mcross Postat Iulie 6, 2011 Partajează Postat Iulie 6, 2011 Am gasit pe net o schema interesanta pentru un "Analizor Spectral la 2.4 GHz". Azi am comandat o parte din componente. Sunt curios, dupa ce-l voi construi daca functioneaza si mai ales cum functioneaza. Pentru alti amatori pun link-ul unde se gaseste schema si descrierea ei si link-ul cu softul necesar. Va tin la curent cu constructia dupa ce primesc componentele, probabil vreo 15 zile. http://www.circuitcellar.com/library/pr ... /index.htm Link spre comentariu
pinky Postat Iulie 6, 2011 Partajează Postat Iulie 6, 2011 Te rog sa ne anunti rezultatele si testele.Multumesc. Link spre comentariu
mcross Postat Iulie 6, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2011 Cu siguranta am sa va tin la curent. Si eu sunt curios cum imi va reusi. Link spre comentariu
mcross Postat Iulie 7, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2011 Ieri am comandat toate componentele si costurile au fost:- modul RF de 2.4GHz (cu CC2500) - 4,20$- Atmega48 (capsula normala nu smd) - 3,50$- transport - 4,00$- comision Paypal - 1,00$- modul USB to Serial (CP2102) - 4,49$ (de pe ebay cu transport gratuit)Deci totul m-a dus la 17,19$, adica aproximativ 52 RON. Acum trebuie sa astept 15-20 zile sa soseasca.Pentru inceput am ales procesorul in versiunea "normala", iar daca va fi totul ok, il voi schimba cu versiunea smd pentru o constructie mai compacta. Link spre comentariu
mcross Postat August 7, 2011 Autor Partajează Postat August 7, 2011 De aproximativ o saptamana am primit componentele, am realizat analizorul si bineinteles ca nu functioneaza. Nu stiu care e cauza, sau eu am gresit sau autorul a omis intentionat ceva. Mesajul de eroare este "Unknown crystal frequency" iar dupa ce ii dau "ok" apare al doilea mesaj "Cannot connect to spectrum analyzer", dupa care din nou daca dau "ok", se inchide programul. In schema apar doua leduri, care ar trebui sa indice ceva, insa l-a montajul meu, nu se aprind deloc. Autorul a pus la dispozitie HEX-ul si sursele, insa nu spune nimic de cum ar trebui setati FUSE BITS, de asemenea nu precizeaza ce rol au cele doua led-uri, doar pentru unul din ele scrie in schema ca "Must float either U1 PD3 or U2 GDO0". Am sa mai "sap" in continuare, insa deocamdata sunt in pana de idei. Am trimis un mesaj de ajutor si autorului, dar nu am primit raspuns. Daca cineva mai este interesat de acest proiect si are vreo idee, il rog sa ne dea de stire, orice sfat e binevenit. Va tin la curent daca reusesc sa-l fac sa mearga, sau daca renunt la acest proiect. Link spre comentariu
ndor Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 Mai bine cumparai un Ap/router din astahttp://antenewireless.ro/30509.p.html.Are inclus in el si analizorul ala pe care vrei sa-l faci si in plus te alegi si cu un AP capabil.Si nici nu te mai chinui sa-l constuiesti. Link spre comentariu
mcross Postat Noiembrie 4, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Am dat intamplator peste schema asta si mi s-a parut relativ simpla. Si ca pret a iesit destul de ieftin, asa ca m-am hotarat sa construiesc montajul. Pana la urma cu ajutorul unui bun prieten, i-am dat de cap. Autorul a pus la dispozitie descrierea, schema si sursele, insa nu a specificat nicaieri ca tot soft-ul este pentru Atmega88, desi in schema, in descriere si in lista de componente vorbeste de Atmega48. Montajul merge din prima cu Atmega88. Avand sursele, am facut recompilare pentru Atmega48 si -surpriza- merge si asa. Pentru cei interesati sa construiasca acest analizor trebuie sa stie ca e nevoie de un cristal de 27MHz obligatoriu pe fundamentala. Atasez hex-ul pentru Atmega48 si un fisier .txt cu fuse_bits. Inca nu i-am dat o forma finala, trebuie sa mai fac cablajul pentru ca am un Atmega48 smd. Nu e un aparat prea stralucit, dar pentru pretentii mici merge. Link spre comentariu
mcross Postat Decembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Am finalizat analizorul, folosind ATMEGA48 varianta smd. Bineinteles ca am gresit la proiectarea cablajului si a trebuit sa-l "dibuiesc" cumva sa incapa in cutiuta de spliter. Atasez cateva poze. Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 felicitari dar nimic de pe monitor ? teste ? Link spre comentariu
mcross Postat Decembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Multumesc! Am reusit sa-mi fac putin timp si am facut cateva poze. Fara semnal arata asa: Cu semnal de la routerul wireless arata asa: Si in final cu semnal de la o radiocomanda cu frecventa de 2.4GHz: Am gasit si pe youtube un filmulet facut de cineva care a realizat si el acest montaj: Pana la urma nu este un instrument prea grozav, dar mie imi este util si mi-e drag ca l-am constuit eu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum