Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbare final player auto

Vizitator TheDragon

Postări Recomandate

Vizitator TheDragon

Salutare, am un player audio auto cu card memorie (fara cd player) la care as dori sa ii schimb finalul cu ceva mai bun. Inca nu l-am desfacut sa vad ce final are dar sigur este unul de 2 lei, pentru ca nu se aude foarte stralucit.

Pe langa final, mai trebui sa fac alte modificari?

Player-ul in cauza este un carguard cd164 http://www.carguard.ro/multimedia/car-audio/radio-mp3-player-cd164-rosu.html

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• misuraelectronic

6

• dan cod

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

asa, si...? ce credeti , ca noi vedem cu raze x continutul aparatului...? va e lene cumva sa desfaceti citeva suruburi ...? :nebun: puneti mina si desfaceti aparatul si comunicati-ne ce scrie pe finalul de aaf ...! abia after dupa aceea vom vedea cum devine problema ...!

Link spre comentariu
Vizitator TheDragon

Nu l-am desfacut pentru ca este nou si mai are garantie. Am intrebat sa stiu daca ma risc sa rup sigiliu sau nu. Am vrut doar sa stiu teoretic daca se poate schimba finalul fara sa mai fac modificari majore aparatului.Stima.

Link spre comentariu

din prezentarea aparatului am aflat ca scoate 4x40w rms , la o alimentare de la 11-14v dc... asta daca o fi adevarat ce au scris fabricantii , desigur :rade: ! cel mai bengos integrat existent la ora actuala , alimentat identic si fara modificari majore de schema , va va furniza maxim 4x 50 w , asa ca modificari substantiale / spectaculoase fata de situatia initiala nu veti obtine...!daca dvs credeti ca merita sa va pierdeti garantia aparatului doar pentru atit , atunci ...este strict optiunea dvs... :da

Link spre comentariu
Vizitator TheDragon

Sunt constient ca nu de ceea ce ziceti, am 2-3 notiuni midiocre pe partea audio. Eu cred ca s-ar simti ceva imbunatatiri daca as schimba finalul.Imi voi lua inima in dinti si voi face o poza din interior :)Stima.

Link spre comentariu

mdea...! daca tot vi se pare dvs ca 4x40 w reprezinta un final de doi lei , atunci deduc logic ca dvs vreti ca sa sara tabla de pe masina la pasajele de bass... :ciuda: in aceasta situatie , in care se doreste MUSAI o bubuiala manelistica --- sau ne-manelistica --- pe masina , de ce nu scoateti dvs semnalul din player-ul dvs si sa-l bagati intr-o statie auto pe masura ...? :nas: ma gindesc ca , poate , atunci chiar veti fi multumit ...!

Link spre comentariu
Vizitator TheDragon

Eu cred ca nici o specificatie data de producator este reala. Pe masina am mai avut un cd player de la majestic care, pe specificatiile lui, avea 4x25w max (pmpo desigur) si player-ul acesta se mai slab decat cel vechi. De aceea m-am gandit sa schimb finalul, poate se va auzi mai bine. Stima.

Link spre comentariu

in acest caz , in care sinteti deja hotarit sa faceti acest lucru , sfatul meu este urmatorul...absolut constient fiind dvs ca va veti pierde garantia aparatului :da , desfaceti produsul si vedeti ca finalul de aaf este montat pe un radiator...! postati aici tot ce scrie pe el si incercam sa va ajutam cu un echivalent de putere superioara... :da

Link spre comentariu

yd7377 este un integrat cu 15 pini sql si reprezinta varianta chinezeasca piratata a lui tda7377 de la st microelectronics...! luati de studiati data-sheet-urile de la tda7370 , 7372 , 7374 si 7375...! acestea sint integratele echivalente cu originalul 7377 si care permit montarea cu modificari absolut minime...! il alegeti pe cel cu puterea cea mai mare si ...bon voyage... :da cu alt numar de pini si , evident , modificari exista multe alte integrate...!ps...oricum ati luat teapa , pentru ca mult laudatul original 7377 de 4x40w rms stie doar 4x6w reali pe o sarcina de 4 ohmi... :rade: :ciuda:

Link spre comentariu
Vizitator TheDragon

Multumesc pentru raspunsul dat. Stiam de la inceput ca puterea declarata este falsa dar 120 lei cat a costat... dumneavoastra ce parere aveti, e chiar teapa?V-ar ajuta mai mult daca as face o poza la tot ansamblul pentru a implemena un integrat mai reusit si desigur cu modificarile aferente, care sper sa nu fie foarte costisitoare.Am cercetat datasheet-urile integratelor recomandate de tine dar au aceleasi specificatii ca si YD7377... :(

Link spre comentariu

1-- la 120 de ron nu puteti ridica pretentii sa aveti toate facilitatile tehnice la superlativ...!2-- puteti posta poze , asta insa nu ne ajuta absolut deloc , cita vreme cunoastem deja data-sheet-ul finalului de aaf si tensiunea de alimentare...!3-- pentru ceea ce vreti dvs , daca doriti si putere audio mai mare si sa fie si 4 canale , atunci trebuie executat UN ALT CABLAJ NOU , plus , mai mult ca sigur redimensionarea radiatorului de racire a finalului de aaf , plus alegerea unei alte sigurante de alimentare a aparatului , la care se adauga , evident si pretul integratului respectiv , plus munca/ manopera electronistului care va face toate manevrele de mai sus... :da

Link spre comentariu
Vizitator TheDragon

Eu chiar nu vreau un player audio cu cd, de aceea vreau sa fac modificarile aferente. Cumva ar depasi suma de 100 ron cu toate modificarile specificicate de dvs mai sus UN ALT CABLAJ NOU , plus , mai mult ca sigur redimensionarea radiatorului de racire a finalului de aaf , plus alegerea unei alte sigurante de alimentare a aparatului , la care se adauga , evident si pretul integratului respectiv ?

Iar spaga pentru electronist ar fi una mica, as avea 2-3 cunostinte electronisti care nu ar trebui sa ma usuce de bani.

Stima.

LE: Citez din specificatiile YD7377:

HIGH OUTPUT POWER CAPABILITY:

2 x35Wmax./4Ω

2 x30W/4Ω EIAJ

2 x30W/4Ω EIAJ

2 x 20W/4Ω @14.4V, 1KHz, 10%

Sa inteleg ca pot lega doua difuzoare pentru a atinge acea putere de 20-30W? Cum ar trebui sa fac asta, imbin cele doua iesiri de pe spate pe difuzoarele din fata?

Link spre comentariu

Parerea mea este ca ati putea face un amplificator (cu conditia sa fie loc de montare in interior) cu un TDA7384,5,6 care zic eu ar fi suficient pentru un aparat auto ,plus ca un electronist ar trebui sa poate face destul de usor un cablaj pntru asa ceva.Cautati pe net date despre acest CI si veti gasi cu gramada inclusiv scheme.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări