Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

invertor sudura rezonant

vasilep

Postări Recomandate

la igbt trebuie vazut ca tensiunea de saturatie sa fie minima miezul folosit e E71/33/32 si e ok-la un reglaj bun scoti 150A -eu mi am dorit un aparatde sudura sa pot suda o rectangulara ceva subtire pana la tabla -max cu 2,5mm, pt sina da cale ferata am un mastodont de 50kg pe care vreau sa l abandonezuc3825an e bine sa strangi piesele inainte sa vezi ce dimensiuni au si apoi sa te apuci de cablajsucces

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

la igbt trebuie vazut ca tensiunea de saturatie sa fie minima miezul folosit e E71/33/32 si e ok-la un reglaj bun scoti 150A -eu mi am dorit un aparatde sudura sa pot suda o rectangulara ceva subtire pana la tabla -max cu 2,5mm, pt sina da cale ferata am un mastodont de 50kg pe care vreau sa l abandonezuc3825an e bine sa strangi piesele inainte sa vezi ce dimensiuni au si apoi sa te apuci de cablajsucces

Salut. Cum i-ti mai merge aparatul de sudura?
Link spre comentariu

...Cum i-ti mai merge aparatul de sudura?...

Pentru o chestiune de acest tip, puteai sa folosesti un PM. Poate ca destinatarul avea bunavointa sa-ti raspunda. Acelasi lucru este valabil si pe topic, cu deosebirea ca alertezi (pentru nimic) toata masa de respondenti ai topicului.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Citeva informatii despre circuitul rezonant ne-ar fi utile! Ce valori s-au obtinul pt bobina rezonanta ?uH si care este leakege-inductance ?uH pentru traful de putere.Poate si niste oscilograme cu tensiune vs curent!Multumesc anticipat!

Link spre comentariu

pt acest invertor am lucrat aproape un an de zile si am facut n experimente cu diferite miezuri pt bobina de rezonanta cat si pt trafo driver pana m a,m apropiat de formele de unda ideale, pe care le gasiti in cele 2 carti rusesti.eu n am facut poze, nu m am gandit la acel moment ca va fi materia;l didactic..despre bob de rezonanta iar nu pot sa va dau detalii concrete, n am cu ce sa masor inductanta- are 12 spire cu d=2mmpe un miez de 5,25 cm2 din recuperari fara sa cunosc parametri.miezul pt trafo de putere are parametri cunoscuti E71 iar restul cu exceptia igbt si ci au fost din recuperari

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

vasilep-era foarte bine daca dadeai si tu mai multe date constructive,si anume ce fel deferita ai folosit pentru tr.3 si schema modificarilor facute de tine cu privire la uc3825,si ceea ce crezi ca ar fi folositor altor persoane care doresc sa construiasca un invertor rezonant. multumesc.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Cu ceva timp in urma am initiat un topic unde am uploadat traducerea bruta in romana si engleza a cartii Negulaev2.

viewtopic.php?f=41&t=74807&p=977734#p977734

E posibil sa va ajute pe multi si sa va faca sa intelegeti din tainele invertoarelor rezonante.

Ca un exemplu: acea baterie de condensatoare se calculeaza intr-un fel anume si valoarea rezultata creaza limita de curent din primarul transformatorului de putere. Practic daca il pui in scurt pe secundar intra in limitare naturala. E scris in carte lucrul acesta.

Condensatoarele se pun serie/paralel datorita tensiunii de lucru si capacitatii ce trebuie sa rezulte. Tensiunea maxima poate ajunge si la 2kv din cate am citit, de aceea trebuie sa se inserieze capacitati de 1kv. De asemenea se pun in paralel pentru a imparti curentul.

Luati si cititi cu atentie, comparativ engleza cu romana pentru ca e forma bruta si anumite fraze par a nu avea nici un inteles logic.

http://pdfcast.org/pdf/traducere-negulaev2-romana-rev-0

http://pdfcast.org/pdf/traducere-negula ... leza-rev-0

Revin cu o modificare. Acum am incercat si eu sa downloadez documentele si nu vor. In schimb le poti rasfoi in intregime in fereastra de internet.

Incerc un print cu " cute pdf writer " care printeaza orice document sub forma de PDF, tractic e o imprimanta PDF.

Da... a mers print to pdf, dar are 11 M in loc de 5 M si e alb/negu in loc de color.

E un inceput. Mai caut si alte zone de gazduire si revin.

sau aici:

3w file host ro/3244352/Traducere_Negulaev_2_romana_rev0_pdf/

3w file host ro/3244366/Traducere_Negulaev_2_engleza_rev0_pdf/

Link spre comentariu

Ceva limiteaza accesul catre locatia indicata de mine, daca vreti si aveti cont acolo modificati-va in consecinta textul.Daca Vasile se simte lezat de site-ul unde am postat, poate sterge link-urile, voi incarca fisierele aici, direct pe serverul ELFORUM, dar indicatia proprietarului a fost sa nu-i mai incarcam hardurile cu atasamente ci sa le postam altundeva si sa facem doar link de aici catre directia corespunzatoare.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salut tuturor. Am facut si eu partea de comanda, varianta cu cate un FET. Consumul, cu potentiometrul la maxim(duty cycle maxim), este de 1,2 Amperi, iar la minim cca 700mA.In secundarul trafo driver erau montate cate o rezistenta de 50 Ohmi/6 W(2 bucati de100/3W legate paralel). Rezistentele s-au incalzit pina la 73 grade Celsius. Cam atit pe scurt. Acum intrebarea: Cine a mai facut la Ei cum se comporta partea de comanda. Vasilep, Tu ai facut cu FET complementare, la Tine cat este consumul si intrebarea de data trecuta: functioneaza bine, nu s-a stricat?

Link spre comentariu

eu l am facut pentru lucru acasa si inca functioneaza, cu exceptia unui condensator din rezonanta care a pocnit la propriu.am dezmembrat 4 cuptoare cu microunde si am recuperat condensatorii de 1uf la 2000v ac , sunt voluminosi (am loc suficient in carcasa de calc) dar cred ca fac treaba mult mai bine si mai trainic. mai astept unul si cand am 5 buc ma apuc sa refac din nou rezonanta.nu disperat, lucrati si verificati pe segmente - cu rabdare o sa ajungeti la rezultatul scontat.intradevar consumul era mare pe partea de comanda(crred ca am scris intr un post anterior) , nu aveam sursa de 12 v stabilizata varia cu consumul si era un pericol pt igbt.am luat o sursa de 12v/3a dintr un dvd dezafectat si am rezolvat problema.cartile le am tradus cu google, binenteles nu corect dar suficient cat sa mi dau seama despre ce este vorba.

Link spre comentariu

La Tine se incing rezistentele, poti pune mana pe ele fara sa te arda? Ce voloara au si la ce wataj? La mine si CI stabilizator de 12V se incinge rau de tot fara radiator, iar cu radiator este destul de cald(mana suporta caldura, i-mi pare rau, dar n-am masurat). Topicul l-am citit foarte atent, de cel putin doua ori. Eu pentru C rezonant am cumparat 4 buc. Wima FKP1 de 0,22uF/2kV. A doua carte il am si eu tradus din bunavointa lui Andreigradu.

Link spre comentariu

rezistentele sun cele din schema pe 5 w si sunt caldute, initial pusesep pe 3 w si intradevar ardeau.probabil conteaza si de unde ai luat integratul(china) daca se incalzeste asa tare) , eu nu m am riscat sa l iau din tara-ori farnell ori tme nu mai stiu exact pt ca am comandat la amandoi.

Link spre comentariu

Vad ca va intrebati de ce ard acele rezistente.

E firesc sa arda, ganditi-va ca le aplicati o tensiune de 15V pe 50ohm, asta la o alimentare in cc corespunde unei puteri disipate de 4,5W / rezistenta. Adica 0,3A.

Acolo se pot folosi rezistente de 75 ohm si atunci puterea disipata scade.

E adevarat ca acolo avem o tensiune de 15V cu factor de umplere maxim 50%. Puterea totala poate fi mai mica in acest fel.

viewtopic.php?f=41&t=74807&p=993756#p993756

http://www.hotfiles.ro/download/negulia ... ocx/515358

http://www.hotfiles.ro/download/negulia ... ocx/515359

http://www.hotfiles.ro/download/negulia ... pdf/515360

http://www.hotfiles.ro/download/negulia ... pdf/515362

http://www.hotfiles.ro/download/instruk ... rar/515363

Link spre comentariu

Eu in clipa asta am downloadat.Dupa ce se deschide pagina de host alegi unul din servere. Eu il aleg pe ultimul, filelist. Cu ala le-am salvat si merg.Va rog sa incercati asa, daca nu merg le voi incarca in alta parte. Important e sa le poata accesa toata lumea.

post-4831-139829423325_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări