Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pozitionare rezistenta de shunt in surse de lab

nooob64

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nooob64

11

• Dr.L

5

• francezu

2

• nico_2010

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator smilex

Daca schema e cea de pe pagina anterioara, jos, anuleaza (extrage) C9 si monteaza paralel pe diodele D5+D6 un cond de 100uF. Daca nu ajunge, creste la 1000uF.

Link spre comentariu

Am anulat C9 si am testat asa , am observat un overshoot de 500mV fata de 6-7V cu el pus ... ceva nu pare sa fie bine , am pus condensator paralel pe diode , overshoot a scazut la 1-2V , o sa mai testez sa vad cu diferite capacitati , insa overshoot de 500mV mi se pare acceptabil .Toate testele le-am facut fara consumator .Am mai observat un curent de 7-8 mA consumati de un singur operational ceea ce mi se pare suspect(capsula putin calduta) , in datasheet-ul LT1013 nu gasesc curentul maxim consumat de fiecare operational.L.E. Am rezolvat cu overshoot-ul am facut eu o prostie si nu am mai pus condensator de filtrare la intrare pe placa de proba , si C9 era de 100n in loc de 10n ... asta pentru ca m-am luat dupa ce scrie pe hirtie fara sa mai verific .

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Am mai observat un curent de 7-8 mA consumati de un singur operational ceea ce mi se pare suspect(capsula putin calduta) , in datasheet-ul LT1013 nu gasesc curentul maxim consumat de fiecare operational.

In limba lu'Shakespeare, la pag.3 din foaia de catalog scrie clar:

"IS Supply Current Per Amplifier — 0.31 0.45 — 0.32 0.50 mA"

Editat de Madalina:offtopic

Link spre comentariu

@nico:exista prin librarii un manual de liceu in care se prezinta sursele in comutatie?daca nu cer prea mult poate pui un titlu sau o fotografie

@miticamy Ma refeream la la utilizarea osciloscopului in masurarea semnalelor alternative (cum ar fi tensiunea de la reteaua electrica) si la masurile ce trebuie luate cand lucram cu tensiuni periculoase.Nu am pomenit niciun moment ca sursele in comutatie ar face obiect de studiu la liceu.Te rog respectuos sa recitesti afirmatia mea si sa observi ca "asta din urma" se refera la ce urmeaza dupa "sau".Acum m-am facut inteles?
Link spre comentariu

@nico:te rog sa nu te superi ca am fost neatent dar sant dupa o operatie chirurgicala si mai pierdeam vremea pe aici sa mai uit de dureri;speram insa si intr-o modificare spectaculoasa a predarii electronicii in liceuscuze de off

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări