Vizitator Pandy Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 Va salut!Am urmatoarea problema la o pereche de boxe Heco Sat 505, una dintre boxe se aude considerabil mai incet decat omoloaga sa (as putea zice, chiar cu 40% mai incet). Aceasta problema nu a fost cand le-am achizitionat, de accea am banuit ca problema sa fie de la amplificator (Onkyo TX-SV9041), dar am eliminat aceasta posibilitate cand am incercat si cu un alt amplificator (Technics SU-V60) si problema a persistat. M-am gandit ca poate e de la cabluri (2*2.5mm), le-am interschimbat, inlocuit si nimic. Aceeasi problema.A mai intalnit cineva aceasta problema? Ce as putea face?Am un aparat de masurat (DT9205A) in caz ca ar putea fi folositor la ceva.Va multumesc. Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 Ai putea sa verifici si filtrele din ele, eventual desfaci ambele boxe si schimbi filtrele intre ele.Am inteles ca boxa se aude mai incet, dar are aceeasi tonalitate ? adica joasele sau inaltele suna la fel ?Intreb asta ca sa va dati seama daca nu aveti probleme cu unul din difuzoarele de pe boxa. Link spre comentariu
Vizitator Pandy Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 Nu, problema este pe ansamblu nu pe unul dintre difuzoare. Tot ansamblul (tweeter-ul si ambele difuzoare de bass) se aud mai incet.Iar legat de desfacut, am desfacut ieri o parte a boxei defecte (i-am demontat doar un difuzor de bass, cel mai aproape de placuta de baza) si mai departe chiar nu m-as baga sa fac ceva. Nu ma pricep si decat sa stric mai bine as abandona ideea (asta bineinteles, daca alta varianta nu exista) Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 Iar legat de desfacut, am desfacut ieri o parte a boxei defecte (i-am demontat doar un difuzor de bass, cel mai aproape de placuta de baza) si mai departe chiar nu m-as baga sa fac ceva. Nu ma pricep si decat sa stric mai bine as abandona ideea (asta bineinteles, daca alta varianta nu exista)Atunci sigur trebuie sa gasesti problema la filtru, asa ca vorbeste cu cineva mai priceput sa te ajute.Eu te-as incuraja sa incerci tu dar cred ca ai nevoie si de pistol de lipit, daca te apuci sa desfaci faci un desen al placii filtrului si notezi toate firele cum veneau.PS: te-as fi ajutat eu (fara nicio obligatie din partea ta) dar nu sunt in Bucuresti, totusi poate vede altcineva din Bucuresti topicul si te ajuta. Link spre comentariu
Vizitator Pandy Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 Multumesc pentru sfaturi Mircea. Am pistol de lipit asa ca nu va fi nici o problema. Voi mai astepta ceva timp, daca totusi nu gasesc pe cineva, voi incerca sa ma apuc de unul singur, eventual cu niste poze si pasi pe care ii fac, postati in topic pentru a nu ma abate de la drum. Link spre comentariu
Vizitator Pandy Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 Scuze de dublu post! M-am apucat de unu singur...reusita 0% chiar cu - pot spune... Am descoperit care era problema, ai avut dreptate Mircea, unul dintre difuzoare nu este functional. Nu mi-am dat seama de acest lucru pana nu ramasese in incinta doar cel functional si am observat cu stupoare ca celalalt nu se misca...era miscat doar de aerul din interior cand era montat. Pana sa descopar asta, am descoperit ca de una dintre bobinele de pe placa de baza (cred ca este bobina, nu cunosc asa bine), se lipise materialul din interior (poza 2). Am taiat materialul crezand ca poate este de acolo problema, dar nu era sa fie. In poza 3, difuzorul scos este cel defect. Iar in poza 4, cand ghinionul nu vine niciodata singur, la final cand sa pun difuzorul functional, cercul cu care se prindea de cutie s-a dezlipit de pe difuzor. Cu ce pot lipi la loc? Trebuie un material neutru, care sa nu atace membrana si totusi sa lipeasca de metal. Revenind la difuzorul cu probleme, am incercat sa vad daca are semnal, am setat aparatul de masura la omega la 200 dar nimic, nici un raspuns din partea lui. Ceva sfaturi? :( Link spre comentariu
cristian2009 Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 De ce trebuie sa-l lipesti, nu se monteaza cu suruburi ? Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 ...Revenind la difuzorul cu probleme, am incercat sa vad daca are semnal, am setat aparatul de masura la omega la 200 dar nimic, nici un raspuns din partea lui.Ceva sfaturi? :(Ati reusit?? daca nu va indica nimic pe scala de 200ohm de la aparat ,e clar, difuzor intrerupt!!celalalt nu este la fel? masurati comparativ si celalalt difuzor sa vedeti ce va indica: 4ohm sau 8 ohm?? Link spre comentariu
Vizitator Pandy Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 De ce trebuie sa-l lipesti, nu se monteaza cu suruburi ? Se prinde cu suruburi, dar acel inel era lipit de difuzor nu era liber. Ati reusit?? daca nu va indica nimic pe scala de 200ohm de la aparat ,e clar, difuzor intrerupt!!celalalt nu este la fel? masurati comparativ si celalalt difuzor sa vedeti ce va indica: 4ohm sau 8 ohm??[/qoute] L-am masurat si pe celalalt, dar nu ii mai deslipisem firele si indica la 200 - 06.6, in timp ce la celalat nici un semnal. Link spre comentariu
cristian2009 Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 Are pe el urme de lipici ? Nu imi dau seama exact, dar cred ca suruburile ar fi suficiente. Link spre comentariu
Vizitator Pandy Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 Da, are urme de lipici (o urma uniforma) de aceea am zis ca trebuie lipit la loc. O sa il fixez in suruburi si daca nu este indeajuns o sa apelez la cunostiintele voastre. Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 Da, are urme de lipici (o urma uniforma) de aceea am zis ca trebuie lipit la loc. O sa il fixez in suruburi si daca nu este indeajuns o sa apelez la cunostiintele voastre.Poti sa folosesti prenadez, lipeste bine cauciuc de metal. Dai un strat subtire pe ambele suprafete.Difuzorul intrerupt trebuie dus la un atelier de reparatii, asta pentru ca trebuie desfacut pentru a vedea exact care e problema la el. Era un user (sau chiar mai multi) care repara difuzoare in Bucuresti.uite aici ceva adrese de ateliere reparatii difuzoare in Bucuresti:viewtopic.php?f=61&t=38709&p=333603&hilit=reparat+difuzoare#p333603 Link spre comentariu
Vizitator Pandy Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 Am fost la Timpuri Noi pana la urma, mi-a luat 42 lei. Omu' a zis ca e doar intrerupt nu e problema de bobina. Joi ma duc sa-l iau, va tin la curent.Un weekend placut! Link spre comentariu
Vizitator Pandy Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Revin. Am luat difuzorul de la reparat, l-am montat. Sunetul nu se mai aude intr-o diferenta asa de mare fata de cealalta boxa, dar tot se aude mai incet. Sunetul nu se aude pur, se aude putin infundat...ca si cum ar fi in canal iar cand inaltele sunt foarte "inalte" tweeterul are tendinta sa bazaie. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 15, 2011 Partajează Postat Iulie 15, 2011 Verifică şi cond serie cu diful de înalte. Sau bobina în paralel, dacă are, să nu fie coaptă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum