Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare: sursa ATX

Vizitator xebbmw

Postări Recomandate

Vizitator xebbmw

Salut,Am o sursa ATX care face zgomot, un fel de tziuit. Initial cand am verificat-o am avut impresia ca fan-ul este mai zgomotos si am vrut sa-l schimb. Am schimbat fan-ul si apoi am incercat sursa, acelasi lucru. Apoi am testat fan-ul vechi separat si este silentios, problema nu vine de acolo. Condesatorii din iesire (3300mF/10V) arata ca sunt scursi, se vad urme in topul capsulei. Oare acestia reprezinta problema, sursa de zgomot. A mai intalnit cineva aceasta situatie?Mersi anticipat pentru ajutor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Salut,Am o sursa ATX care face zgomot, un fel de tziuit. Initial cand am verificat-o am avut impresia ca fan-ul este mai zgomotos si am vrut sa-l schimb. Am schimbat fan-ul si apoi am incercat sursa, acelasi lucru. Apoi am testat fan-ul vechi separat si este silentios, problema nu vine de acolo. Condesatorii din iesire (3300mF/10V) arata ca sunt scursi, se vad urme in topul capsulei. Oare acestia reprezinta problema, sursa de zgomot. A mai intalnit cineva aceasta situatie?Mersi anticipat pentru ajutor.

Daca functioneaza sursa fara sa intre in protectie este in regula .S-ar putea sa fie frecventa mai mica la care lucreaza sursa.Sau transformatorul este prost calculat (la tensiune normala de iesire fara sarcina se depaseste factorul de umplere de 50 % ).Scrie te rog cu ce controller este facut sursa si cand scoate tiuitul ,in gol sau in sarcinaTIP: Schimba si condensatorii de 220 sau 330 UF /200 V de pe partea de inalta tensiune.(sa fie noi de buna calitate).
Link spre comentariu
Vizitator xebbmw

Mersi pentru raspunsuri.Sursa este construita cu ka7500b si ha17393. Condensatorii de pe iesire sunt 3300mf/10V, iar cei din partea de inalta tensiune de 680mf/200V. Am testat din nou sursa. Prima data fara sarcina si intr-adevar face acel zgomot, insa este un sunet mai ascutit. Cu sarcina (un HDD) sursa nu mai face acel zgomot. O sa o testez din nou pe o placa de baza sa vad daca mai apare acel sunet.Ce mi se pare ciudat este ca daca am conectat HDD, sursa nu mai face acel zgomot. Cand am luat sursa din calculatorul ei (un P3 la 1100MHz) si dupa ce am schimbat fanul de la sursa cu un altul, am observat ca acel zgomot inca mai persista. Insa acum cu un HDD nu mai este zgomotoasa. Sa vedem ce va zice cu o placa de baza pe ea.BR

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator freshair

Sursa de alimentare ATX poate "fluera" din urmatoarele cauze: 1) Schimba condensatorul electrolitic din circuitul STAND BY(partea de oscilator) , 2) Condensatorii electrolitici din comanda tranzistoarelor de putere. Succes

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări