Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

preamp simplu pentru voce

rvrazvan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mikrosha

1

• carageae

1

• +_Florin_+

1

• rvrazvan

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Am nevoie de o schema de preamp pentru microfon. Ceva simplu, fara transformatoare.Sugestii? :freaza:

Si eu lucrez la un astfel de preamplificator, este aproape gata. Folosesc EF80 in primul etaj, clasic, 100k in anod, 390k in grila2 decuplata la masa cu 0.1uF si 1k in catod decuplat cu 100uF. Intre g1 si masa 10k. Microfonul debiteaza direct pe aceasta rez de 10k, fara condensator. Tubul urmator este ECC81. Prima trioda reprezinta al doilea etaj de amplificare cu catod nedecuplat (reactie negativa locala). Am 27k/1W in anod, 390k in grila si 330 ohmi in catod. A doua trioda este repetor catodic. Cuplajul audio dintre etaje este cu 0.1uF. Alimentarea etajelor cu ECC81 la 175V, etajul cu EF80 la 150V. Stabilizator simplu cu BU508 si dioda zener obtinuta prin montarea in serie a 5 diode de 30V si una de 27V. Este mult de lucru la partea mecanica, montajul este total ecranat, chiar si condensatorii de cuplaj i-am montat in tubulete de fier legate la masa. Altfel nu te mai intelegi cu brumul :rade: Preamplificatorul l-am facut pe cablaj imprimat.
Link spre comentariu

Exista o schema foarte buna pe net, din pacate nu mai stiu cum se numea fisierul, cu E80CC - o "felie" dintr-un mixer Studer pe lampi...poate cautand dupa termenii Studer-Tube-E80CC-mixer se gaseste...Daca imi amintesc unde am pus-o o s-o postez aici, presupun ca nu e o problema de copyright pentru scheme iesite din productie...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări