Vizitator maxim_serghei Postat Septembrie 17, 2004 Partajează Postat Septembrie 17, 2004 Salutare natiune am si eu o problema ,o bobina de deflexie care nu reusec sa o scot te pe un tub ,aveti idee de ceva metode solutii fara sa fisurez tubul? Am incercat sa cer sfaturi pe un oarecare Group de depanatori nu dau nume si am fost luat la .... soarta Ideia e ca am mai varsat vreo 2 tuburi pana acu si nu vreau sa mai fie si al 3-lea Toti suntem electronisti eu de exenplu repar imprimante alti Tv altii mai stii ce, si sunt criticat daca vreau un sfat de la un mester TV(ca din greseli nu am reusit} Daca nu stiu Tv si stiu altele asta nu inseasmna ca nu am ce cauta in acel Group , parerea mea. Daca ar intreba de inprimante ar trebui sa folosesc acelasi raspuns . Multa bafta si poate ma ajutati si pe mine! Link spre comentariu
cirip Postat Septembrie 18, 2004 Partajează Postat Septembrie 18, 2004 Salut,Poate alti depanatori sa stie mai bine, dar din cunostintele mele scoaterea deflexiilor de la tubul color e dificila si nerecomandata. E putin probabil sa poti pune la loc bobinele pe alt tub, chiar daca tubul ar fi identic. Bobinele si cu tubul se centreaza in fabrica si se rigidizeaza cu rasina sau ceva asemanator. Reatasate la tub pe genunchi determina aparitia erorilor de convergenta si puritate a culorii.Interesant ar fi de ce vrei sa le scoti.Poate TARA are si el ceva de spus.Cirip Link spre comentariu
gaby Postat Septembrie 18, 2004 Partajează Postat Septembrie 18, 2004 Incearca sa incalzesti bobina cu o turbosuflanta sau un uscator de par mai puternic. Link spre comentariu
Vizitator maxim_serghei Postat Septembrie 18, 2004 Partajează Postat Septembrie 18, 2004 Ideia cu uscatorul e chiar buna sa stii o sa incerc Si chestia cu inlocuitul deflexiei uite aicea mai jos"Se sterge gatul tubului,se marcheaza cu o carioca pozitia magnetilor,se scot magnetii (atentie sa nu invartiti invers deoarece sestrica pozitia intre ei),se monteaza deflexia.Se verifica daca apar pete (fara semnal,sau cu o sursa de semnal RGB).Daca au aparut pete se misca bobina spre/dinspre TK,pana dispar.Se verifica imagine corecta (orizontal-sa nu fie in oglinda,vertical-sa nu fie susul in jos),daca nu schimbi firele intre ele.Se strange/intepeneste deflexia,se monteaza magnetii.Daca imaginea pe orizontala este mai mica/mai mare se mareste/micsoreaza cond.de intoarcere (din colector tz.final linii)." Link spre comentariu
cirip Postat Septembrie 18, 2004 Partajează Postat Septembrie 18, 2004 N-am avut niciodata curaj sa fac asa ceva, dar daca iese, foarte bine.Bafta si spor,Cirip Link spre comentariu
Tavi Postat Septembrie 19, 2004 Partajează Postat Septembrie 19, 2004 maxim_serghei eu ti-am spus ca nu ai ce cauta pe acel oarecare grup de depanatori este un grup inchis , doar pentru depanatori tv sincer nu stiu cum ai ajuns acolo ca sa scoti deflexia de pe gatul tubului , intai scoti inelele de magneti , apoi desfa colierul de tabla cu surub, apoi daca exista silicon de fixare taie-l cu un cutter, roteste apoi cu putere si curaj deflexia pana incepe sa se miste si apoi o scoti foarte simplu Link spre comentariu
Tavi Postat Septembrie 19, 2004 Partajează Postat Septembrie 19, 2004 apropo, nu incerca sa incalzesti bobina cu o turbosuflanta niciodata , te poti trezi ca iti crapa tubul instantaneu , fa cum ti-am zis eu si merge , am scos sute de bobine si nu s-a intamplat nimic niciodata , nu imi imaginez cum ai reusit sa spargi 2 tuburi din 2 incercari de a scoate deflexia Link spre comentariu
Vizitator maxim_serghei Postat Septembrie 20, 2004 Partajează Postat Septembrie 20, 2004 Salutare ,am reusit sa scot deflexia meci pt ajutor . Fiecare om stie un lucru foarte bine ,eu de exemplu imprimante ,(surse in comutatie) ,dar sa stii ca repar si Tv,monitoare dar nu sunt mare mester de aceia cer sfaturi unor colegi care poate stiu mai bine decat minepentru ca deflexie la color chiar nu am schimbat pana acum Multumesc pentru intelegere,bafta! Link spre comentariu
cirip Postat Septembrie 20, 2004 Partajează Postat Septembrie 20, 2004 Daca reusesti sa pui deflexia pe alt tub, poate ai amabilitatea sa mai treci pe-aici si sa ne povestesti. Eu unul sunt tare curios ce iese. Nu am facut niciodata asa ceva.Bafta!Cirip Link spre comentariu
Vizitator maxim_serghei Postat Septembrie 21, 2004 Partajează Postat Septembrie 21, 2004 Salutare , va multumesc pt. ajutorul acordat, am reusit sa adaptez o deflexie de Nei (la delexia aceasta am inseriat bobinele de BV care erau in paralel deoarece vechea bobina avea 40 ohm iar asta de Nei vreo 18 ohm ) si TV functioneaza si culorile sunt ok singura chestie este ca imaginea pe orizontala este putin stransa pe orizontala dar o sa maresc capacitatea condenatorului din colectorul finalului de linii si cred ca se rezolva. Bafta! Link spre comentariu
Vizitator muresan Postat Octombrie 6, 2004 Partajează Postat Octombrie 6, 2004 cum se poate sparge un tub cand schimbi o deflexie?din gresala!eu am schimbat 50 de tuburi sau bobine si nu am spart nici unul,in schimb am spart tub in timp ce reparam altceva(m-am agatat de el dar astai neatentie sau graba) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum