Vizitator panzer Postat Decembrie 16, 2005 Partajează Postat Decembrie 16, 2005 as dori sa-mi schimb filtrele de la boxe si nu stiu cum sa-mi aleg filtreledifurile sunt unitra nu au fost rebobinate.....bass/60 w 6 ohmi, medii/80 w 8 ohmi, inalte, aici e problema ca nu se intelege ce scrie pe difuzor nu imi dau seama daca e 60w sau 80 w tot in 8 ohmi astept raspunsuri va rog si eventual linkuri si preturi la filtre alte specificatii tehnice nu cunosc la difuri si la filtre nici atat, sunt bata in electronica si v-as ruga sa nu ma asaltati prea tare cu termeni pe care nu-i pot intelege (cel putin diful de bas care e pe 6 ohmi cand restu sunt pe 8 m-a bagat rau in ceatza ) va multumesc anticipat :weedman: Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Decembrie 16, 2005 Partajează Postat Decembrie 16, 2005 Daca tot te-ai hotarat sa schimbi filtrele, vinde difuzoarele si punealtele de la Power Audio sau Selenium care se gasesc la Frunzila.Preferabil difuri noi pentru calitate, cu difuri obosite tot nu o sa ai randament si daca ai nevoie de altele, cele originale sunt greu de gasit.Cauta la Difuzoare si o sa gasesti raspunsuri pentru tot ce ai nevoie.Pentru filtre ai doua variante, le construiesti singur :weedman: saule cumperi gata.Filtrele se realizeaza dupa difuzoarele utilizate si aici te pot ajuta sauFrunzila sau VTP mai mult.Daca esti din Bucuresti :yawinkle: ,te poti intalni personal cu ei. Link spre comentariu
Vizitator panzer Postat Decembrie 16, 2005 Partajează Postat Decembrie 16, 2005 m-am gandit si eu la asta, singura problema este ca nu-mi permit momentan alte difuzoare de aceea vreau sa-mi schimb doar filtrele, sunt mai ieftine si m-ar incanta si cea mai mica imbunatatire a sunetului. de abia prin vara poate strang ceva bani de difuri eu ma gandeam la filtre visaton .......... voi ce parere aveti ? si poate imi recomandati un model sa se potriveasca pe acest dip de difuzoare Link spre comentariu
cristimm Postat Decembrie 17, 2005 Partajează Postat Decembrie 17, 2005 Mai intai gandeste-te de ce vrei sa schimbi filtrele? Au vreun defect? Se aud prost? Link spre comentariu
Vizitator panzer Postat Decembrie 17, 2005 Partajează Postat Decembrie 17, 2005 pai se aud destul de prost in comparatie cu cativa ani in urma sau poate au crescut pretentiile mele nu stiu ce sa zic, si din cate am inteles condensatorii pot fi uscati asta din ce am citit si eu pe aici :tongue3: deci intrebarea ramane urmatoarea : am sanse sa-mi imbunatatesc sunetul prin schimbarea filtrelor si daca da care filtre ? cum spuneam mai sus momentan nu imi permit schimbarea difuzoarelor Link spre comentariu
cristimm Postat Decembrie 17, 2005 Partajează Postat Decembrie 17, 2005 Daca difuzoarele sunt originale atunci lasa si filtrele originale dar schimba-le condensatoarele cu unele de aceeasi valoare. Filtrele boxelor sunt calculate pentru difuzoarele alea si cu niste filtre universale din comert va suna sigur mai prost. Link spre comentariu
Vizitator panzer Postat Decembrie 17, 2005 Partajează Postat Decembrie 17, 2005 iti multumesc mult pt. sfaturi asa am sa fac, nu mai schimb nici un filtru, am sa schimb condensatorii si cand o sa am ceva bani poate am sa schimb totul Link spre comentariu
blueicon Postat Decembrie 19, 2005 Partajează Postat Decembrie 19, 2005 Pentru unitrele in cauza poti folosi o schema de filtru aparut intr-o revista Tehnium mai veche nu stiu acum numarul dar daca dau de schema iti spun si numarul .Asta bineiteles daca nu ai renuntat la idee.Oricum sa-ti faci niste filtre bune ai nevoie de multa sarma de cupru si condensatoare care toate sunt scumpe. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Decembrie 21, 2005 Partajează Postat Decembrie 21, 2005 Daca componentele din filtre sunt devalorizate atunci incepe sa se auda mai prost.Bobinele nu se pun in discutie, doar nu ai folosit boxele panaacum doar la putere maxima :supz: sa fie probleme cu incalzirea bobinajului si strapungeri in izolatie.Cel mai probabil condensatoarele sunt de alte valori iar daca sunt intubulete de aluminiu cu dopuri de cauciuc clar trebuie schimbate cualtele.Mai sunt sanse sa gasesti prin televizoare mai vechi valori de la1 microF la 4,7 microF format patrat sau dreptunghiular.Si pe langavaloarea asta poti monta pe fiecare condensator cate o bucata de 0,1 la0,68 microF sa testezi cum se aude.Daca consideri ca suna mai bine raman asa daca nu le dai jos. :finga:Tensiunea marcata pe condensatoare trebuie sa fie minim 250v dardaca folosesti o putere mai mica atunci si 160v ajunge. Link spre comentariu
babic2005 Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Va salut, mi-au trecut prin mana cele doua tipuri cunoscute de unitra: cele de 75W si cele de 140W (cum erau ele cunoscute) Ambele variante au niste filtre foarte simple, rudimentare, care intradevar si-au facut treaba si probabil o fac in continuare. Cu niste modificari la filtre, aceste boxe se pot duce mult mai mult in sus ca si pretentii hifi.Eu am cautat si inca mai caut filtre, si pareri pt aceste boxe. Am realizat cateva mici schimbari care s-au simtit enorm, dar inca nu este tot calibrat, deci nu ma pot lauda cu o realizare de la cap la coada.Spre exemplu la inalte pe langa condensatorul de 2,2uF am montat si o bobina de 0.5mH (in acest fel banda de frecventa a tweeterul este de la 4500Hz in sus) sunetul e mult mai placut, nu mai "sasaie", sunt mult mai fine, mai fidele (sper sa fiu inteles), la difuzorul de bass am montat in paralel pe difuzor un condensator de 15uF nepolarizat pe langa bobina care era pusa in serie cu difuzorul, iar am ramas uimit (este lasat sa functioneze de jos pana pe la 600-700 de hz)..lucreaza mult mai bine pe joase, isi face treaba lui...fara sa introduca si medii, voi capitona si incinta in partea de sus, nu cum este acum, doar pana la jumatate.Ceea ce am povestiti mai sus, am realizat pe unitra 75W, care are in componenta difuzoare noi tonsil.Nu are rost sa discutam ca s-ar potrivi difuzoare profesionale pe aceste incinte, poate difuzoare visaton..dar nici asta nu as recomanda.Am relizat boxe copiate dupa unitra 140W cu difuzoare chinezesti , destul de bune calitativ, pana nu am pus difuzorul original GDN 30/100/3 nu a sunat ca acum...aveau mai mult doar basul de lovitura...acum au cam tot ce la trebuie, te inconjoara, cu mentiunea ca si la ele mai am de lucrat la filtre.Pe masura ce inaintez cu experimentele si realizarile, voi mai zice cate ceva pe forum.Numai bine! Link spre comentariu
yo9how Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Da, dar vezi ca au trecut 6 ani de la ultima postare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum