bolek Postat Septembrie 10, 2013 Partajează Postat Septembrie 10, 2013 Dupa traf , s-a mai folosit vreun driver? Sau tot schema rusului, cu sarcina 51ohmi, rez serie si TWS? Link spre comentariu
caldararu Postat Septembrie 10, 2013 Partajează Postat Septembrie 10, 2013 dupa traf.a ramas schema neschimbata.Are cineva in plus un tc 4426?,nu-l gasesc in magazine.multumesc anticipat. Link spre comentariu
giongiu Postat Septembrie 10, 2013 Partajează Postat Septembrie 10, 2013 TC4426...http://adelectrocom.ro/product_info.php ... _id=123610 Link spre comentariu
tudoreldoru Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Dupa ultimele reglaje i-am imprumutat invertorul de sudura unui cumnat care si-a construit porti de fier forjat.A sudat cu electrozi de 2,5 si 3,2 supertit.Cu toate ca este un novice in sudura a reusit sa faca suduri foarte reusite si a sudat ceva cu electod de 3.2 de crom si merge la fel de bine.Aparatul nu se incalzeste mai deloc.In concluzie cred ca a meritat din plin efortul de a construi acest aparat! Link spre comentariu
bolek Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Am si eu unu in lucru. Comanda in grile MOS din puntea H (temporar e formata din niste mos-uri mici "de proba" irfs840 (nu risc igbt-urile inca!)) Seamana cu ce ati obtinut voi? Comanda traf driver e cu un H-bridge format din darlingtoane. Sincer, schema originala de comanda,irf in push-pull, mi se pare o prostie. Aratau nasol semnalele, si am prajit 2mosuri de proba din cauza aia.Se incingeau si cu radiator cu tot... Iesirile din punte (ambele canale fata de masa) pe o rezistenta de 12ohmi, cu mosurile de proba, alimentare 25Vdc, fara circuitul oscilant in circuit. Link spre comentariu
vasilep Postat Septembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2013 semnalul de comanda arata bine,poti sa pui si forta Link spre comentariu
vasilep Postat Septembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2013 asta este comanda care am facut o eu,cer scuze am scanat invers din cauza vitezei. numai ca in loc de driver facut manual am doua de telwin *cyprian 123 icon_jook * cu primarul in paralel si radiatoare miici pt irf uri Doc1.doc Link spre comentariu
Dayo Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Buna seara!Am si eu rugamintea adresata domniilor voastre de a ma ajuta cu constructia acestui concertor. Nu am prea multe cunostinte in domeniu dar am vointa. Am mai construit/modificata surse dar pana la puteri de cca. 300W cu rezultate as zice eu. Se poate? Link spre comentariu
caldararu Postat Septembrie 13, 2013 Partajează Postat Septembrie 13, 2013 cred ca rusu a facut o greseala intentionata la comada cu 3825,verificand cablajul publicat am sesizat doua modificari si anume a anulat r510de la picioru9 legand-ul la masa iar piciorul 1 si rezistenta de 5k nu le-a mai legat la masa.Probabil ca de aceia nu functioneaza corect,am dreptate? Link spre comentariu
Dayo Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Am rezolvat sursa auxiliara, acum as dori sa ma iau de partea de comanda dar domnul caldararu spune ca e ceva gresit cu conexiunile la pinii lui 3825. Sunt pus in dilemma, sa proiectez cablajul dupa schema originala sau nu? Ce sfat imi dati? Link spre comentariu
caldararu Postat Septembrie 24, 2013 Partajează Postat Septembrie 24, 2013 am citit aproape toate forumurile legate de acest subiect.mai ales la rusi si am vazut ca toti au optat pentru alta comanda,uni au optat pe tl494,altii tl594 inpreuna cutc4426acpa.eu am terminat acest invertor in afara de comanda pe care am sa o fac cu tl594 si tc4426-schema fiind publicata la pagina din urma. Link spre comentariu
bolek Postat Septembrie 24, 2013 Partajează Postat Septembrie 24, 2013 Eu am optat pt o schema cu TL494, care comanda cu fiecare iesire cate un totem-pole facut cu bipolare darlington, cele N spre plus si cele P spre minus. Intre iesirile lor e legat primarul trafului driver.Asa s-au obtinut pozele de mai sus.Iesirile din totem-poles sunt protejate cu cate o dioda la fiecare , evident toate diodele anti-paralel pe CE . Pot scana si o schema daca nu e clar. Schema rusului probabil ca favorizeaza 3825, pt ca avea rusul mai multe in stoc...Intr-un montaj la care folosesti integratul pe post de astabil cu dead-time, nu isi are rostul un integrat asa de scump si pretentios.Putea folosi 494, 3525, sau unul facut numai cu tranzistoare...nu avem reactie, nu avem feedback , nu avem compensare. Stricam orzul pe gaste, si mai e si sensibil la alimentare... Am montat si forta, 4 buc spw35N60c3 , cu snubbere pe CE 10nano + 10ohmi si cu 1.5KE350CA; in grila-emitor , limitare cu 1.5KE18CA; rez grila 10ohmi, rez pe secundarele driver 51ohmi 5W fierbinti...off...ecologistii astia... Am alimentat forta cu 14Vdc ca si partea de comanda...si... Problema e ca desi la mine comanda pare ok, am spike-uri. Si aici vine surpriza emisiunii: nu am spikes la umplere minima, nici la maxima, ci doar intre minim si maxim... WTF?! Link spre comentariu
bolek Postat Septembrie 24, 2013 Partajează Postat Septembrie 24, 2013 Pe poze am mentionat regimul de masura la fiecare:Gol (adica iesirile de la puntea de forta, fara sarcina, evident)Cu sarcina de 7ohmi direct intre iesirile de la puntea de fortaetc...Iar problema cu schema originala , pe care cum bine a remarcat @caldararu, nu o foloseste practic decat Negulyaev ( sau poate nici el...) e ca nu poti comanda corect traful driver asa.De aia si rusii folosesc un H-bridge de putere mica pt driver, cum am facut si eu.A explicat la un moment dat pe elforum si @smilex, de ce nu... Simplu, pt ca numai cu cele 2 mos-uri pushpull in primarul driver, nu poti opri deajuns autoinductia din bobinajul primar. Adica cumva poti, doar sacrificand o mare parte din puterea de comanda care altminteri ar fi meritat sa ajunga pe grilele igbt. Altfel, descarcarea energiei din miez va umple cu succes o parte din dead-time, si poate cauza crossconduction, si poc. Schema respectiva functioneaza sa zicem acceptabil doar cu 2 trafuri diferite, cate unul pe fiecare diagonala a puntii. Si preferabil trafuri de impuls mici, cu miezuri mici, si facute bine. Nu mastodontul ala toroidal, recomandat de rus, cum am pus si eu (are cam 5cm diametru, cat unul de amplif audio de masina...). Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 24, 2013 Partajează Postat Septembrie 24, 2013 Ce inductanta are primarul trafo driver Link spre comentariu
bolek Postat Septembrie 24, 2013 Partajează Postat Septembrie 24, 2013 Ce inductanta are primarul trafo driverOricare infasurare de pe driver are 9 milihenry, iar scapari (daca masor cu alta infasurare pusa in scurt) are 4microH. Am bobinat 2 primare egale (adica in total am 6 bobine nu 5) si am legat cele 2 in paralel la probe ca sa am cuplaj un pic mai bun. Nu e diferenta prea mare sesizabila pe osciloscop, e mai mult pt linistea mea. 32 spire x 6 bobine deci, cu fir subtire izolat pt 250Vac...adica nu UTP... Mentionez aici din nou ca nu am conectat inca trafo de putere, in locul lui am lasat o rez de 7 ohmi de putere pt probe preliminare. Am ales valoarea 7 ohmi, pt ca , din ce am citit, se urmareste o sarcina reala de cca 0.2ohmi, si asta la un raport de transformare de 18:3, adica 6, inseamna (daca mai tin eu minte) Z2=Z1 * n^2 = 0.2 * 36 = 7.2 ohmi. Aparent nici nu rezistenta nu se descurca ok, deci nu as incerca inca cu traful... Nu am incercat cu U alimentare mai mare, pt ca estimez ca daca spikeurile ating deja de peste 5 ori alimentarea, o sa faca poc cate ceva. Si totusi, ce e cu forma aia ciudata pe iesire in timpul dead-timeului? In teorie la rezonante nu apare asa ceva. ...drept e ca totusi schema asta NUMAI INVERTOR REZONANT NU E ... e un fullbridge cu o sarcina care ... rezoneaza. Dar acolo transferul spre sarcina se face cu totul altfel ... Iata si schema folosita: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum