Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se poate arde un difuzor daca bag in el o putere mai mica.

Vizitator costyslob

Postări Recomandate

Vizitator costyslob

Salut. Am 2 boxe care difuzoarele de bass au 60 Watii 8 Ohmi, si un amplificator de firma cu protectie la clipping care scoate pe sarcina de 8 ohmi puterea de 36 Watii. Asi putea sa ard/distrug/descentrez difuzoarele de bass cu acel amplificator ??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

4

• zal

3

• BUGHIU

2

• alexutu

1

Top autori în acest subiect

Daca difurile au real 60W nu,asta teoretic practic se pot descentra depinde si de membrana de ex daca ii dai o chitara bass nu orice dif rezista la asa ceva.Asta spun din experienta.

Link spre comentariu

Nu vorbeam de ars ci de descentrat.Incercati sa vedeti .Acum binenteles depinde si de cati toli este diful.Eu cu un combo de chitara de 35W am ,,reusit,, sa descentrez difuzor de 80W fara prea mari probleme.

Link spre comentariu
Vizitator costy65

Chestia cu descentratu este mai mult povesti de necunoscatori. Un difuzor de Bass serios , un woofer de calitate nu se descentreaza mai ales daca are Xlim & Xmax mare. , doar daca bagi mana in membrana sau daca trantesti boxa jos (am patito personal la o boxa rft de 50 Wati care a cazut jos de la 1 metru).

Link spre comentariu

se poate arde din cauza distorsiunilor. orice sistem audio e bine stiut are o marja de distorsiuni plus de asta trebe vazut daca difuzorul suporta aceeasi frecvente ce scoate amplifu. deci parerea mea e ca se poate.

Link spre comentariu

Salut. Am 2 boxe care difuzoarele de bass au 60 Watii 8 Ohmi, si un amplificator de firma cu protectie la clipping care scoate pe sarcina de 8 ohmi puterea de 36 Watii. Asi putea sa ard/distrug/descentrez difuzoarele de bass cu acel amplificator ??

Salutari.

Ai zis difuzoarele de bass.. sa intelegem ca boxele sunt pe 2 sau 3 cai? si daca da atunci ai filtru pasiv in boxe?

Teoretic nu ai cum sa distrugi diful cu o putere mai mica decat cea la care este evaluat, acum practic depinde si de calitatea bobinajului, a finisajelor, conexiunilor etc, daca difuzorul este bine lucrat atunci cu siguranta nu-l vei distruge cu o putere mai mica si greu de crezut ca s-ar putea descentra.

se poate arde din cauza distorsiunilor. orice sistem audio e bine stiut are o marja de distorsiuni plus de asta trebe vazut daca difuzorul suporta aceeasi frecvente ce scoate amplifu...

Daca nu va forta nivelul volumului la amplif problema expusa de tine este anulata @alexutu, cat despre frecventa, pai devreme ce el a zis ca diful este unul de bas logic ca va functiona ok in banda inferioara si un simplu filtru pasiv rezolva acest lucru.

@costyslob asigura-te ca ai filtru pasiv in boxa potrivit fiecarui tip de dif ( asta in caz ca boxele sunt pe 2 sau 3 cai ), nu forta ampliful si nu ai cum sa defectezi diful.

Link spre comentariu
Vizitator costyslob

boxele sunt pe 2 cai. , difuzoru de bass are 60 watii 8 ohmi scrie pe el, magnetu dublu foarte mare , nu are niciun fel de filtru doar un condensator pentru inalte.

Link spre comentariu

Dati ampliful la maxim si lasati-l sa mearga cu acele boxe ceva timp si o sa va lamuriti singur de descentrari si altele!!!Una e teoria,alta e practica!!Teoretic nu ar trebui sa se intample nimic rau, practic......o sa vedeti!!! :da

Link spre comentariu

Dar cine ascultă cu volumul la maxim? Indiferent de puterea amplifului, toate fac urît, iar boxele şi mai rău.

Ideal e să asculţi la volum moderat, cu boxe avînd o putere minimă mai mare decît ampliful.

În cazul de faţă, condiţiile sînt îndeplinite, iar cu descentrarea şi restul problemelor, e treaba lui costyslob dacă vrea să experimenteze extrem.

Link spre comentariu

Dar cine ascultă cu volumul la maxim? Indiferent de puterea amplifului, toate fac urît, iar boxele şi mai rău.

Ideal e să asculţi la volum moderat, cu boxe avînd o putere minimă mai mare decît ampliful.

În cazul de faţă, condiţiile sînt îndeplinite, iar cu descentrarea şi restul problemelor, e treaba lui costyslob dacă vrea să experimenteze extrem.

Pai sa vada ce se intampla,nu era vorba sa asculte la maxim tot timpul,doar de ....proba :nas:

Asta era intrebarea din titlul !!!--" Se poate arde....??''-- ,deci teste de anduranta!!!

Link spre comentariu

Un caz pe care l-ați uitat. Dacă amplificatorul are proasta inspirație să bage curent continuu în boxe atunci le cam prăjește.

Curentul continuu le arde instant si asta se intampla daca ampliful est defect altfel nu are cum.
Link spre comentariu
Vizitator costyslob

Ok m-am lamurit Multumesc la toti pentru raspunsuri , mai am o intrebare,Vreau sami confectionez niste boxe dupa preferintele mele cu difuzoare Viston insa am o oarecare retinere in privinta filtrelor , Ar fi mai bine daca asi lega difuzoru de bass pe direct iar Tweeterul printr-un condensator in paralel cu basu ? nustiu de ce am eu impresia ca boxele care nu au filtru suna mai bine , sunetu este mai viu. are o influienta asa mare filtru ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări