Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Arduino Robot Arm Project

buzea

Postări Recomandate

Sa incepem cu inceputul,-Am o platforma de dezvoltare "Arduino Uno" (de 1 zi)-Am 5 servo motoare -Am ceva experienta dar "incepator sa zicem" in programarea luiRobot arm'ul consta in- -un brat robotic cu 5 articulati(servo) - un brat in miniatura tot 5 articulati(potentiometru)acum bratul in miniatura este un fel de joystik ptr bratul mama si se misca in aceelasi timp cu el,dar eu trebiuie sa memorez un set de miscari pe care le fac cu bratul in miniatura(in acelas timp si cel mare) si sa le reproduca el singur...ori in ordinea efectuari ori invers nu conteaza:e ca un fel de programare rapida sa ii zicem fara ajutorul calculatorului> Acum vine problema:- chiar daca partea mecatanica, este in curs de finalizare (o sa adaug si poze) cu partea de programare sa zicem ca nu prea ma descurc la programare desi am facut ceva teste cu 2 servomotoare actionate simultan de 2 potentiometre atat am resuit sa fac pana acum>>>> e simplu in proincipiu pot cu 2 e simplu si cu 5.....copY paste si ceva modificari........ dar cu memorarea si replicarea miscarilor va rogg ajutor asta am facut pana acum#include Servo myservo1; Servo myservo2; int potpin1 = 0; int val1; int potpin2 = 1; int val2; void setup(){ myservo1.attach(9); myservo2.attach(11); }void loop(){ val1 = analogRead(potpin1); val1 = map(val1, 0, 1023, 0, 179); myservo1.write(val1); delay(15); // val2 = analogRead(potpin2); val2 = map(val2, 0, 1023, 0, 179); myservo2.write(val2); delay(15); }

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• buzea

6

• mecaboy

4

Pentru o dificultate mai mare a proiectului (daca este facut pentru facultate) iti recomand sa stochezi pozitia pe un SD card.Memorezi valorea fiecarui potentiometru multi tura sau encoder incremental iar apoi verifici daca pot/incr se afla la valoarea stocata pe card iar daca nu atunci sa ajunga la valoarea respectiva.In privinta stocarii si citirii datelor de pe un SD card utilizeaza forumul de pe arduino.ccBafta

Link spre comentariu

teroretic da practic si primul exemplu pe care lam facut nu era tocmai functional avea f multe vibrati bratul... acuma cine ma ajuta sa fac acest lucru sa imi explice ce si cum o schema simpa si sa ma ajute in programarea lui?

Link spre comentariu

Incearca softul si vezi cum functioneaza.Vibratia este data de pasul unghiular al mtorului + elasticitatea bratului.Exista posibilitatea folosirii diagramei de accelerare si franare dar asta deja complica putin lucrurile.Moca nu stiu cine te va putea ajuta,asta este un proiect destul de elaborosBafta

Link spre comentariu

nu a zis nimeni moca? sunt dispus sa platesc dar... nu preturi exagerate ..........si nici sa dau bani pe ceva ce nu ma ajuta cu nimic asa mai bine invat eu programu si incerc fac experimente..... pana la toamna e timp

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

1.Pai ce este greu sa realizezi partea electronica (este standard),pentru realizarea legaturilor uite-te in soft si vezi cum sunt setati pinii?2.Ai soft de plecare,ti-am mai explicat de unde provine problema cu vibratiile.Pentru partea electonica nu ai nevoie de multe cunostinte tehnice,iar in privinta softului...incerca sa intelegi sintaxele iar mai apoi poti incepe sa-l prelucrezi asa cum doresti.Nu te ajuta nimeni deoarece ai deja punctul de plecare,probeaza softul iar daca intampini probleme ulterior posteaza-le aici.Bafta

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări