Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Are cineva schema la acest AMPLIFICATOR Omnitronic A3800

Vizitator cislariu dorel

Postări Recomandate

Vizitator cislariu dorel

Buna a ajuns pe mana mea amplificatorul asta Omnitronic A3800 2x1900w 4 OHM am ceva probleme la alimentare lam luat defect si nu stiu de unde sa fac rost de schema Posted Image are si condesatori de filtraj puscati sunt de 8200/100v o parere de la voi renteaza sa il fac ce parere aveti aici detalii http://o firma/detalii-Omnitronic+Amplificator+A_3800-207 etajele finale sunt ok are 13 perechi de finali 2sa 1943 si 2sc 5200 +2 perechi prefinali in total 30 pe canal radiatoare robuste 4 ventilatoare are 5600w consum maxim nu o scoate el 1900w canal RMS dar 1500w tot are interiorul arata destul de bine aici o poza cu el de pe net Posted Image si Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator cislariu dorel

Am sa fac ceva poze saptamana viitoare mai clare pe bucati are doar probleme la alimentare condesatori un tranzistor si doua rezistente aia nu este o problema kiturile sunt ok l-am luat de pe ebay germania acolo sunt amplifuri ff bune si ieftine fata de la noi am sa mai revin cu ceva poze si detalii :da

Link spre comentariu
Vizitator cislariu dorel

Transportul a fost a fost putin tinand cont de greutatea lui 33,00 euro pana la usa cu GLS si pe mine ma mirat faptul caci am facut multe transporturi cu fan curier si pentru 20kg am dat aproape 100 RON in tara :bataie

Link spre comentariu
Vizitator cislariu dorel

Are defect pe modul alimentare = 4 condesatori de 8200 la 100v, au curs si un tranzistor c4793 si doua rezistente sa vad ca am ceva promisiuni de un alt amplif bun daca se rezolva asta il scot la vanzare asa defect ca ii mai ieftin tinand cont ca unul nou este peste 900 de euro +transportul eu nu am timp sa ma mai ocup cu asa ceva am sa revin cu poze si detalii. :rade:

Link spre comentariu
Vizitator cislariu dorel

Din cate am remarcat , acest amplificator chinezesc are o problema relativ simpla de rezolvat , si anume refacerea traseului de masa la sursa.......abia dupa aceea se poate remedia ( daca mai este cazul ) restul........ Confuzia intre clasa de functionare G si H este frecventa la orice referire englezeasca , preluata de catre analfabetii in electronica ( este vorba evident doar de autorii articolelor tehnice ) si este usor de inteles : in functionare clasa G are un etaj ( in general structura cascod ) care moduleaza cea de-a doua ( si eventual a treia ) tensiune de alimentare ( de forta ) asigurand un regim tranzitoriu optim dpdv acustic , iar in cazul functionarii clasei H amplificatorul de baza are tensiunile de alimentare comutate ( nu modulate ) si se obtine un randament mai bun ( deoarece nu mai disipa acel etaj cascod al clasei G ) dar fenomenele tranzitorii care au loc la comutarea surselor sunt audibile si maresc nivelul distorsiunilor totale , mai ales daca amplificatorul va fi folosit pe medii-inalte sau sateliti . Daca te intereseaza calitatea , alege intotdeauna clasa G ! Amplificatorul va merge mai cald decat unul in clasa H , dar sunetul va mult mai natural . Spre norocul tau , amplificatorul este clasa G fara dubii .Din analiza imaginilor atasate de tine , se observa lipsa unor elemente specifice clasei H ( comparatoare , FETuri de comutatie etc ) dar in schimb apar elemente preponderente clasei G ( numar de finali foarte mare , posibil in montaj cascod ) . Din aceasta cauza am concluzionat ca este asemanator ( probabil identic ) cu PA2400 , care are un numar asemanator de finali etc , iar din schema PA2400 rezulta absolut clar ca este clasa G . Simplu , nu ? Banuiesc ca defectul s-a datorat alegerii gresite a materialelor cu care a fost realizat amplificatorul , chinezii folosind un PCB cu o grosime a stratului de cupru prea mica pentru necesarul , probabil 35 microni , si daca era ( ca la marile firme care tin la calitate o grosime de2 x 70 sau 2 x 140 microni ) si o proiectare mult mai judicioasa a PCB nu se mai intampla asta........Dar China este China ........cat dai , atata face . Dupa ce il vei repara , va ceda in alta parte , datorita compromisului economic stabilit la proiectare.......

Link spre comentariu
Vizitator cislariu dorel

Bun mersi de raspuns, am vb cu cineva care are tot un amplif de asta si el a zis ca a avut probleme cu condesatori dat fiind faptul ca sunt de proasta calitate ia schimbat cu uni buni de firma cum se zice si de atunci nu a mai avut probleme cu el ca este clasa G este mai bine pe mine nu ma interesa clasa ci daca are cineva unul sa imi spuna ce parere are despre el cum se comporta pe bassi pe sateliti etc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări