la transformator si +de la ultimu led la + de la transformator...nu?.....si vreau sa mai stiu daca tre sigurante sau ceva ca nu prea am....vreau cat mai simplu .......ink ceva transformatoru de 5v care lam folosit azi are 0.3A si 500mA....un led de cati A are nevoie? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 Ai doar transformatorul sau este un alimentator (incarcator)? Daca ai doar transformatorul atunci mai trebuie minim o punte redresoare sau o dioda. Apoi mai trebuie calculata rezistenta in serie cu led-ul in functie de tensiunea data de transformator.Citeste aici viewtopic.php?f=214&t=87740 si dupa aceea daca ai nelamuriri intreaba aici.O rugaminte este sa eviti folosirea limbajului de messenger aici, este posibil sa fii atentionat din cauza asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum