Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

invertor sudura rezonant

vasilep

Postări Recomandate

Eu am facut doua aparate de acest fel si trebuie sa spun, ca nu am ars nici un IGBT la punerea lor in functiune.

Unul din aparate este folosit de c.ca. 3 ani intr-un atelier auto.

Link spre comentariu

Pentru comanda am folosit tl494,2246 si mosuri în punte ce ataca traful driver cu rezultate foarte bune. Din păcate am reușit să ard două igbt datorită unui contact imperfect. Îmi pare rău că nu pot pune schema acum, sunt pe mobil.

Editat de Dayo
Link spre comentariu

Pentru comanda am folosit tl494,2246 si mosuri în punte ce ataca traful driver cu rezultate foarte bune. Din păcate am reușit să ard două igbt datorită unui contact imperfect. Îmi pare rău că nu pot pune schema acum, sunt pe mobil.

Merci mult pt răspuns, când ai timp poate vedem şi schema deoarece ştiu că au fost probleme cu comenzile... :aplauze

Link spre comentariu

Foarte buna întrebarea fiindcă am constatat că mi-a jucat feste memoria. Este vorba de ir4426acpa. O să postez si schema imediat ce ajung acasă, acum sunt dintr-o misiune.

Link spre comentariu

Vreau şi eu să mă apuc de unul, dar încă nu mi-e clar ce scheme folosiţi :26

Dau o bere virtualuă cui mă ajută şi pe mine :da

Editat de daniel_88
Link spre comentariu

Si eu  mai vreau sa  fac inca unu.Am  bobinat deja  transformatoru  pe  miez  E  70x2 adica  4  buc  e 70  11.5 spire primar  2.5 spire  sec  generatorul cu  uc 3825 restu  mai  vad .Fac doar de experimente nu ca  mi ar trebui  invertor 

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Va salut! Spuneti-mi și mie daca acești condensatori sunt recomandați pentru circuitul rezonant?  Sunt de 0,5 micro la 1500 de volti și au terminalele de aproximativ 1,5-2 mm diametru.

IMG_20180313_181227.jpg

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Va salut! Am reluat testele la invertor. După ce am schimbat condensatorul de rezonanță cu 9 buc serie- paralel wima mkp 10 am reușit să ajung la rezonanță foarte ușor. Pe grupul de condensatoare am o tensiune aproape sinusoidala care creste foarte mult când la ieșire leg un rezistor de 0,25 ohmi. O sa mai bibilesc și revin cu vesti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări