Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am nevoie de niste sfaturi

Vizitator d-enzo

Postări Recomandate

Vizitator d-enzo

Pana acum am facut boxe pe 2 si 3 cai , am facut subwofere .... Dar nu m-am gandit nici odata care boxe ar fi mai bune intre cele pe 2 cai si cele pe 3 cai? (daca postati - puneti avantaje si dezavantaje intre cele cu 2 resectiv 3 cai) eu sunt adeptul celor cu 3 Existo vreo metoda in care sa pun difuri de 4 ohmi la statie de 8 ohmi fara sa ard statia?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

8

• FIXVID

4

• adi_0106

2

• TBone

2

Top autori în acest subiect

Pana acum am facut boxe pe 2 si 3 cai , am facut subwofere .... Dar nu m-am gandit nici odata care boxe ar fi mai bune intre cele pe 2 cai si cele pe 3 cai? (daca postati - puneti avantaje si dezavantaje intre cele cu 2 resectiv 3 cai) eu sunt adeptul celor cu 3

ia sa imi izbesc si eu o parere...

avantajele celor cu 3 cai:

- difuzoarele (difuri + TW) nu sunt fortate sa urce/coboare prea mult - fiecarui revenindu-i o gama relativ mica de frecvente pe care va trebui sa le redea

........ eu nu mai vad altele ..... daca mai stie cineva - este rugat sa adauge aici

dezavantajele celor pe 3 cai:

- filtre mai greu de realizat

- costuri putin mai ridicate

- dimensiuni putin mai mari

- necesitatea izolarii difuzorului de medii pt a nu fi "ucis" de presiunea formata de difuzorul de bass

avantajele celor cu 2 cai:

- filtre simple

- cutii mici

- costuri scazute

dezavantajele celor pe 2 cai:

- sunt necesare difuzoare care sa urce binisor in frecventa si TW care sa coboare

...... cam atat m-a dus capu pe mine ..... daca mai stie cineva ceva este rugat sa continue lista

Link spre comentariu

totul depinde de difuzoareDaca difuzoarele de bass utilizate sunt capabile sa urce destul de sus , nu este nici o pierdere de calitate la boxele pe 2 cai fata de cele pe 3in cazul difuzoarelor profi se observa cel mai usor asta:majoritatea au Inductanta f mica si sisteme mobile creeate in asa fel incat sa urce bine in frecventa.

Link spre comentariu

Daca difuzoarele de bass utilizate sunt capabile sa urce destul de sus , nu este nici o pierdere de calitate la boxele pe 2 cai fata de cele pe 3

Dar raspunsul off-axis pe medii nu are de suferit la 2 cai?
Link spre comentariu

deja intram la un nivel prea ridicat aici... :rolleyes: Da, este adevarat ca apare efectul de beaming, dar nu cred ca multa lume ar intelege discutia, asa ca nu am introdus temenul aici

Link spre comentariu
Vizitator d-enzo

Am inteles ce ganditi voi ...Eu vrea sa imi fac niste boxe ciudate vrea sau fie tip Tower- bass o sa folosesc HP12 sau HP15- ideea este ca ori sa fie din doua camere principale facute cea de sus unde pun tweeter si medie si bass-ul jos da o sa-l fac band pass ca sa nu se vada (nu stiu daca ma intelegeti dar oricum ... :rolleyes: ) - sa aiba 1.20 sau 1.60 metri inaltime .... Voi ce ideii aveti de boxe care sa aiba un aspect bun ... dar nu vrea sa imi dati indicati de genul " Ia-ti bass de 500Ron ca nu am chef sa dau atatia bani."

Link spre comentariu

- sa aiba 1.20 sau 1.60 metri inaltime ....

1.6 METRII!! Cum zicea cineva pe aici: da ce vrei sa iti faci dulap?Cam acum o luna gandeam lafel ca tine, dar m-am mai "desteptat" de cand mai citesc posturi pe acest forum. Ce intelegi prin aspect bun? Adica sa fie cat mai sofisticate cu difuzoarele puse in nustiu ce fel sau sa arate bine la finisajul?La o inaltime de 1,6 m incinta are in interior 166L minim. Daca nu te pricepi la proiectarea unei boxe roaga pe cineva sa te ajute.
Link spre comentariu

Am inteles ce ganditi voi ...Eu vrea sa imi fac niste boxe ciudate vrea sau fie tip Tower- bass o sa folosesc HP12 sau HP15- ideea este ca ori sa fie din doua camere principale facute cea de sus unde pun tweeter si medie si bass-ul jos da o sa-l fac band pass ca sa nu se vada (nu stiu daca ma intelegeti dar oricum ... :rolleyes: ) - sa aiba 1.20 sau 1.60 metri inaltime .... Voi ce ideii aveti de boxe care sa aiba un aspect bun ... dar nu vrea sa imi dati indicati de genul " Ia-ti bass de 500Ron ca nu am chef sa dau atatia bani."

uite ce ideea iti dau eupartea inferioara a incintei sa fie un bandpass cu E12-100S sau E15-200S iar partea superioara sa fie compusa dintr-o medie care poate fi E10-150S si un tweeter pht405 , 412, sau 408sau poti sa faci direct un bassreflex cu E12-100s + pht405 si gata
Link spre comentariu

uite ce ideea iti dau eupartea inferioara a incintei sa fie un bandpass cu E12-100S sau E15-200S iar partea superioara sa fie compusa dintr-o medie care poate fi E10-150S si un tweeter pht405 , 412, sau 408

Pe el de ce il lasi sa faca boxe cu medii? :weedman:
Link spre comentariu

pt ca este o aplicatie unde este nevoiedaca te uiti la proiectul de bandpass de care vorbeam ai sa vezi ca acla trebuie ajutat de la 120Hz in sus de medii din cauza naturii aceluui tip de incinta

Link spre comentariu
Vizitator d-enzo

Nexus a priceput ideaa : este mai bun E12-100S decat HP12? SAu E120 merge mai bine in bass reflex?Tbone uite cam asa vor arata :In legatura cu aspectul nu m-am hotarat ori le fac din MDF sau Pal gata melaminat , ori difuzoarele de medii si inalte le inclin cu KITFIBRA si fac forme ondulate pe incinta si pe urma o vopsesc ... vad eu

Link spre comentariu

MDF sau PAL - la asemenea incinta + difuzoare ......... o sa le ridici cu macaraua :smt017 :smt017 mai bine faci 4 incinte total diferite - un gen de 2.2 - 2 sateliti & 2 woofere si ai mai multe avantaje: - folosesti mai putin material - costuri scazute- mai usor de transportatsi daca tot vrei sa le faci sa para tower - poti sa pui satelitii peste woofere pe niste tzevi de alea de inox care se folosesc in industria modilei din pal - si astfel sistemul tau o sa arate mai futurist :supz: ca daca vrei sa faci asa cum zici tu .... vei avea o surpriza cand vei vedea cat de mari ies pt ca dupa cum se vede din pictura aia a ta - incinta in care stau mediile si TW are aceeasi adancime cat are adancime si cutia wooferului - adancime care va fi peste 30 cm - ceea ce este mult pt adancimea unei cutii pt medii si TWcred ca ai inteles ce am vrut sa spun :smt003

Link spre comentariu

deja intram la un nivel prea ridicat aici... Da, este adevarat ca apare efectul de beaming, dar nu cred ca multa lume ar intelege discutia, asa ca nu am introdus temenul aici

apoi daca nu introduceti termenul normal ca multa lume no sa inteleaga :axe: :axe: poate ca la inceput no sa inteleaga dar cu timpul va invata :prayer: numai asa invata lumea daca citeste.... daca nu citeste nare cum sa invete :goodman: de aia mam bagat asa ca nici eu nu stiu ce inseamna :smt085
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări