Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme la alimentare DC 2*12V

Vizitator bosch

Postări Recomandate

Vizitator bosch

Buna tuturor,Ma puteti ajuta va rog, chiar contracost - cu un sfat : am alimentat un echipament cu 2 acumulatori de 12 V . Inseriati .Masurindu-i inseriati imi da o valoare de 36 V !!!!Este posibil asa ceva ? LED-ul verde ce imi indica functionarea echipamentului pe acumulatori de pe panoul central nu functioneaza. Desi echipamntul lucreaza si este OK.Cind il conectez la 220V LED-ul aferent se aprinde, cind il deconectez de la priza si trec pe acumulatori - nu .Vreo sugestie ?Multumesc mult .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_draghiescu

1

• BUGHIU

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

am alimentat un echipament cu 2 acumulatori de 12V.Masurindu-i inseriati imi da o valoare de 36 V !!!!Este posibil asa ceva ?

Desigur că este posibil, însă trebuie ca aparatul cu care se măsoară să fiedefect, sau să existe o eroare sistematică de măsurare, ale cărei cauze potfi multiple !
Link spre comentariu
Vizitator bosch

Multumesc foarte mult pentru raspuns.Care ar fi rezolvarea ? Excluzind factorul uman - erori de masurare sau aparat defect. Desi cind masor individual fiecare acumulator imi indica 12V ...Multumesc .

Link spre comentariu

Spuneti si ce ...echipament este acela!!! daca pe linga functionarea echipamentului cu ajutorul acumulatorilor,el mai face si incarcarea lor posibil sa fie ceva din "echipamentul'' misterios,asta masurind 36 de volti pe acumulatorii cuplati la echipament,daca sint necuplati,liberi pe masa de lucru si au 36v inseriati......schimbati voltmetrul!!!!P.S. -Ceva curent( nu tensiune) mai au in ei acumulatorii?? nu sint "morti"??

Link spre comentariu
Vizitator bosch

Este o masa de operatie.Acumulatorii sint masurati pe liber , fara sa fie conectati la placa de baza a echipamentului.Desigur , exista un mic montaj pe placa de baza ce ``raspunde`` de acumulatori. Si care asigura si incarcarea lor.Acumulatorii sint noi, functionali, incarcati - marca Vipow Polonia - 12 V , 14Ah .Nefunctionarea LED-ului verde, indicator pentru functionarea acumulatorilor de ce nu se aprinde atunci cind trec pe acumulatori ? Va multumesc mult pentru atentia acordata .

Link spre comentariu
Vizitator bosch

Care ar fi problema privind nefunctionarea LED-ului ? Placa este alimentata la cei doi acumulatori dar LED-ul nu se aprinde ... Ma poate ajuta cineva va rog ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări